Ga naar inhoud
  • 0

Systeemlogboek abacadabra


anoniem

Vraag

Ik kom "wel eens" meldingen tegen in systeemlogboelen van computers (meestal XP) in deze gedaante: [i:b4ac077523]Kan beschrijving voor gebeurtenis-ID (5005) in bron (NETw5x32) niet vinden. De lokale computer beschikt wellicht niet over de benodigde registergegevens of DLL-berichtbestanden om berichten van een externe computer te kunnen weergeven. U kunt mogelijk de schakeloptie /AUXSOURCE= gebruiken om deze beschrijving op te halen, zie Help en ondersteuning voor details. De volgende gegevens zijn deel van de gebeurtenis: ; \DEVICE\{529CBC5D-3F3B-4BE9-A5B3-157BB07300FC}.[/i:b4ac077523] Dit is bedoeld als voorbeeld en kan uiteraard op andere bronnen betrekking hebben dan in bovenstaand geval. Maar hoe moet ik dit "vertalen" in begrijpelijk Nederlands....? Ofwel: wat is er nou eigenlijk aan de hand?
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Bij de installatie van het (stuur)programma is of geen, een verouderde of een foutieve ddl (niet) meegeinstalleerd waarin de uitleg van deze foutmeldingen staan. Het betreft hier een Intel NIC die wellicht wil melden dat de verbinding OK is. Installleer de NIC met de meegeleverde CD plus evt. opties en waarschijnlijk is je probleem dan opgelost.
Link naar reactie
  • 0
[quote:7f8e0a8a64="Ruud de Wit"]Bij de installatie van het (stuur)programma is of geen, een verouderde of een foutieve ddl (niet) meegeinstalleerd waarin de uitleg van deze foutmeldingen staan. Het betreft hier een Intel NIC die wellicht wil melden dat de verbinding OK is. Installleer de NIC met de meegeleverde CD plus evt. opties en waarschijnlijk is je probleem dan opgelost.[/quote:7f8e0a8a64] Tja, iets dergelijks dacht ik (v.w.b. het genoemde voorbeeld!!) ook. Maaarrrr.....: dat is niet voorstelbaar bij iets wat zich plotseling voordoet, zonder enige aanleiding. Voor wat betreft dit voorbeeld: de hele WLAN verbinding draait prima en op een bepaald moment is de hele verbinding foetsie en zie je in je syslogboek 10tallen van deze meldingen (ca. 6 a 7 per seconde!!!). Na wat "rommelen" met de knop "Herstellen" vraagt Windows of de kaart uitgeschakeld moet worden(???!!!). Als je dan voor Annuleren kiest is de verbinding weer aanwezig. E.e.a. doet zich voor bij de laatste generatie Intel drivers; iedere driverupdate is dus niet altijd een sleutel tot suc6.... :cry:
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...