Ga naar inhoud
  • 0

probleem met de-installatie Virtual pc 2007


anoniem

Vraag

Na een aanvankelijk redelijk succesvolle installatie van Virtual PC (op XP pro) ging het mogelijk mis toen ik ook probeerde Ubuntu als 2e virtuele pc erbij te nemen. Dat lukte bij mij absoluut niet. Lang verhaal kort: ik heb geprobeerd ALLE oude bestanden en installaties te verwijderen, ook met Revo; gezocht in het register en noem maar op. Probleem was dat het "eigen" scherm van Virtual pc in een zwart veld zit zonder werkbalken en er verder niets meer te regelen viel. Zodra ik alles de-installeer en weer opnieuw vanaf een windows xp-cd zou willen opstarten komt de oude versie (Heintje) weer miraculeus opduiken.Ook kan ik de resolutie van vpc niet behoorlijk aanpassen, zodat ik met een tè klein scherm blijf hannessen. Samenvattend: ik zou graag een geheel schone installatie van VPC 2007 willen doen, maar krijg de oude resten niet weg.De pc zelf opnieuw installeren is wel zeer drastisch, aangezien het mij alleen om de sport ging.
Link naar reactie

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
De .vhd bestanden zijn de Virtual Hard Disks en de .vmc de Virtual Machine Configuration files. Deze twee vormen samen een virtuele pc binnen virtualpc 2007. Je kunt een virtuele pc aanmaken, Windows etc. erop installeren en de .vhd en .vmc bestanden kopiëeren om een backup te maken. Je kunt nu met de virtuele pc doen wat je wilt, als je de kopiebestanden terugzet naar de directory waar de orignelen stonden begin je weer met een schone 'pc'. De oude bestanden verwijder je om de 'vuile' pc op te heffen. Het programma VirtualPC 2007 zelf kun je gewoon laten staan. Succes!
Link naar reactie
  • 0
[quote:0c8cd9fd2d="f.j.stols"]Na een aanvankelijk redelijk succesvolle installatie van Virtual PC (op XP pro) ging het mogelijk mis toen ik ook probeerde Ubuntu als 2e virtuele pc erbij te nemen. Dat lukte bij mij absoluut niet. [/quote:0c8cd9fd2d] Het probleem hier is, dat Ubuntu Linux officieel niet ondersteund wordt door Microsoft. Voor uitleg zie deze Wikipedia hyperlink http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Virtual_PC [quote:0c8cd9fd2d] Virtual PC virtualizes a standard PC and its associated hardware. Supported Windows operating systems can run inside Virtual PC. Other operating systems such as Linux may run, but are not officially supported, and Microsoft does not provide the necessary drivers (called "Virtual Machine Additions") for Linux. [/quote:0c8cd9fd2d] Als je Ubuntu Linux wilt draaien in een Virtual Machine, dan kun je dat beter doen in [url=http://en.wikipedia.org/wiki/VirtualBox]VitualBox.[/url]
Link naar reactie
  • 0
in ieder geval heb ik nu weer een goed lopende Virtual pc lopen. Ubuntu had ik (getracht) in een virtual pc te installeren: resultaat was verticaal lopende streepjes op het scherm. Toen ik dat er af gooide was de hele VPC weg , of ten dele. Bij herinstall kwam er genoemd donkerblauw scherm met brede zwarte rand, en geen bovenste werkbalk zoals deze, terwijl ik ook de eigen pc via VPC niet kon benaderen. [img:530e724b1f]http://i41.tinypic.com/245ye4z.jpg[/img:530e724b1f] iedereen dus weer hartelijk dank!
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...