Ga naar inhoud
  • 0

Bestanden voor een bepaalde datum verwijderen


anoniem

Vraag

Ik gebruik SARG om rapporten uit te draaien voor mijn squid proxyserver. Alleen is elke dag een apart rapport dus neemt dit na verloop van tijd heel veel schijfruimte in beslag, dit terwijl ik aan zeven dagrapporten voldoende zou hebben. Nu wil ik een script maken wat alle rapporten die ouder zijn dan de huidige datum - 6 dagen verwijderen. Met [b:624cf8de96]date --date "6 day ago" +%d/%m/%Y[/b:624cf8de96] kan ik de datum specificeren waarvoor de data verwijderd moet worden. Alleen hoe kan ik dat filteren in een [b:624cf8de96]rm[/b:624cf8de96] opdracht?
Link naar reactie

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
find /pad/naar/rapporten -type f -mtime +6 -exec rm "{}" \; gooit alles onder /pad/naar/rapporten/ ouder dan 6 dagen weg. Roept rm aan voor elke file, wat niet optimaal is als het heel veel bestanden zijn. optimaal (en ook safe voor rare bestandsnamen) is: find /pad/naar/rapporten -type f -mtime +6 -print0 | xargs -0 -r rm (let op beide keren cijfer 0 niet letter O).
Link naar reactie
  • 0
Ik heb nu de onderste (safe) opdracht gebruikt. Dit werkt goed en de bestanden in de subdirs worden ook netjes verwijderd. Ik krijg alleen met geen mogelijkheid de directories zelf ook weg. Ik heb [b:32e183d6e8]| xargs -0 -r rm [/b:32e183d6e8] veranderd in [b:32e183d6e8]| xargs -0 -r rm -fr[/b:32e183d6e8] maar de subdirs blijven bestaan. Weet iemand de oplossing?
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...