Ga naar inhoud
  • 0

xp: updates en sp3


anoniem

Vraag

Van een oudere kennis-op-vakantie een pc hier staan met klacht en diagnose: algehele traagheid. Die heb ik er inmiddels al kunnen poetsen, en het ding is nu binnen 1,5 minuut bedrijfsklaar. Het is een xp-machine, met alle updates (en ie8) maar nog geen sp3. Ik twijfel nu: moet ik alsnog sp3 erop zetten of niet?
Link naar reactie

12 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Door de komst van de netboekjes mag XP niet al te zwaar worden dus ik denk dat het qua snelheid wel verantwoord is. Zet zoveel mogelijk dingen uit bij UITVOEREN - msconfig - tabblad opstarten Hier staan de items die Windows opstart bij het opstarten. Alles kan weggevinkt worden op een paar belangrijke zaken na zoals een virusscanner. Veel programma's en updates vinden zichzelf zo belangrijk dat ze daar een plaatsje hebben gekregen gevolg iedere keer wachten. Jack Marotick
Link naar reactie
  • 0
[quote:422db38835="derkdejong"]Het is een xp-machine, met alle updates (en ie8) maar nog geen sp3. Ik twijfel nu: moet ik alsnog sp3 erop zetten of niet? [/quote:422db38835] Welk Service Pack draait er nu op? Het installeren van Service Pack 3 is zelfs aan te raden. Zie voor uitleg Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_XP#Support_lifecycle Als er XP zonder of met SP1 geïnstalleerd was, en is gebruikt om dagelijks mee te internetten, dan is het niet uit te sluiten dat Windows trager is geworden door spy- en malware. Je zou voor alle zekerheid met die PC op het [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=15]Beveiliging & privacy[/url] forum een [url=http://en.wikipedia.org/wiki/HijackThis]HijackThis[/url] log kunnen posten. Als er voor die PC een normale Windows XP CD beschikbaar is. (Dus geen recovery CD.) Dan zou je die eventueel kunnen slipstreamen met SP3 http://www.schoonepc.nl/instal/windows_xp_slipstreamen_autstreamer_nlite.html zodat je Windows XP SP3 schoon kunt installeren.
Link naar reactie
  • 0
sorry, ik vergat te melden dat sp2 er wél al op staat. de pc is ook volledig gecleand, en is, zoals gemeld, op zich al weer zo snel als je van deze configuratie met xp zou mogen verwachten. het gaat me dan ook uitsluitend over inzicht in de vraag of installatie van sp3 problemen gaat geven met de al aanwezige updates-van-latere- datum-dan-sp3.
Link naar reactie
  • 0
Ik heb hier in huis ook nog een XP Pro / SP3 machien draaien. Een sneller systeem heb ik nog nooit gehad; daar kan zelfs mijn geavanceerde Win7 machien niet aan tippen..... (Zowel het opstarten als het werken met XP of applicaties). Ofwel: ik heb nooit ervaren dat SP3 het ding (na SP2) langzamer heeft gemaakt.
Link naar reactie
  • 0
[quote:3191026ae6="derkdejong"] het gaat me dan ook uitsluitend over inzicht in de vraag of installatie van sp3 problemen gaat geven met de al aanwezige updates-van-latere- datum-dan-sp3. [/quote:3191026ae6] Eventuele problemen die je zou kunnen tegenkomen, staan beschreven op de site van Microsoft in artikel 950717 [url=http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Bnl%3B950717&x=10&y=9]Stappen die u moet uitvoeren voordat u Windows XP Service Pack 3 installeert.[/url] En zou zelfs 10 % sneller zijn dan Service Pack 2 http://webwereld.nl/nieuws/48817/-xp-met-service-pack-3-is-tien-procent-sneller-.html Maar de belangrijkste reden om Service Pack 3 te installeren is toch, het aflopen van de SP2 support op 13 juli 2010. Met XP SP3 kun je nog beveiligingsupdates downloaden tot 8 april 2014.
Link naar reactie
  • 0
[quote:f589345831="swake"]Anders [url=http://www.forumwereld.nl/gezond/index.php/topic,6.0.html][b:f589345831]hier[/b:f589345831][/url] eens gaan lezen[/quote:f589345831]Sorry maar die link voegt echt nul toe. De vraag van de TS is ook of hij SP3 moet installeren ja of nee. Ik zou het absoluut wel doen. Microsoft ondersteunt ook geen machines meer met XP SP2. Dus als je niet naar SP3 gaat dan krijg je ook geen automatische updates meer.
Link naar reactie
  • 0
[i:d691d5948d]Even over de zijlijn, ik heb een ouwe laptop ( Acer Travelmate 290E met 512 DDR en 40 Gb harde schijf), XP SP3, AVG-free, Firefox, Thunderbird en Open Office. Mijn dochters hebben beide een laptop ( HP) met Vista en mijn schat heeft een laptop ( Packard Bell) met Windows7 en Office2010 maar als ik dan zo kijk naar stabiliteit en bedieningsgemak en snelheid ben ik alle dagen blij met dat ouwe barrel van mij.[/i:d691d5948d]
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...