Ga naar inhoud
 • 0

Ik kom niet meer in mijn XP sp3 systeem


anoniem

Vraag

Ik heb een Windows XP sp3 systeem 'geëerfd'. Zoveel mogelijk (oude software pakketten) er van afgegooid. Daarna CCleaner nog gedraaid en schijf opgeruimd en zelfs gedefragmenteerd. Alles in de hoop een vooralsnog cleaner systeem te hebben. Helaas.... is nu het systeem niet meer op te starten. Aanvankelijk nog het scherm om in vijf stappen een cleanup te doen gekregen en geheel uitgevoerd. Daarna zie ik eventjes het Windows aanlogscherm maar al snel daarna een zwart scherm en daar blijft het in 'hangen'. Ook kom ik niet in enige 'veilige mode'; om aldus nog van een eerder checkpoint te kunnen starten, maar ook dat is tevergeefs. Als ik dat opgeef komt het ook in een zwart scherm waar de cursor in de linkerbovenhoek blijft flikkeren. Helaas heb ik geen opstart CD van SP3 en dat is precies wat ik nog hoopte over te houden op deze machine: een rudimentair XP SP3 systeem. Hoe kom ik hier alsnog in??
Link naar reactie

10 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
[quote:1212cacedd="jawtje"]Ik heb een Windows XP sp3 systeem 'geëerfd'. [/quote:1212cacedd] Als het om een systeem gaat waarop je zelf nog nooit gewerkt hebt, kun je altijd het beste met een schone Windows installatie beginnen. Als je er nog iets vanaf wilt halen, zou je dat met een [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Live_CD]Live CD[/url] kunnen doen. Als het om een merk PC gaat, dan zit er doorgaans een recovery partitie op. Zodat je Windows opnieuw kunt installeren. Als je die ook niet hebt, terwijl er wel een sticker opzit, met een legitieme productcode, dan dien je zelf voor een installatie medium te zorgen. Als je geen legitieme productcode van Windows hebt, dan zou je het installeren van een [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Linuxdistributies]Linux distributie[/url] kunnen overwegen.
Link naar reactie
 • 0
[quote:6feb83f6fc="jolo"][quote:6feb83f6fc="jawtje"]Ik heb een Windows XP sp3 systeem 'geëerfd'. [/quote:6feb83f6fc] Als het om een systeem gaat waarop je zelf nog nooit gewerkt hebt, kun je altijd het beste met een schone Windows installatie beginnen. [/quote:6feb83f6fc]Dat is me natuurlijk bekend, maar ik had geen systeem waar SP3 op geïnstalleerd staat en wilde DAT slechts behouden. Voor sommige toepassingen is per se vanaf SP3 nodig. ALS er al een partitie opzit met backup software, wat niet uitgesloten is want er zit ook een fat D-partitie op waar ik nog niet op gekeken heb, HOE kom ik daar nu nog bij als het systeem niet op te starten is? Anderzijds, kan ik ergens aan gratis SP3 komen? Op mijn legale SP2 installaties is de (automatische) update van SP3 niet te installeren.
Link naar reactie
 • 0
Windows XP' Service Pack 3 is nog steeds te downloaden bij Microsoft http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=24 Daar hoef je dan wellicht de juiste taal selecteren. De default taal is Engels. Je zou nog kunnen proberen een herstelpunt terug te zetten. Of de laatst bekende juiste configuratie gebruiken. Zie voor info deze hyperlink http://accb.ccat.be/xp_herstellen.htm Als dat ook niks oplevert, kun je alleen nog bij eventuele bestanden komen via de in mijn vorig bericht genoemde Live CD. Een eventuele recovery partitie heeft doorgaans geen schijfletter, en is wellicht verborgen. Een Linux Live CD kan 'm echter wel zien.
Link naar reactie
 • 0
[quote:694678be6a="jolo"]Windows XP' Service Pack 3 is nog steeds te downloaden bij Microsoft http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=24[/quote:694678be6a] Zoals gezegd, die 'update' heb ik ooit ontvangen, maar die is niet te installeren. Loopt uiteindelijk vast met boodschappen als iets met het licdll bestand en ook nog iets met InprocServer32 in het register. Alle resoluties daartoe heb ik geprobeerd maar haalt allemaal niets uit: het licdll bestand is nog steeds het originele en InprocServer32 komt niet voor in het register. Terug naar mijn probleem van onbruikbaar systeem: Ik heb gestart van een Windows Live CD en zie dat er inderdaad een D partitie is die RECOVER heet. Daarin staan naast het bestand ‘swconf.dat’ ook de directories \RAID Driver Diskette \TOOLS \data \DRIVER \Recover \saves \preferences en \temp. In de dir Recover staan vier bestanden FACTORY.PQI respectievelijk .002, .003 en .004 Ik heb alleen nog geen idee Hoe of Wat ik nu kan/moet doen.
