Ga naar inhoud
  • 0

windows2000 server aan laten melden bij samba


anoniem

Vraag

De situatie pc 1 1 Linux redhat 7.2 server PDC met samba 2.2.3a pc 2 1 Windows 2000 server zonder servicepack Ik wil dus met pc 2 in kunnen loggen op pc 1.Nu heb ik in het form gezocht en daar stond dat je met de gebruiker root moet inloggen op pc 2 en dan een trust relation moet maken tussen beide machines, dat is gelukt. Je krijgt dan zo'n leuk scherm van "WELKOM bij het domein".Maar op het moment dat ik rebooten kon ik helemaal niet meer inloggen.Met pc 2 krijg ik de melding gebruikersnaam kan niet gevonden worden.Als ik mij vervolgens local aanmeld kan ik wel gewoon de shares zijn van pc 1.Heeft iemand dit vaker mee gemaakt.Alle hulp is welkom. PS ik hoop dat het een beetje te volgen is.
Link naar reactie

16 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Upgrade eerst is up naar samba 2.2.4 ,dan ben je al van veel rare problemen af. Heb je de rechten van de prfiles en scripts dir goed staan? ik heb dit zelf draaien icm windows xp en dan moet je je register nog ffies aanpassen. heb je verder alle users dmv smbpasswd aangemeld? ook de machines? en heb je een entry voor root gemaakt?
Link naar reactie
  • 0
[quote:9cec18f33f="wigwam"]De situatie pc 1 1 Linux redhat 7.2 server PDC met samba 2.2.3a pc 2 1 Windows 2000 server zonder servicepack Ik wil dus met pc 2 in kunnen loggen op pc 1.Nu heb ik in het form gezocht en daar stond dat je met de gebruiker root moet inloggen op pc 2 en dan een trust relation moet maken tussen beide machines, dat is gelukt. Je krijgt dan zo'n leuk scherm van "WELKOM bij het domein".Maar op het moment dat ik rebooten kon ik helemaal niet meer inloggen.Met pc 2 krijg ik de melding gebruikersnaam kan niet gevonden worden.Als ik mij vervolgens local aanmeld kan ik wel gewoon de shares zijn van pc 1.Heeft iemand dit vaker mee gemaakt.Alle hulp is welkom. PS ik hoop dat het een beetje te volgen is. [/quote:9cec18f33f] Hai, ik had hetzelfde probleem. Ik zal vanavond even voor je kijken wat i ook weer heb gedaan..
Link naar reactie
  • 0
[quote:f650c7fbb1="specimen"]Upgrade eerst is up naar samba 2.2.4 ,dan ben je al van veel rare problemen af. Heb je de rechten van de prfiles en scripts dir goed staan? ik heb dit zelf draaien icm windows xp en dan moet je je register nog ffies aanpassen. heb je verder alle users dmv smbpasswd aangemeld? ook de machines? en heb je een entry voor root gemaakt?[/quote:f650c7fbb1] Menno? ben jij al met dit probleem bezig?
Link naar reactie
  • 0
Kijk ff hiero: http://bovendelft.xs4all.nl/linux/samba_windows2000.php Hier wordt het met screenshots(!) uitgelegd. (special thanx to BovenDelft) Ook belangrijk: zet deze sleutel in het register van windows even goed. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\netlogon\parameters "RequireSignOrSeal"=dword:0000000[u:e92f969000]0[/u:e92f969000]
Link naar reactie
  • 0
Bij mij werkt het niet helemaal Als ik dit intyp: [i:1572a0835e]net time \\server /set /yes net use v: \\server\homepage net use w: \\server\ftp_server net use x: \\server\disk net use y: \\server\disk2 net use r: \\server\rootdir[/i:1572a0835e] krijg ik steeds de melding dat "net" geen geldig commando is. De rest gaat dan weer wel goed totdat ik dit intyp: [i:1572a0835e]/usr/bin/smbpasswd -a superwurm1 /usr/bin/smbpasswd -a superwurm2[/i:1572a0835e] Na de passwords te hebben ingetypt krijg ik de volgende melding: [i:1572a0835e]User does not exist in system password file Can not add account witout a valid local system user. Failed to modify password entry for user superwurm1[/i:1572a0835e] In Server Password Managment van Samba is het het zelfde liedje. Hoe moet je in hemelsnaam users en passwords aanmaken als dat vervolgens weer niet kan. Heel tegenstrijdig. 'T lijkt windows wel.
Link naar reactie
  • 0
[quote:c04afbc322="Superwurm"] [i:c04afbc322]/usr/bin/smbpasswd -a superwurm1 /usr/bin/smbpasswd -a superwurm2[/i:c04afbc322] Na de passwords te hebben ingetypt krijg ik de volgende melding: [i:c04afbc322]User does not exist in system password file Can not add account witout a valid local system user. Failed to modify password entry for user superwurm1[/i:c04afbc322] In Server Password Managment van Samba is het het zelfde liedje. Hoe moet je in hemelsnaam users en passwords aanmaken als dat vervolgens weer niet kan. Heel tegenstrijdig. 'T lijkt windows wel.[/quote:c04afbc322] Dit gedeelte: [b:c04afbc322]User does not exist in system password file[/b:c04afbc322] geeft aan dat de gebruiker die je wilt toevoegen niet bekend is bij Linux, waardoor je er geen smb-account voor kunt aanmaken. Maak dus eerst de gebruikers aan bij linux. Dat kun je doen middels het commando [b:c04afbc322]useradd gebruikersnaam[/b:c04afbc322] daarna maak je een wachtwoord aan: [b:c04afbc322]passwd gebruikersnaam[/b:c04afbc322] En dan kun je de gebruiker activeren in samba. Max
Link naar reactie
  • 0
Yep, of gewoon [b:ee8ebf8fa0]useradd superwurm [/b:ee8ebf8fa0] Vervolgens geef je het wachtwoord op. Dan voeg je deze gebruiker toe aan de smb-configuratie via dit commando: [b:ee8ebf8fa0]smbadduser superwurm:superwurm[/b:ee8ebf8fa0] Nu moet je opnieuw een wachtwoord opgeven. Deze gebruiker maak je ook aan op het Windows-werkstation dat door deze gebruiker gebruikt wordt. Door met deze gebruikersnaam/wachtwoord in te loggen op de Windows-machine kun je bladeren door de shares op de smb-server. Max
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...