Ga naar inhoud
  • 0

windows 7 oem versie en mijn nieuwe pc


anoniem

Vraag

beste mensen, ik ben van plan om zelf een gaming pc in elkaar te flansen en wil hiervoor windows 7 van mijn oude pc als OS gebruiken. Het gaat hierbij om een OEM versie van de OS. Ik heb hierbij een paar vragen: 1) kan ik mijn huidige harde schijf, met bestanden erop (incl. OS), gewoon overzetten naar mijn nieuwe pc of moet ik de harde schijf leegmaken en alles (dus ook de OS) herinstalleren? 2) als ik mijn OS moet herinstalleren, kan ik dan de OEM versie gebruiken op mijn nieuwe pc, of is dit niet mogelijk? ik hoop dat er snel een reactie komt. hierbij alvast bedankt.
Link naar reactie

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
In principe kun je de Windows 7 OEM licentie van je oude pc, niet gebruiken voor je nieuwe pc. Want een OEM licentie is gebonden aan het moederbord van de pc, waarop deze geïnstalleerd is. Dat is onder andere te lezen op de site van computertotaal [url=http://computertotaal.nl/software/23198-softwarelicenties.html]Softwarelicenties.[/url] 4. Gekoppeld aan de hardware. Ook op de site van computeridee staat dat vermeldt [url=http://www.computeridee.nl/artikel/software-licenties-wat-u-mag-doen]Software licenties: wat u mag doen.[/url] Als je geen geld wilt uitgeven aan een nieuwe Windows licentie, kun je beter een [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Linuxdistributie]Linuxdistributie[/url] overwegen. Verder is het gebruikelijk dat je op een nieuwe pc, Windows het beste opnieuw schoon kunt installeren. Als je een harddisk met Windows overzet naar een nieuwe pc, loop je de kans dat deze niet meer wil opstarten, of instabiel zal werken.
Link naar reactie
  • 0
[quote:af2a4a71b4="jolo"]In principe kun je de Windows 7 OEM licentie van je oude pc, niet gebruiken voor je nieuwe pc. Want een OEM licentie is gebonden aan het moederbord van de pc, waarop deze geïnstalleerd is. Dat is onder andere te lezen op de site van computertotaal [url=http://computertotaal.nl/software/23198-softwarelicenties.html]Softwarelicenties.[/url] 4. Gekoppeld aan de hardware. Ook op de site van computeridee staat dat vermeldt [url=http://www.computeridee.nl/artikel/software-licenties-wat-u-mag-doen]Software licenties: wat u mag doen.[/url] Als je geen geld wilt uitgeven aan een nieuwe Windows licentie, kun je beter een [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Linuxdistributie]Linuxdistributie[/url] overwegen. Verder is het gebruikelijk dat je op een nieuwe pc, Windows het beste opnieuw schoon kunt installeren. Als je een harddisk met Windows overzet naar een nieuwe pc, loop je de kans dat deze niet meer wil opstarten, of instabiel zal werken.[/quote:af2a4a71b4] Bedankt voor de snelle reactie. Aangezien ik nu toch een nieuwe OS moet halen overweeg ik om over te stappen naar windows 8, dit wil ik dan doen via een upgrade. Maar nu vraag ik mij af of het mogelijk is om een OEM versie van wondows 7 te upgraden naar een retail versie van windows 8. Of is het niet mogelijk om te upgraden vanuit een OEM OS en moet ik dan windows 8 apart kopen?
Link naar reactie
  • 0
Een Windows 8 upgrade dvd kun je schoon installeren op je nieuwe pc. Mits je daarop eerst Windows 7 installeert. Zo staat dat uitgelegd in deze hyperlink http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/clean-install Je kunt overigens wel upgraden vanaf een OEM OS. Alleen als je gaat voor een Windows 8 OEM versie, dan kun je daarmee niet upgraden. Weet je overigens wel zeker, dat je het met Windows 8 wilt proberen. Check dan in ieder geval eerst de site van computertotaal http://computertotaal.nl/software/30031-80-tips-voor-windows-8-tip-1---20.html Ook al omdat ze het nu al hebben over de opvolger van Windows 8 http://computertotaal.nl/software/50291-windows-blue-alles-over-de-opvolger-van-windows-8.html
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...