Ga naar inhoud
  • 0

installeren op ssd


anoniem

Vraag

Ik ben van plan om windows 7 64 bit op nieuwe ssd te installeren (komt naast mijn HD te staan ). Is de installatie genoeg of moet ik nog drivers installeren ? En zo ja dewelke ? Kan ik die op voorhand vinden en op usb zetten bvb ? Moet ik ook de controller voor de ssd installeren of doet windows dat ?
Link naar reactie

13 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Een ssd gedraagt zich als een normale schijf, je hoeft eigenlijk niets te installeren. Het heeft wel de voorkeur, je bios in te stellen op ahci, en achteraf een ahci driver te installeren. Na installatie draai je ssdtweaker om diverse instellingen te optimaliseren. Uiteraard verzamel je vantevoren wel alle drivers voor je overige hardware. Koppel voor installatie alle aanwezige harddisks los, dan weet je zeker dat windows correct op de ssd wordt gezet, inclusief bootsector etc.
Link naar reactie
  • 0
ik heb de ssd geinstalleerd maar er is iets fout gelopen want nu gaat alles 5x trager! Nochtans een clean installatie gedaan van windows 7. Ik snap er niets van. Als ik opstart komt er voor windows de tekst : loading operating system en dat duurt al meer dan 20 seconden . En dan nog een twee minuten vooraleer ik kan beginnen! Ik zie wel dat ik twee partities heb : door systeem gereserveerd één voor mijn ssd en één van mijn HD. Partitie met windows op HD heb ik geformatteerd. Ik vermoed dat daar iets schort.
Link naar reactie
  • 0
ja ik heb eerst de ssd geinstalleerd en daarna de HD terug aangekoppeld. Nu moet ik zeggen dat er ondertussen zo'n 100 upgrades zijn uitgevoerd en vanmorgen start mijn zoon op en alles schijnt in orde ! nu weet ik niet of ik de goede controller voor de ssd heb Hoe kan ik dat controleren ? En of de trim werkt ? Ik heb ook ssd-tweak geinstraleerd maar de free version zegt niets van de trim !
Link naar reactie
  • 0
Je zou eventueel nog wel deze twee computertotaal cursussen kunnen checken http://computertotaal.nl/cursussen/20759-ssd-weer-als-nieuw.html http://computertotaal.nl/cursussen/20758-overstappen-op-een-ssd.html Alhoewel deze cursusssen inmiddels twee en een halfjaar oud zijn, staat er in de reacties enig info over trim. Onder andere dat in BIOS de SATA-poorten op AHCI-modus behoren te staan. Bij mijn weten, is dat de default instelling van het BIOS. Evengoed zou je dit even kunnen checken. Als er twijfels zijn, over de snelheid van de SSD, dan zou je die kunnen benchmarken via applicatie CrystalDiskMark. Op de site van computertotaal staat er nog een artikel over uit het jaar 2009 http://computertotaal.nl/software/1544-crystaldiskmark-2-2-0.html Inmiddels zijn ze al bij versie 3 aangeland.
Link naar reactie
  • 0
De SSD werkt uitstekend alleen windows opstarten duurt volgens mij te lang omdat er eerst bij het opstarten van de PC deze tekst verschijnt : loading operating system en dat duurt 20 seconden Ik denk misschien de twee door systeem gereserveerde partities ? enig idee waarom dat gebeurt ?[img:9be3e7d53f]http://i46.tinypic.com/308a9ud.jpg[/img:9be3e7d53f][/img]
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...