Ga naar inhoud
  • 0

Recovery Acer notebook


anoniem

Vraag

Ik heb wat probleempjes met mijn drie jaar oude Acer notebook en nu wil ik gebruik maken van de recovery cd. Maar ik lees overal dat alle data gewist wordt tijdens de recovery. Nu heb ik op het notebook een c partitie met Windows en een D partitie met Data. Bij een reguliere format wordt alleen C gewist, maar ben ik in dit geval ook alle data kwijt op de D partitie?
Link naar reactie

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:c8b29537df="Bill666"] Acer notebook (..) Maar ik lees overal dat alle data gewist wordt tijdens de recovery. [/quote:c8b29537df] Dat zou moeten staan vermeldt in de handleiding van de Acer notebook. Zelf heb ik alleen ervaring met de recovery procedure van de Lenovo laptop, uit mijn onderschrift. Maar wat waarschijnlijk voor alle merken PC/laptop recovery CD/DVD/partities geldt, is als je deze laat terugzetten naar fabrieksinstellingen, dan wordt alle gebruikersdata verwijderd. Als er wel een mogelijkheid is om je Windows installatie te herstellen, zonder de D: partitie te wissen, dan zou dat in de handleiding van de Acer notebook, moeten staan vermeldt. Waarschijnlijk kun je beter je data kopiëren naar een externe harddisk. En deze uitpluggen, voordat je met de recovery procedure van start gaat.
Link naar reactie
  • 0
Dank je voor je reply. Ik had de handleiding al van voor naar achter doorgespit, maar ik kon er niks over vinden. En via Google kreeg ik weinig andere berichten dan dat alle data verwijderd wordt. Alleen ontbreekt het me daarbij aan de info of er sprake is van één partitie of van meerdere.... Een externe hdd heb ik niet, anders was het in geen geval een probleem geweest om gebruik te maken van de recovery cd.
Link naar reactie
  • 0
[quote:77a229eff3="Bill666"] Ik had de handleiding al van voor naar achter doorgespit, maar ik kon er niks over vinden. [/quote:77a229eff3] In de handleiding van mijn Lenovo laptop staat anders wel dat de herstelprocedure de harddisk terugbrengt, zoals die was toen deze de fabriek verliet. Ook zat erbij de recovery CD's nog een dun boekje met instructies. Terugzetten naar fabrieksinstellingen houd ook in dat alle zelf aangemaakte partities worden verwijderd. In de plaats van een externe harddisk zou je ook gebruik kunnen maken van USB-sticks en DVD-/+(R)W's.
Link naar reactie
  • 0
Het verschilt per computer, de een wist alles, de ander alleen de c: schijf. Als je de gok neemt, kun je alles kwijt zijn. Afhankelijk van hoeveel data het is, kun je het ook op dvd branden. Maar ik zou je toch ernstig aanraden een externe schijf te kopen. Voor een euro of 50 euro heb er al flinke. Onmisbaar voor goede backups. http://tweakers.net/pricewatch/238424/seagate-desktop-external-drive-st305004exd101-500gb-zwart.html
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...