Ga naar inhoud
 • 0

wondows xp: ongewenste resultaten updates


anoniem

Vraag

Goedemiddag, ik heb tot tweemaal toe vastgesteld dat de automatische updates van Windows XP professional ongewenste wijzigingen in mijn internet instellingen veroorzaken. Mijn standaard e-mail programma is Outlook Express, en na de update is dat op twee verschillende datums is gewijzigd in Outlook, en dat bij alle gebruikers van mjn systeem. Als je dat op de microsoft website via e-mail wilt aankaarten, kost dat 46 dollar. Ik heb het idee dat het ongevraagd wijzigen van instellingen van een computer niet legaal is. Hebben meer leden dit opgemerkt? Misschien kunnen we een gecombineerde klacht indienen. Groeten van Ab Gobets.
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
Môge, is dit een reactie op mijn windows XP update/Outlook express vraag hierboven? Dan snap ik hem niet of mijn vraag is niet goed begrepen. Computer is virusvrij (dagelijkse controle) en als je überhaupt een vraag wilt stellen (e-mail of telefonisch) op de officiële Microsoft website (ga zelf maar kijken) moet je 46 dollar neerleggen voor hun tijdsbeslag. Probleem is recent twee keer geconstateerd direkt na een automatische update van XP. A. Gobets. [qu ote="Tirm"]Als je je portemonnaie moet gaan trekken, moeten alle seinen op rood gaan. Doe eerst eens een uitgebreide virusscan in de Veilige modus met je eigen scanner en met MBAM....[/quote]
Link naar reactie
 • 0
[quote:5799da4b48="The Dragon"]http://www.idealsoftware.nl/MBAM/ :roll: Misschien toch even dit proberen en daarna posten met een Hjthis-logje ? Kan geen kwaad overgens maar een expert kan je dan waarschijnlijk verder helpen.( kost niks overgens)[/quote:5799da4b48] Staat standaard op mijn systeem. Vanmorgen geupdated en gedraaid, niks gevonden. Volgende tip graag :wink:
Link naar reactie
 • 0
Je hebt gelijk, ik zag zelfs een tarief van 72 Euri, tja die Bill is rijk...:? Ik zag overigens bij de diverse probleembeschrijvingen het volgende: http://support.microsoft.com/kb/309292/nl?spid=2578&sid=global Kan het zijn dat een andere gebruiker met beheersrechten liever met Outlook werkt en de zaak saboteert? Of...is in MS Office het onderdeel Outlook geinstalleerd en overrulet dat misschien de Windows-standaardinstelling voor OE? Ik doe maar een gooi. Heb je alles op http://support.microsoft.com/ph/2578/nl (OE) en http://support.microsoft.com/ph/928/nl (Outlook) bekeken?
Link naar reactie
 • 0
[quote:4b5e430e4a="Tirm"]Je hebt gelijk, ik zag zelfs een tarief van 72 Euri, tja die Bill is rijk...:? Ik zag overigens bij de diverse probleembeschrijvingen het volgende: http://support.microsoft.com/kb/309292/nl?spid=2578&sid=global Kan het zijn dat een andere gebruiker met beheersrechten liever met Outlook werkt en de zaak saboteert? Of...is in MS Office het onderdeel Outlook geinstalleerd en overrulet dat misschien de Windows-standaardinstelling voor OE? Ik doe maar een gooi. Heb je alles op http://support.microsoft.com/ph/2578/nl (OE) en http://support.microsoft.com/ph/928/nl (Outlook) bekeken?[/quote:4b5e430e4a] Nou, die andere gebruiker is mijn echtgenote en die verandert niks zonder het mij te melden. Ze was laatst als eerste aangelogd direkt na een automatische update van XP en riep mij erbij omdat ze haar mail en haar adresboek niet meer kon vinden: ze was dus vanzelf in Outlook terecht gekomen inplaats van in Outlook Express. Dus die optie kun je uitsluiten. Ik ga wel even kijken naar de linkjes die je noemt. Maar dat pas morgen want ik ben over een uurtje de deur uit. Weer bedankt voor het meedenken en Groeten van Ab Gobets.
Link naar reactie
 • 0
En misschien heeft het wel met deze update KB977165 van MS te maken, waarvan geadviseerd wordt om die te verwijderen. http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/vistawu/thread/73cea559-ebbd-4274-96bc-e292b69f2fd1 In die link wordt in het eerste antwoord uitgelegd hoe je moet verwijderen als het niet op de normale manier kan ( configuratiescherm>software>verwijderen). Er wordt daarin ook een link gegeven naar een Fix van MS, na het verwijderen, alleen zitten daar wat haken en ogen aan. Zou ik niet doen, er komt nog een nieuwe update. De gewraakte update heeft te maken met XP crashes als gevolg en ander ongewenst gedrag, misschien is jouw probleem ook een gevolg daarvan. In ieder geval adviseerd MS de update te verwijderen. Ik heb het in ieder geval gedaan , kan geen kwaad. Zie ook dit artikel in CT http://computertotaal.nl/article/20518/microsoft-stopt-patch-die-xp-kan-crashen.html
