Ga naar inhoud
  • 0

windows 7 loopt vast?


anoniem

Vraag

andere vraag dus :) Ik heb zo'n 90 dagen trail van windows 7 RTM enterprise (engelstalig, 64bit) Deze heb ik geinstalleerd op een ander partitie (dual boot) tot zo ver alles goed, drivers moederbord zijn automatisch geinstalleerd (gecontroleerd), drivers videokaart heb ik geupdate. Geluid werkt Ziet er leuk uit, lijkt allemaal lekker snel te gaan, maar... na ongeveer een half uur, loopt hij vast, en dan echt vast, kan niks meer doen en toetsenbord reageert ook niet meer. tijdens het installeren van windows geen problemen gehad. Ook na de eerste update (meteen gedaan) liep hij vast. specs van mijn pc 4gb ram amd athlon dual core 6000+ 3.0 ghz (2*64) 650 watt voeding nvdia geforce 8800GT (1GB) wie o wie enig idee?
Link naar reactie

9 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:20e08018f3="sterredag"]windows 7 (..) maar... na ongeveer een half uur, loopt hij vast, en dan echt vast, kan niks meer doen en toetsenbord reageert ook niet meer. [/quote:20e08018f3] Had je ook nog de chipset drivers van je moederbord geïnstalleerd, alvorens je de video drivers had geïnstalleerd? Verder staat de amd athlon dual core 6000+ 3.0 ghz (2*64) er om bekend een heethoofd te zijn. Heb je de temperaturen van die CPU al gecheckt? Bijvoorbeeld via applicatie [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/SpeedFan]SpeedFan.[/url] Check eventueel op Microsoft TechNet [url=http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd349347%28WS.10%29.aspx]Windows 7: Troubleshooting and Support.[/url]
Link naar reactie
  • 0
In dat geval zou je deze thread [url=http://www.sevenforums.com/performance-maintenance/9412-windows-7-randomly-hangs.html]Windows 7 randomly hangs[/url] op het Windows 7 forum kunnen checken. Het gaat weliswaar nog over Windows 7 RC (7100) x64. Dat neemt niet weg, dat je toch nog wel de genoemde dingen kunt uitproberen. Met de uitzondering van "installing the last build". Want je hebt de RTM.
Link naar reactie
  • 0
Er zijn ook Nederlandstalige topics over Windows 7. Echter de meeste zijn Engelstalig. Je zou de Engelstalige topic kunnen vertalen via google vertalen. Bijvoorbeeld die thread van het Windows 7 forum [url=http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.sevenforums.com%2Fperformance-maintenance%2F9412-windows-7-randomly-hangs.html&sl=en&tl=nl&history_state0=en%7cnl%7c&swap=1]Windows 7 willekeurig vastloopt.[/url] Alleen kan de vertaling ietwat krom zijn. Een betere vertaling voor de topictitel zou zijn: Windows 7 loopt willekeurig vast.
Link naar reactie
  • 0
Ja ben daar ook niet zo'n voorstander van, het leest niet echt makkelijk, en met dit soort technische dingen vind ik dat echt niet handig. Bovendien ik wil niet alleen maar gewoon dingen doen, wil ook begrijpen wat ik dan doe. Wat ik ergens begreep was een of andere instelling in bios aanpassen, maar ja dan wil ik bijvoorbeeld eerst weten wat dat voor een instelling is, wat dat doet. Voor mij is zo'n topic dus niet handig. Ook iets met usb aansluitingen eruit halen?? maar dan kan ik mijn muis en toetsenbord niet meer gebruiken. En als dat het oplost wat dan?? dan moeten ze er toch weer in ook. Zoals je ziet wat ik dan wel begrijp geeft mij alleen maar vragen en ik heb in dat topic dus ook niet de ruimte om die dan juist te stellen omdat alles daar zo door elkaar loopt.
Link naar reactie
  • 0
Je USB muis en -toetsenbord hoef je niet te los te koppelen. USB apparaten loskoppelen geldt meer voor USB-stick/HD -printers enzovoorts. Wat het BIOS betreft. Omdat er verschillende merken/types BIOSsen zijn, valt daar geen algemene advies over te geven. Je zou hooguit BIOS default settings kunnen proberen. Hoe je dit doet, staat in de Engelstalige manual van je moederbord. Één van de dingen genoemd in die thread van het Windows 7 forum is Windows veilige modus. En laatste goed werkende hardware configuratie proberen. Dat laatste zou je kunnen doen via [url=http://www.sevenforums.com/tutorials/681-startup-repair.html]Windows 7 Startup repair.[/url] Als dat allemaal niet helpt, zou je een schone Windows 7 installatie kunnen overwegen. Alleen installeer je dan één driver tegelijkertijd. Zodat je kunt zien, bij welke driver het probleem begint. Installeer eerst je beveiliging suite. Dan begin je met de chipset drivers. Na de reboot je video drivers. Dan kun je gaan testen. Zorg ervoor dat je bij voorkeur Windows 7 WHQL drivers installeert. Dus geen Bèta drivers. Is jouw Windows 7 32- of 64 bit?
Link naar reactie
  • 0
Bedankt voor deze wat duidelijker uitleg :) het is een 64-bit (mijn vista is ook een 64bit) Bios default settings terugzetten lukt me wel, ik heb ook de huidige biosconfiguratie opgeslagen, dus kan dat probleemloos uitproberen. Wat bedoel jet met de beveiligingsuite? gewoon een virusscanner? en draai ik de update van windows 7 eerst of pas later? wat bedoel jet met win 7 whql drivers??, ik liet win 7 zelf zoeken, maar kan het zijn dat hij dan betadrivers gepakt heeft, hoe vind ik anders die whql drivers? zelf zoeken op internet bij fabrikant?
Link naar reactie
  • 0
[quote:5808bbb155="sterredag"]Wat bedoel jet met de beveiligingsuite? gewoon een virusscanner? [/quote:5808bbb155] Die en een firewall applicaties. Applicatie die onder andere deze beiden of meer hebben, noemen ze beveiliging suites. [quote:5808bbb155="sterredag"]en draai ik de update van windows 7 eerst of pas later? [/quote:5808bbb155] Daarvan doe je dan eest de beveiliging updates. Dus nog niet de drivers. [quote:5808bbb155="sterredag"]enwat bedoel jet met win 7 whql drivers??, ik liet win 7 zelf zoeken, maar kan het zijn dat hij dan betadrivers [/quote:5808bbb155] Ik neem aan dat Windows Update alleen WHQL drivers aanbiedt. Dat zijn drivers die door Microsoft zijn getest en goedgekeurd. [quote:5808bbb155="sterredag"]zelf zoeken op internet bij fabrikant?[/quote:5808bbb155] Die chipset drivers van je moederbord, mits ze daar Windows 7 drivers hebben staan. Maar in ieder geval die van [url=http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us]nvidia[/url] voor je 8800GT. Probeer eerst Search. Eventueel handmatig de juiste drivers selecteren.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...