Ga naar inhoud
  • 0

na inbouw raid controller alle drivenamen opgeschoven


anoniem

Vraag

Heb laat in mijn pc (met asus a7v266-e) nog een raid controller ingebouwd. Hier zijn echter op het moment nog geen harde schijven op aangesloten.... Toen ik linux wilde opstarten eindigde dit in een KERNEL PANIC. De controller word piekfijn herkend, waarna hij de namen hda tot hdd reserveert (hoewel er zoals gezegd nog geen scvhijven aanhingen). alle bestaande drives schuiven nu door en krijgen de naam hde tot hdh.... Wilde graag weten of iemand soort gelijke er varingen heeft.... en hoe dit te omgaan is. (heb in het bios de boot volgorde geprobeerd te veranderen, met het zelfde resultaat)
Link naar reactie

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
vreemd, alle controllers (twee verschillende) zijn bij mij altijd toegevoegd... wat je hieraan kunt doen? boot met een cd'tje, met als root je oorspronkelijke (maar met goede driveletter) (je kunt ook gewoon booten en dan je root-partitie mounten en dan chrooten) neem wel een cd die je een console geeft... (dus niet suse/redhat/mandrake etc, slackware voldoet wel) edit /etc/fstab, /etc/lilo.conf en run lilo herstart zonder cd en het zou moeten werken :grin: (dat was wat ik deed toen ik een hd van plaats verwisselde...)
Link naar reactie
  • 0
Heb het systeem al lang weer aan het lopen, op een soortgelijke manier als jij aangeeft (en het aanpassen van fstab en mtab en na enig gerommel met lilo die persee naar hda wil schrijven (die er dus niet is) en niet naar hde) Dat was het probleem niet, ik wilde weten hoe ik de eerste schijven op de orginele plaats kan laten, en de nieuwe controller hde t/m hdh toe kon wijzen. en hoe het komt dat hij de drivenamen hda t/m hdd reserveert ook als er geen schijven aan hangen? [ Dit bericht is bewerkt door: micky.g op 2002-04-07 16:49 ]
Link naar reactie
  • 0
dat komt omdat die namen niet van de schijven maar van de ide-interface zijn... btw, mtab hoef je niet te wijzigen, dat doet mount zelf wel (tenzij je mount -n gebruikt) lilo wil niet naar hda schrijven als je de regel "boot=/dev/hda" veranderd in "boot=<ergens anders>" ik weet niet hoe je dat terug krijgt. die vraag hoort overigens in het hardware forum... daar zitten mensen die daar veel meer vanaf weten :grin:
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...