Ga naar inhoud
  • 0

vraag over nieuw scherm het hogere resolutie


anoniem

Vraag

Sinds kort heb ik een scherm met resolutie van 920 x 1200 pixels. Een groot aantal zaken zoals pictogrammen bureaublad, lettertype etc heb ik geregeld. Maar hoe zit dat met die smalle regels in bv. mijn mailprogramma, mailwasher en een aantal uitrolmenus en nieuwe schermpjes? soms zijn er wel 60 regels tekst, en zoveel hoeft voor mij niet.
Link naar reactie

15 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[img:06564f28b7]http://i52.tinypic.com/1zybt6h.jpg[/img:06564f28b7] uit mijn emailprogramma met een map emails links in beeld. en [img:06564f28b7]http://i55.tinypic.com/2vuc76o.jpg[/img:06564f28b7] Alle kleinere schermpjes zijn ongeveer 12,5 cm. afmeting. (De Engelse Windows geeft ten dele ook Nederlandse teksten)
Link naar reactie
  • 0
kennelijk gaan veel dingen in mijn pc altijd anders dan bij anderen. Zoals gezegd: het geldt niet voor alle schermpjes, maar wel een groot aantal. Kennelijk gaat het bij velen automatisch bij een nieuwe resolutie wel goed.Zo tel ik bv. in de lijst van geïnstalleerde software 37 items (verticaal) op één scherm als voorbeeld van een klein lettertype dat niet te beïnvloeden is. [img:aabe625d5c]http://i55.tinypic.com/2aj58i8.jpg[/img:aabe625d5c] voor het gemak maar horizontaal gezet.
Link naar reactie
  • 0
Ik heb een lijst van 36...... maar uitstekend te lezen. Ik begrijp jouw probleem dus ook niet... Als je minder wilt zul je de default tekstgrootte van Windows moeten aanpassen, bij XP rechter muis Desktop ... eigenschappen en dan kom je het van zelf tegen... Maar worden ook de menu's grotere etc..... PS: ik begrijp het niet om de de moderne monitoren uitstekend leesbaar zulke lijsten weer kunnen geven.....
Link naar reactie
  • 0
@A@home: je was meen ik al vaker tegen mijn betrekkelijke ondeskundigheid aangelopen. Probleem bij mij is kennelijk dat ik kennelijk nog bij de genoemde (te veranderen) instellingen van bureaublad>eigenschappen>advanced nog niet het juiste item getroffen heb uit dit keuze-menu: [img:5962e2ab72]http://i51.tinypic.com/33xggw6.jpg[/img:5962e2ab72] allerlei titelbalkjes etc zijn wel naar wens veranderd maar niet dat kleine lettertype van een groot aantal (uitrol)menuutjes. Hoop dat het duidelijk is.
Link naar reactie
  • 0
Wij dansen echter niet op jouw muziek..... je mag zelf ook wel wat meer moeite doen, dat heb ik je al eens vaker laten weten. Het lijkt enige gemakzucht, want je programmeert ook meen.... ik, daar is toch wel een logisch aanpak voor nodig en dit soort kleine problemen leent zich bij uitermate voor een logische aanpak....bijvoorbeeld: type je vraag eens in google in.... font grootte windows aanpassen http://www.google.nl/#hl=nl&&sa=X&ei=sfIpTY-2F8mCOoL_gLgC&sqi=2&ved=0CBYQBSgA&q=font+grootte+windows+aanpassen&spell=1&fp=dfaebb53bc6659e9 Met alle respect .... je wilt mij toch niet beweren dat je dit niet beheerst...
Link naar reactie
  • 0
Heb getracht mij bescheiden op te stellen door (eerder) te melden dat je wel eens vaker te maken had met mijn relatieve ondeskundigheid. Programmeren doe ik beslist niet (dat zou een naamgenoot kunnen zijn..) en heb ik nog nooit gedaan. En met "c'est le ton etc" bedoelde ik wat anders.Ik had aan dit problemen al zeer geruime tijd gewijd zonder succes. Ik noem dit geen luiheid. Nogmaals hartelijk dank voor je link naar Google en je aanwijzing. Ik dacht dat ik er via geavanceerde eigenschappen van desktop en zo wel uit zo kunnen komen. Dat nu iedereen zo over me heen valt is een andere zaak.En: ik dacht dat er een forum was om iets van elkaar op te steken in positieve zin dan.
Link naar reactie
  • 0
Maar het is nog steeds niet verboden om eerst...... zelf moeite te doen. Is het dan zo moeilijkheid om je vraag in Google in te typen en jezelf er een klein beetje in te verdiepen. Kom je er dan niet uit kun je met wat je gevonden hebt hier altijd !!! verder vragen. nu lijkt het er toch op dat je zelf erg weinig doet.... PS: houd me te goed, je bent niet de enige die zo'n kritische reactie krijgt.... We zitten hier wel om te helpen, maar je mag zelf heus wel iets meer doen....
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...