Ga naar inhoud

Partitities


anoniem

Aanbevolen berichten

Komt het omdat er een logische partitie is naast de C... waardoor je geen aaneengesloten uitbreiding kunt doen? Je zou dan van de vrije ruimte eerst een primaire partitie kunnen maken, de inhoud van de logische schijf daar heen te copyen en dan de logische schijf verwijderen... Dan zou de vrije ruimte naast de C-schijf moeten komen liggen en zou dus het vergroten daarvan wel moeten kunnen. Wel: maak een backup van data, mail, foto's..... het kan niet vaak genoeg herhaald worden bij dit soort acties!
Link naar reactie
[quote:08e40a4837="andre@home"]Komt het omdat er een logische partitie is naast de C... waardoor je geen aaneengesloten uitbreiding kunt doen? Je zou dan van de vrije ruimte eerst een primaire partitie kunnen maken, de inhoud van de logische schijf daar heen te copyen en dan de logische schijf verwijderen... Dan zou de vrije ruimte naast de C-schijf moeten komen liggen en zou dus het vergroten daarvan wel moeten kunnen. Wel: maak een backup van data, mail, foto's..... het kan niet vaak genoeg herhaald worden bij dit soort acties![/quote:08e40a4837] Kunt u het ook in iets eenvoudigere woorden uitleggen? Voor een 16 jarige is dit niet echt duidelijk :oops:
Link naar reactie
[quote:9e754d74a6="gerben"]Plaats eens een schermafdruk van wat je ziet in schijfbeheer.[/quote:9e754d74a6] [img:9e754d74a6]http://img94.imageshack.us/img94/491/screenshotfo.png[/img:9e754d74a6] Ik heb 1 van de twee lege ruimtes toegevoegd aan m'n D schijf. Eigenlijk wil ik m'n D schijf 100 GB maken en de rest toe voegen met de C schijf samen met de andere lege ruimte.
Link naar reactie
Lees dit eens http://www.windowscorner.com/vista/installatie/partities_maken_en_aanpassen.php anders veel info via: http://www.google.nl/#sclient=psy-ab&hl=nl&source=hp&q=windows%207%20partitie%20verkleinen%20&pbx=1&oq=&aq=&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=24585b95d55126cb&biw=1440&bih=474&pf=p&pdl=500 Het hangt eraf of je D nu al kunt missen tijdelijk... das het makkelijkste, je verwijdert D maakt C groter en maak een nieuwe D aan.... Kun je D niet missen ivm data die er op staan.... dan MOET je het anders doen.... Ik zou dan eerst D verkleinen tot de helft als dat kan, en een nieuwe primaire !!! partitie aanmaken, noem die bijv E. Kopieer alles van D naar de nieuwe E. Herstarten om te kijken of alles goed blijft.... Tja, dan D verwijderen en C uitbreiden zoals in de info van de weblink staat. Je kunt daarna de nieuwe E weer ombenoemen naar D want die is immers weg.... PS: Het blijft toch nog steeds aan te raden om van de "oude D" een backup van ALLE data te maken... (externe schijf!)
Link naar reactie
[quote:bef2b9c79e="andre@home"]Lees dit eens http://www.windowscorner.com/vista/installatie/partities_maken_en_aanpassen.php anders veel info via: http://www.google.nl/#sclient=psy-ab&hl=nl&source=hp&q=windows%207%20partitie%20verkleinen%20&pbx=1&oq=&aq=&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=24585b95d55126cb&biw=1440&bih=474&pf=p&pdl=500 Het hangt eraf of je D nu al kunt missen tijdelijk... das het makkelijkste, je verwijdert D maakt C groter en maak een nieuwe D aan.... Kun je D niet missen ivm data die er op staan.... dan MOET je het anders doen.... Ik zou dan eerst D verkleinen tot de helft als dat kan, en een nieuwe primaire !!! partitie aanmaken, noem die bijv E. Kopieer alles van D naar de nieuwe E. Herstarten om te kijken of alles goed blijft.... Tja, dan D verwijderen en C uitbreiden zoals in de info van de weblink staat. Je kunt daarna de nieuwe E weer ombenoemen naar D want die is immers weg.... PS: Het blijft toch nog steeds aan te raden om van de "oude D" een backup van ALLE data te maken... (externe schijf!)[/quote:bef2b9c79e] Vreemd genoeg kan ik geen E schijf maken. G schijf lijkt me ook goed? Hoe maak ik mijn G schijf "Primair"?
Link naar reactie
[quote:9cd73253ac="andre@home"]Je moet dat in het menutje bij het aanmaken v/d partitie doen. Het werkt NIET als je een extra logische schijf aanmaakt binnen de bestaande logische ruimte!!!! Pas daar voor op.[/quote:9cd73253ac] Is er niet een mogelijkheid dat iemand via teamvieuw o.i.d. dit voor mij kan doen? Of mischien dat iemand een video/screenshots heeft?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...