Ga naar inhoud
  • 0

NTLDR is missing in tripple boot XP, Vista en W7


anoniem

Vraag

Goedendag allen, Ik maak lange tijd succesvol gebruik van een dualboot met vistabootpro onder XP en Vista. Kort geleden hier Windows 7 aan toe gevoegd. Echter het bleef een dualboot, XP was niet meer te kiezen in de bootloader. Middels Vistabootpro de bootloader op windows legacy bootloader gezet en geherstart. Probleem met herstarten NTLDR is missing, en niets doet het meer. Fixen middels XP cd geprobeert, heb geen idee wat het administrator wachtwoord is, dus kom niet verder. Help!
Link naar reactie

16 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Kijk eens of je Win XP weer opgestart krijgt met fixntldr. Je krijgt een keuzemenu met 10 opties te zien,waarvan er een je hopelijk weer in Windows brengt. http://www.tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm Driecte download: http://www.tinyempire.com/notes/files/fixntldriso.zip http://www.tinyempire.com/notes/files/ntldrusb.zip [quote:92a038e92f]Fixen middels XP cd geprobeert, heb geen idee wat het administrator wachtwoord is, dus kom niet verder.[/quote:92a038e92f] Wat wil je gaan doen in de herstelconsole? Vaak is er geen administrator wachtwoord nodig omdat het bij de installatie niet is ingegeven,probeer eens gewoon te enteren. Greetz
Link naar reactie
  • 0
Danku voor de hulp. Ik heb de tien stappen geprobeert middels een gebrande boot cd. Niets helpt. Ik heb niet zo veel verstand van het booten, dus probeer dan middels de recovery eventuele wijzigingen ongedaan te maken. Enteren met wachtwoord invoer helpt niet. Kan het probleem aan een ander OS liggen dan aan XP? vb aan Vista of W7? Danku!
Link naar reactie
  • 0
[quote:db5cb18af3]Enteren met wachtwoord invoer helpt niet. [/quote:db5cb18af3] Ik bedoelde enteren [u:db5cb18af3]zonder[/u:db5cb18af3] wachtwoord invoer. [quote:db5cb18af3]Kan het probleem aan een ander OS liggen dan aan XP? vb aan Vista of W7? [/quote:db5cb18af3] Het ligt niet aan een OS volgens mij,de bootloader lijkt verstoord. Kun je met F8 of een andere F-toets in de veiligemodus wel opstarten?
Link naar reactie
  • 0
XP gebruik ik enkel om te gamen. Studiewerk doe ik op Vista. XP kan dus wel geformatteerd worden. Ben nu bezig met herinstallatie, hierna zal XP gewoon moeten opstarten? Als ik in ieder geval daarna Vista maar weer aan de praat krijg (middels vistabootpro o.i.d.) kan ik al mijn belangrijke bestanden ophalen en een propere tripple boot opzetten.
Link naar reactie
  • 0
Nou alles werkt weer, zelf een triple boot met XP vista en W7. Ik heb XP (het OS wat ik wel kon missen middels formatteren) opnieuw geinstalleerd. Hierna start XP gewoon op en is de bootsector dus hersteld. Vervolgens in XP Vistabootpro geinstalleerd conform de volgende tutorial; http://www.tweakwindows.nl/tutorials/windows/6045/How-to-Dual-boot-Vista-met-XP.html Bij navolging van de stappen beschreven in de tutorial worden alle OS herkend en zullen ze allen te kiezen zijn in de bootmanager. Bedankt voor de hulp!
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...