Link naar reactie
 • 0
Had je op de site van Microsoft artikel 950717 al gecheckt? http://support.microsoft.com/kb/950717 Als je nog een gewone XP installatie CD hebt, zou je deze ook nog kunnen slipstreamen via nlite. Hoe je een systeem met behulp van de recovery partitie herstelt, kan per merk PC verschillen. Meestal kan tijdens de [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Power-on_self-test]Power-on self-test[/url] gedrukt worden op een functietoets. Welke functietoets dat is, wordt dan wellicht getoond. Of is te vinden op de site van de PC fabrikant. Daar zou ook te vinden moeten zijn, welke recovery mogelijkheden er zijn.
Link naar reactie
 • 0
[quote:3d81c1465e="jolo"]Als je nog een gewone XP installatie CD hebt, zou je deze ook nog kunnen slipstreamen via nlite.[/quote:3d81c1465e] Dat heb ik onderwijl kunnen doen, maar de CD heb ik nog niet uitgeprobeerd, want.. [quote:3d81c1465e]Hoe je een systeem met behulp van de recovery partitie herstelt, kan per merk PC verschillen. Meestal kan tijdens de [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Power-on_self-test]Power-on self-test[/url] gedrukt worden op een functietoets. Welke functietoets dat is, wordt dan wellicht getoond. Of is te vinden op de site van de PC fabrikant. Daar zou ook te vinden moeten zijn, welke recovery mogelijkheden er zijn.[/quote:3d81c1465e] Dat heb ik allemaal niet kunnen vinden, maar... Na wat (on)gecontroleerd hameren op de verschillende functietoetsen tijdens/na de POST kwam ik op het (veilige modus)keuzescherm terecht en heb daar eens geprobeerd naar 'laatste vertrouwde omgeving' te gaan en warempel.. ik kwam er weer in en sindsdien kan ik ook 'gewoon' afloggen en probleemloos opstarten. Moet wel nog nagaan of alles betrouwbaar (genoeg) is gebleven.
Link naar reactie
 • 0
[quote:e10ba89d56="jolo"] Als je nog een gewone XP installatie CD hebt, zou je deze ook nog kunnen slipstreamen via nlite.[/quote:e10ba89d56]Dat heb ik onderwijl aangemaakt en daarmee opnieuw geïnstalleerd en dat werkt uitstekend. Wat me echter bij dat slipstreamen verbaasde is dat ik er toch niet meteen alle (noodzakelijke) updates - tot 'vandaag'- erbij kreeg, ondanks het feit dat wel gedefiniëerd was dat hij onderwijl naar updates moest kijken. Na installatie werden meteen weer meer dan 100 updates gedownload. Is dat normaal?
Link naar reactie
 • 0
Als je alleen SP3 hebt geslipstreamed met de originele Windows XP CD, zou dit kunnen kloppen. Als je de XP CD volledig wilt updaten, dan zou je dit kunnen met [url=http://www.ryanvm.net/msfn/updatepack-sp3.html]RyanVM's Windows XP Post-SP3 Update Pack.[/url] Zie bijvoorbeeld dit oude topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=173690&view=next
Link naar reactie
 • 0
[quote:23da263496="jolo"]Als je alleen SP3 hebt geslipstreamed met de originele Windows XP CD, zou dit kunnen kloppen. Als je de XP CD volledig wilt updaten, dan zou je dit kunnen met [url=http://www.ryanvm.net/msfn/updatepack-sp3.html]RyanVM's Windows XP Post-SP3 Update Pack.[/url] [/quote:23da263496]Dat had ik inderdaad zo gedaan. Maar als ik nu zie dat de MicroSoft SP3 Update van juni 2008 was en de laatste 'volledige' versie van Ryan versie 1.0.3 van januari 2009 is, vraag ik me af of ik er veel mee win. Tenslotte is de 'automatische' update van ruim 100 updates ook redelijk snel gepiept na een 'kale' geslipstreamde SP3 CD installatie. En hoeveel zouden er daarvan in die laatste Ryan versie zitten, toch?
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...