Ga naar inhoud
  • 0

Station D


anoniem

Vraag

Ik heb windows XP geinstalleerd op een D schijf. Later heb ik de andere schijven eruit gehaalt en de D laten zitten. Nu bestaat er geen C station meer :lol: Maar ik kan het ook niet veranderen. [i:9a50b51119]windows kan het station letter van het systeem niet wijzigen [/i:9a50b51119]zegtie. :? Hoe maak ik van D nou C? zonder opnieuw windows te zetten. In de bios en met de repair functie geeft hij wel gewoon C aan. Alleen in windows zelf blijft het station D.
Link naar reactie

10 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Omdat het om Windows XP gaat zou je het kunnen proberen met Partition Magic 8.0 van PowerQuest. Zie voor info deze hyperlink http://www.ehow.com/how_5900224_change-drive-letter-partition-magic.html De Partition Magic 8.0 CD is bootable, zodat je het buiten Windows om kunt uitproberen. Mocht Windows onverhoopt niet meer starten, dan zit er niets andere op XP alsnog opnieuw te installeren. Want hier vond ik een topic van iemand die Windows had verkloot [url=http://community.norton.com/t5/Other-Norton-Products/Partition-Magic-8-blows-windows-after-drive-letter-change/td-p/5785]Partition Magic 8 blows windows after drive letter change.[/url] Maar dat zou gebeurt kunnen zijn, omdat hij de Norton versie van Partition Magic 8 had gebruikt. Zie Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/PartitionMagic
Link naar reactie
  • 0
Dat had ik reeds al geprobeerd, maar omdat ik windows zelf op een D schijf had gezet is dat mislukt. In de repair gaf hij wel C aan, maar in windows zelf verandere dat naar D. Daarom zou ik idd alle verwijsingen in het register moeten aanpassen :lol: Een herinstal is sneller. En daar ben ik alweer bijna mee klaar. Bedankt voor het mee denken.
Link naar reactie
  • 0
euh.. een tweede schijf plaatsen en die C noemen zodat je boot-schijf D blijft? (mogelijk ook door een partitie op die schijf aan te maken vòòr je D en die C te noemen - maar dan moet je wel buiten windows om gaan werken: booten met een 'partitioneer-schijf' ) 'k heb dit allemaal zelf nog niet geprobeerd, maar 'k vermoed dat het moet lukken?
Link naar reactie
  • 0
Een C schijf verkrijgen was ook niet zo moeilijk, Wat ik wilde was dat alle verwijzingen naar D, C zouden worden. Zoals[b:1a53656afe] c:\program files [/b:1a53656afe]etc. Dus mijn boot wilde ik veranderen van D naar C. Echter blijkt dat dus onmogelijk. Of je moet zelf handmatig in het register alle D verwijzingen omzetten naar C. :lol: Geen beginnen aan dus. Ik had het NTRDL al op de D schijf gezet en het attribuut gewijzigd, evenals de andere systeembestanden. Echter het bleef D. Grappig is wel om te zien dat je een draaiend systeem hebt zonder enkele C verwijzing :D Ik vraag mij af of zoiets wellicht veiliger werken is.
Link naar reactie
  • 0
[quote:a687de32fb="eduard33"] Dus mijn boot wilde ik veranderen van D naar C. Echter blijkt dat dus onmogelijk.[/quote:a687de32fb] Het moet wel mogelijk zijn, want ik las 'ooit' (nog niet zo heel lang geleden) 'ergens' (maar waar ook weer) dat er zelfs een progje voor is - al was het toch ook weer niet zo simpel.
Link naar reactie
  • 0
My penny Funduc Application Mover http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=1368653&highlight=#1368653 http://www.computeridee.nl/application-mover EZ File Transplanter http://www.computeridee.nl/faqman/software/overige-software/software-verplaatsen Eigen data kan je simpelweg verplaatsen (maak back-up), of veelal via de eigenschappen van de desbetreffende map de locatie veranderen.
Link naar reactie
  • 0
Data verplaatsen lijkt mij ook niet zo moeilijk, echter het gaat er om of de verwijzingen ook mee gaan. De verwijzingen van het root systeem zegmaar. Als ik progamfiles verplaats, zal hij dat in het register aanpassen. Maar de windows startup schijf blijft D. Je kan het systeem zelf niet verplaatsen. Dat zou dan hooguit met een dos tool moeten om het vanuit een dos omgeving te doen. Maar dan zit je alsnog met je verwijzingen in het register. Kortom, een schone her-instal is sneller.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...