Ga naar inhoud

GNU Hurd is bijna klaar


Aanbevolen berichten

OK, dit heeft niks met Linux te maken, maar tis wel Unix. :smile: Volgens http://slashdot.org/article.pl?sid=02/03/12/1236243&mode=thread&tid=117&threshold=-1 is GNU Hurd bijna klaar (eindelijk) en zal het GNU systeem eindelijk compleet zijn. Hurd is een microkernel, gebasseerd op Mach. Ik vind het op zich wel interessant, want dat betekent grotere stabiliteit (als een driver crasht hoeft ie alleen opnieuw opgestart te worden). En ik heb ook wat gelezen over goede ideen over beveiliging in Hurd. Wat vinden jullie?
Link naar reactie
Ik heb me nog niet echt er erg diep in verdiept (wat een zin zeg) maar Hurd lijkt mij [b:c6721f9c30]Bijzonder Cool[/b:c6721f9c30]. 't Is ook leuk voor Richard Stallman die het GNU operating system nu feitelijk Echt werkelijkheid ziet worden. Ik denk niet dat the Hurd zo zal doorbreken als Linux qua driversupport etc, maar er zal zeker een community zijn voor die kernel, misschien voor gespecialiseerde toepassingen? Maar wie weet wordt de Hurd wel heel populair, wie zal het zeggen. Ik ga hem zeer zeker eens proberen!
Link naar reactie
Er moet zeker nog wat aan geschaafd worden, maar de HURD is echt heel erg leuk. Het geeft een heel ander gevoel dat traditioneel Unix. Waarschijnlijk doelt de quote van dit jaar op de nieuwe devicedriverondersteuning (wat een woord) voor GNU Mach die uit OSKit gehaald gaat worden (die het op z'n beurt weer van Linux heeft), omdat de huidige versie nog Linux 2.0.x drivers gebruikt...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...