Ga naar inhoud

Waarom verzamelen jullie zoveel informatie over bezoekers?


anoniem

Aanbevolen berichten

Voor een blad wat regelmatig in gaat op zaken als privacy en wat hier een aantal tips over wilt geven vraag ik me toch af waarom deze dingen op jullie website toch worden gebruikt? AddThis AdForm DoubleClick Google +1 Google Adsense Google AJAX Search API Google Analytics OneStat Outbrain RichScoreCard Research Beacon Twitter BadgeTwitter ButtonVibrant Ads Ik begrijp uiteraard wel dat er behoefte is aan informatie over wat lezers willen lezen. Maar het is toch niet te rijmen als het op privacy aan komt?
Link naar reactie
Websites verzamelen informatie van bezoekers omdat dergelijke gegevens marktwaarde hebben, en wat marktwaarde heeft is commercieel interessant, en levert geld op (adverteerders, advertentie inkomsten) om de website te onderhouden, serverruimte te huren. Deze website is dan wel gratis te bekijken, maar niets op internet is echt gratis, en als het toch gratis is, worden de onkosten om de site online te houden betaald door de adverteerders. En de bezoekersgegevens als marketing informatie verkocht. Aan adverteerders. En wat privacy betreft. Dat is de keerzijde van het gratis vrije internet. Let op je gedrag, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Wanneer je jezelf inlaat met ondeugende of foute (extreme) websites, ja dan moet je niet mopperen over je privacy. Wanneer dat toevallig ergens wordt vastgelegd. Al die datacentra waar honderden servers draaien, om het internet gratis online houden kosten geld, en dat geld moet wel ergens vandaan komen, die zogenaamde abonnementskosten die je betaald aan je internet provider zijn lang niet voldoende om het gratis internet te financieren. Niets is gratis, ook niet op internet. Voor niks gaat alleen de zon op. En wat deze website betreft niemand wordt verplicht deze website te bezoeken, dat doe je als internetter (als het goed is) geheel uit vrije wil, nieuwsgierigheid of interesse..
Link naar reactie
Bedenk wel dat de meeste van deze trackers niet gebruikt wordt voor advertentie/gegevensverzamelings-doeleinden, maar juist voor de deelfunctionaliteit op oa. Twitter, Facebook en Google+. Ook andere Google-trackers worden gebruikt voor de zoekfunctie op de site. Maar je hebt een punt hoor. Enerzijds gaat het om inkomstengeneratie en functionaliteit van de website zelf, anderzijds willen we als redactie wel het complete verhaal vertellen. Het is dus goed om te horen dat je er bewust mee bezig bent, d.m.v. Ghostery. :-)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...