Ga naar inhoud
  • 0

[Slackware] Automatische upgrade script


anoniem

Vraag

Na veel gezeur over mensen dat apt-get zo geweldig is voor security updates wou ik ff laten zien dat je ook zo iets vergelijkbaars onder Slackware kan maken. Bovendien wou ik 2 servers automatisch patches/upgrade packages voor Slackware laten ophalen en upgraden. Voor liefhebbers heb ik de script ff online gezet: http://nl.linux.org/~danieldk/slackup/ . Het heeft voor de rest nog geen error checking, interactieve modus enzo en gebruik op eigen risico! Het kijkt welke packages er in de patches/ dir staat op een Slackware FTP mirror, kijkt of de package ook geinstalleerd is, zoja of de versie overeenkomt met de geinstalleerde, is dat niet het geval dan upgraded ie de package op de hdd. Ik zal binnenkort nog wat andere dingen erin doen, interactieve modus, foutchecken, etc. Enjoy!
Link naar reactie

11 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:17961a23bb="danieldk"]Na veel gezeur over mensen dat apt-get zo geweldig is voor security updates wou ik ff laten zien dat je ook zo iets vergelijkbaars onder Slackware kan maken. Bovendien wou ik 2 servers automatisch patches/upgrade packages voor Slackware laten ophalen en upgraden. Voor liefhebbers heb ik de script ff online gezet: http://nl.linux.org/~danieldk/slackup/ . Het heeft voor de rest nog geen error checking, interactieve modus enzo en gebruik op eigen risico! Het kijkt welke packages er in de patches/ dir staat op een Slackware FTP mirror, kijkt of de package ook geinstalleerd is, zoja of de versie overeenkomt met de geinstalleerde, is dat niet het geval dan upgraded ie de package op de hdd. Ik zal binnenkort nog wat andere dingen erin doen, interactieve modus, foutchecken, etc. Enjoy![/quote:17961a23bb] Cool Daniel! Nu kunnen we Slack via een scriptje up2date houden..dat is wat ik nog miste van Slack. Ik ga het meteen ff uitproberen..wou toch liever Slack dan Debian op me Cyrix servertje (nummer 4 :wink: ) Ik ga eens kijken hoe of wat... M.
Link naar reactie
  • 0
Ik heb het script aangepast zodat ie voor slackware 8.0 patches zou gaan zoeken door : # server settings ftpserver = "ftp.nluug.nl"; slackdir = "/vol/1/linux-slackware/slackware-8.0/patches/packages"; op te geven alleen dan krijg ik deze error: root@server3:~/slackup-0.0.1# ./slackup.py Traceback (most recent call last): File "./slackup.py", line 50, in ? result = m.start(); AttributeError: 'None' object has no attribute 'start' Weet je misschien wat dit kan betekenen? IS het pad niet goed voor de slackware 8 updates? Bvd! M.
Link naar reactie
  • 0
Mijn excuses voor de obscure foutmeldingen ;), error checking komt nog. De foutmeling die je krijgt ontstaat doordat SlackUp de lijst van packages niet kan parsen. De oorzaak hiervan is dat Slackware 8.1 een ander "naamschema" voor package filenames gebruikt (namelijk package-versie-platform-n.tgz) dan Slackware 8.0 (gebruikt gewoon packagenaam.tgz). Het nadeel van de 8.0 namen is dat je niet gemakkelijk even kunt checken of er een nieuwere versie op de FTP staat. Dit kan wel, maar dan moet je het script aanpassen zodat het de packageinformatie uit het tgz bestand haalt, parsed, het grote nadeel is dat je dan de packages elke keer binnen moet halen om te kijken of ze up-to-date zijn. Ik zal dit in de README van de volgende versie zetten. (Ben nu eerst bezig met een QT generator voor DNS zones ;) )
Link naar reactie
  • 0
[quote:0ee4e93001="danieldk"]Mijn excuses voor de obscure foutmeldingen ;), error checking komt nog. De foutmeling die je krijgt ontstaat doordat SlackUp de lijst van packages niet kan parsen. De oorzaak hiervan is dat Slackware 8.1 een ander "naamschema" voor package filenames gebruikt (namelijk package-versie-platform-n.tgz) dan Slackware 8.0 (gebruikt gewoon packagenaam.tgz). Het nadeel van de 8.0 namen is dat je niet gemakkelijk even kunt checken of er een nieuwere versie op de FTP staat. Dit kan wel, maar dan moet je het script aanpassen zodat het de packageinformatie uit het tgz bestand haalt, parsed, het grote nadeel is dat je dan de packages elke keer binnen moet halen om te kijken of ze up-to-date zijn. Ik zal dit in de README van de volgende versie zetten. (Ben nu eerst bezig met een QT generator voor DNS zones ;) )[/quote:0ee4e93001] Ok..veel suc6 met je projecten..ik wacht het nieuwsgierig af.. M.
Link naar reactie
  • 0
He Daniel, hoe is het met de Slackupdate versie? :) ben namelijk erg benieuwd en wil graag je script gebruiken op onze Slackware machines. Ik zie dat je die voor versie 8.1 hebt gemaakt..heb je er ook 1 voor 8.0? is die Slackware 8.1 versie helemaal cool trouwens? Ik hoop dat je met dit mooie project door gaat want er is echt heel veel raag naar! (vooral bij bedrijven!) M.
Link naar reactie
  • 0
[quote:8900385e22="MVE"] hoe is het met de Slackupdate versie? :) [/quote:8900385e22] Leuk dat je het vraagt ;). Het werkt nu voor mijn huidige doeleinden, maar in tussentijd heb ik ook een andere vergelijkbare tool gevonden, AutoPKG. Normaal haalt het updates uit de -current versie van Slackware, maar als je de configuratie aanpast en verwijst naar de patches/ directory op FTP werkt het perfect. Het url is: http://autopkg.unixpert.be [quote:8900385e22] Ik zie dat je die voor versie 8.1 hebt gemaakt..heb je er ook 1 voor 8.0? [/quote:8900385e22] Nope, Slackware < 8.1 gebruikt een andere "packageregistratie" die het wat lastig maakt om dit soort geintjes uit te halen :(. BTW. Had ik al ergens gezegd dat de eerste Slackware 9.0 beta er al is? ;)
Link naar reactie
  • 0
[quote:9d6f252327="Bill Gates"]Beetje erg jammer dat je dit afdoet als gezeur, terwijl apt-get gewoon echt een goede tool is...[/quote:9d6f252327] Lees! Het [b:9d6f252327]gezeur van mensen[/b:9d6f252327], ik doe niet apt-get als gezeur af. Veel mensen vinden het geweldig dat ze automatisch security updates binnen kunnen halen met apt-get (hoewel dan vanuit het oogpunt van security wat tegenstrijdig is, maarach), ik laat graag zien dat je daarvoor niet naar Debian over hoeft te stappen, maar het met een paar regeltjes Python ook wel in een andere distro kan.
Link naar reactie
  • 0
IIg vind ik het cool dat er zo een script bestaat. Het was voor mij 1 van de nadelen om geen Slackware te draaien. Wat erg mooi zou zijn is als die pure distro's een tool in de setup verwerken waardoor je bij de install softraif partities kan maken. Dat vind ik echt een gemis en het tijdens een werkend systeem te gaan doen kost je tijd en downtime. Als Slack dat nog kan bewerkstelligen, dan ben ik vrijwel om :) Ik zal eens naar de 9.0 beta versie kijken...lijkt me erg interssant wat ze geupdate hebben terwijl het al zo een puur schoon systeem is met stabiele packages. Misschien de openssh en apache deamons? M.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...