Ga naar inhoud
  • 0

partitie


anoniem

Vraag

hoi, ik ben nieuw hier dus weet ik niet of deze vraag al gesteld is:Ik heb een harde schijf van 350GB en heb deze laten verdelen in 2 partities. Eentje is station:/C van 200GB en de andere is station :/ D van 150GB.Nu wil ik deze terug samenvoegen,maar ik weet niet hoe.Dus m.a.w wil ik D terug bij C.(dus in de oorspronkelijke staat zogezegd).Kan iemand mij daar bij helpen a.u.b. PS: heb deze niet zelf verdeeld en met de persoon die dat gedaan heeft hebben wij geen contact meer mee.
Link naar reactie

6 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:0a6556e4fd="Passer"]Vertel eerst eens je bedoeling van het terug samenvoegen, want zelf ben ik net voorstander van het maken van verschillende partities. (maar 200 Gig voor je C is toch wel heel veel) Vertel ook welke windows of welk OS je hebt? Vertel als derde of je een freeware progje ervoor wil ofwel een betalend?[/quote:0a6556e4fd] 1)Ik wil dat het gewoon in de originele staat terugkomt.Ik gebruik die partitie D eigenlijk nooit. 2) Ik heb een HP pavillion Windows XP Home Edition 3) Liefst een gratis porgje als het kan. Bedankt alvast voor je interesse. PS:Je zegt dat je voorstander bent voor gedeelde partities,kan je me eventueel uitleggen wat voordelen dat het heeft? En of dit je pc ook niet vertraagt of zo? Die persoon heeft me dat eigenlijk nooit fatsoenlijk uitgelegt,vandaar.
Link naar reactie
  • 0
Denk er toch maar even over na hoor, want één grote partitie: daar staat alles dan ook op. Je kan beter je C en je programma's apart zetten (op de C-partitie waar die nu al staan) , eventueel je Mijn Documenten overbrengen naar de D en de D dan gebruiken voor je eigen data. (en die partitie dan eventueel nog opsplitsen in - 'k denk maar even hardop - vb een muziek-, een film-, een tekst-, een ...-partitie. Je kan natuurlijk ook anders werken: je eigen bestanden toch maar op de C laten staan en dan de D gebruiken als tweede opslag van je eigen bestanden - dan heb jij je eigen bestanden tenminste dubbel - wat voordelen heeft als ergens een bestand door omstandigheden brak wordt. Ook hebben verschillende partities voordelen als je gaat defragmenteren (gaat sneller bij een kleinere partitie) en eventueel bij een schijfcontrole. Nu ja: alles is ook wel zo lang als het breed is. Hangt er dus vanaf wat jij voor jou als belangrijk en de moeite waard ziet. (lees ook even http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=198274) http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=195595 (gaat wel over Vista) http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=187178 Indien je toch opteert voor één schijf - één partitie dan kan het met [url=http://gparted.sourceforge.net/download.php] G-parted [/url] (<< klik!) - maar [b:54229bcadd][color=darkred:54229bcadd]LET OP [/color:54229bcadd][/b:54229bcadd] want je hebt een HP Paviljon en op die pagina staat een duidelijke waarschuwing in verband ermee ! In http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=184811 staat er een freewareprogje vermeld. Lees echter al deze topics eerst door, want een C vergroten/verkleinen is nooit zonder risico ! (en vertel even wat je besluit is?)
Link naar reactie
  • 0
Ikzelf gebruik om partities te beheren Easeus Partition Manager (ook gratis versie van). maar ik sluit me wel aan bij Passer, het is veel beter om partities te hebben. Als je dan 'n x iets vern**kt, heb je je data nog, en kun je met 'n backup de rest terugzetten. Als je dat niet doet ben je altijd data kwijt, omdat je nieuwe bestanden maakt en oude update na 'n back-up. Dus denk er nog eens goed over na! :wink:
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...