Link naar reactie
 • 0
<Off topic> Er zijn van die momenten waarbij men wel eens serieus overweegt om Windows Update uit te schakelen en als alternatief maandelijks een bezoekje te brengen aan WindowsUpdate (de webpagina). Uiteraard na even gechecked te hebben of er niet meer rottigheid ontstaat door beschikbare patches... Dit is weer zo'n moment.... :? Die m.b.t. KB977165 is overigens nog niet grootschalig in het nieuws geweest. Risico is dus niet zeer hoog(?). Ik heb tot nu toe (ff afkloppen) nog geen ellende gehad op mijn systemen: XP Pro, XP Home en 7.
Link naar reactie
 • 0
Lees de eerste link in mijn bericht, hier blijkt hoeveel rotzooi de mensen over zich heen gehad hebben. En ja misschien moet je niet zomaar accepteren wat MS aanbiedt, je hebt uiteindelijk ook een Firewall en AV progs. Na mijn verwijdering van de gewraakte update, kreeg ik andere rommel, zoals traagheid met afsluiten, bv. rundll etc. Ik heb nu het systeem teruggezet naar een punt voor de update.
Link naar reactie
 • 0
[quote:a034f6f658="Edouard"]Na mijn verwijdering van de gewraakte update, kreeg ik andere rommel, zoals traagheid met afsluiten, bv. rundll etc. Ik heb nu het systeem teruggezet naar een punt voor de update.[/quote:a034f6f658] Toeval? Dat mogelijke scenario kwam ook al in mijn gedachten naar boven... :? Zolang ik geen ellende heb, laat ik het maar zo. Er komt wel weer een "patch op een patch". Ik hoop dat je de situatie nu weer meester bent....
Link naar reactie
 • 0
Blijft uiteraard de hamvraag waarom de een WEL last heeft van die patch en de ander niet...... :roll: :roll: De problemen "schijnen" (media) niet grootschalig te zijn, maar er zou volgens zeggen wel een patch voor deze patch worden uitgebracht. :? Ter overdenking: Ik heb 6 jaar lang een Win ME systeem (door de meesten verketterd!) draaiend gehad (zelfde installatie). Dit systeem is tot kort na de installatie NOOIT meer ge-update. Toen het buiten gebruik is gesteld was het nog steeds brandschoon. Je schreef al: <<<[i:43f7be72bb]En ja misschien moet je niet zomaar accepteren wat MS aanbiedt, je hebt uiteindelijk ook een Firewall en AV progs.[/i:43f7be72bb]>>> Om die reden heb ik AU ingesteld op "melden" en niet op "automatisch downloaden en installeren". AU uitschakelen en maandelijks even een bezoekje aan WindowsUpdate is toch ook een overweging waard.....
Link naar reactie
 • 0
ik had vorige week twee gevallen vlak achter elkaar van niet meer startende xps, door de gewraakte update. na verwijderen via een andere dan de hier aanbevolen procedure (opstarten met xp-cd, reparatie, en uninstall van de betreffende update) liepen beide pcs weer als vanouds. hier de procedure, voor wie nog last heeft: 1. Boot from your Windows XP CD or DVD and start the recovery console (see this Microsoft article for help with this step) Once you are in the Repair Screen.. 2. Type this command: CHDIR $NtUninstallKB977165$\spuninst 3. Type this command: BATCH spuninst.txt 4. When complete, type this command: exit
Link naar reactie
 • 0
Maar voorkom je dan hetgeen Edouard tegenaan loopt??? :? :roll: <<<[i:fd515bdd20]Na mijn verwijdering van de gewraakte update, kreeg ik andere rommel, zoals traagheid met afsluiten, bv. rundll etc. [/i:fd515bdd20]>>> Ben en blijf overigens benieuwd waarom het ene systeem er wel- en het ander er niet ziekjes van wordt..... :roll:
Link naar reactie
 • 0
Nieuwsgierigheid mijnerzijds: Is [i:82a6aa8723]BATCH spuninst.txt[/i:82a6aa8723] hetzelfde als die .txt file omdopen in een .bat file ([i:82a6aa8723]spuninst.bat[/i:82a6aa8723])....? Ik neem aan dat de eerste vanaf de command wordt uitgevoerd? Wat staat er in vredesnaam in spuninst.txt? Of wordt die aangemaakt met de opdracht in punt 2.?
Link naar reactie
 • 0
Het advies van Derk stond ook al in mijn eerste link, een reset naar een vroeger herstel punt had ik ook gedaan en daarna weer updaten behalve die..... Nu lees ik in CT dit http://computertotaal.nl/article/20524/rootkit-blijkt-oorzaak-xp-vastloper.html Media aandacht genoeg denk ik, dit betekent dat als ik de rootkit niet heb, kan ik dus rustig de 'update 'binnenhalen. `?? Ik vertrouw het voor geen meter. Te meer daar nu bij mij die 'update' niet meer automatisch wordt aangeboden door MS.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...