Ga naar inhoud
  • 0

gedeelde map op Win 7 64b


anoniem

Vraag

Recent hebben we op de zaak een XP pro PC vervangen voor een Win7 Pro 64 bits. Uiteraard de werkgroepnaam aangepast. Ik heb vervolgens de default "Documenten" map willen delen zodanig dat alle andere werkgroepleden (allen op Win XP pro) die map kunnen zien en er vrijelijk in kunnen rommelen. De map blijft echter onzichtbaar. Wat moet ik doen om de nieuwe PC weer zichtbaar te krijgen in ons interne werkgroep en de bestanden in de Documenten map weer benaderbaar te krijgen?
Link naar reactie

6 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
De zaak is nu (weekend) dicht dus kan het niet 1,2,3 nagaan, maar afgelopen week ben ik er n.a.v. de rerakties wel mee bezig geweest. Ik kan de map Documenten inderdaad vlaggen als Specifieke personen en eveneens heb ik via de opties het vinkje bij Met wachtwoord beveiligen verwijderd. Via (Thuisgroep)lezen/schrijven lukt het niet. De PC in kwestie gaat dan "denken" en volgens het scherm de instellingen aanpassen. Voordat hij dat gaat doen krijg ik een melding dat ik , gezien mijn keuze van de map, ook andere mappen gelwijkwaardig zal moeten delen, bijvoorbeeld de map Gedeelde Documenten. Ik klik braaf ja en vervolgens gaat er een oneindig proces in werking die ik na een half uurtje maar afbreek. Alle andere PC's geven steevast de melding dat ze geen rechten hebben. Ik blijf dus worstelen maar ben overtuigd dat het me zal lukken. Het "licht" heb ik echter helaas nog niet gezien. 1) Ik kan klikken op (Thuisgroep)lezen/schrijven tot ik een ons weeg, hij accepteerd die opdracht niet [img:5de1995038]http://vault.mastconnect.nl/delen.jpg[/img:5de1995038] 2) Via Specifieke personen zie ik alleen mijzelf [img:5de1995038]http://vault.mastconnect.nl/delen1.jpg[/img:5de1995038] 3) Als ik uiteindelijk de boel weet te forceren komt dit scherm ruim 15 minuten [img:5de1995038]http://vault.mastconnect.nl/delen2.jpg[/img:5de1995038] 4) Tot slot deze opmerking: [img:5de1995038]http://vault.mastconnect.nl/delen4.jpg[/img:5de1995038]
Link naar reactie
  • 0
Je bent er bijna. Deze stappen zouden je er moeten brengen: 1- Delen met specifieke personen 2- De cursor staat nu in een lege regel met aan het einde een driehoekje 3- klik daar op en kies Iedereen 4- Kies toevoegen 5- In het onderste scherm zal Iedereen nu er bij staan. Je kunt eventueel nu nog kiezen tussen lezen/schrijven en andere opties. Verder moet dat wachtwoord in het netwerkcentrum wel uit staan dus wees daar wel zeker van.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...