Ga naar inhoud
  • 0

Dual-boot XP?Vista


anoniem

Vraag

Hallo, Omdat m'n originele vista 64-bits met veel programma's en drivers last had, had ik besloten om een nieuwe partitie aan te maken en daarop een 32-bits versie van XP te installeren. Dit is allemaal prima gelukt en ik draai nu ook gewoon XP, maar in mijn stomheid, weet ik nu niet hoe ik m'n PC kan laten overschakelen naar mijn oude vista om in mijn eigen gegevens te komen. En even voor de duidelijkheid: Vista staat nu op de harde schijf en XP staat op een losse partitie waar niks waardevols op staat. Ik heb wel iets gehoord over F8 etc. maar het is me nog niet gelukt... BVD, Patrick
Link naar reactie

11 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Op de C-schijf staat een windows-map van 16GB en op de ander maar een van 1,96 GB dit betekent dus gewoon dat vista er nog opstaat. Maar met easybcd lukt 't me niet om vista op te starten (weet ook niet precies wat ik moet doen) Als ik nou gewoon de XP-partitie formateer dan moet hij toch gewoon weer overgaan op vista of niet? Dit staat er bij de display mode: There are a total of 2 entries listed in the Vista Bootloader. Bootloader Timeout: 30 seconds. Default OS: Microsoft Windows XP Entry #1 Name: Microsoft Windows Vista BCD ID: {1a2e83ec-de73-11dd-bdec-e689eb91ecab} Drive: C:\ Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe Windows Directory: \Windows Entry #2 Name: Microsoft Windows XP BCD ID: {default} Drive: D:\ Bootloader Path: \NTLDR
Link naar reactie
  • 0
[quote:14371dbbe6="depatrick"]Als ik nou die hele partitie met XP erop verwijder, heb ik dan gewoon vista weer terug?[/quote:14371dbbe6] Waarschijnlijk heeft XP, doordat het na Vista geinstalleerd is, opstartbestanden op de c: gezet. Ga je de XP partitie verwijderen dan kan het zijn dat Vista niet meer opstart. Als ik mij goed herinner valt dit te repararen met de Vista dvd. Ik heb zelf eerst XP geinstalleer op de c: en daarna Vista geinstalleerd op een aparte partitie. Hierdoor werd XP automatisch opgenomen in het opstartmenu van Vista.
Link naar reactie
  • 0
haha, dat had IK achteraf ook gewoon moeten doen... Ik heb eigenlijk 2 opties voor mezelf: 1.Reparen met de vista-dvd 2.Het is misschien een beetje veel gevraagd... maar zou jij een klein stappenplannetje voor mij kunnen maken hoe ik die hele XP-partitie eraf krijg en op die manier dat ik daarna gewoon alleen nog vista kan draaien. Even voor de duidelijkheid: Vista: -Staat op de C:schijf -Is gekocht -Liever bestanden niet kwijt maar mag wel. XP: -Staat op partitie van de C-schijf -Gedownload (unattended) -Mag er helemaal af staat niks op.
Link naar reactie
  • 0
Zo, er is ondertussen al een redelijke vooruitgang geboekt: Vanochtend toen ik mn pc opstarte kreeg ik een error over een van de installatie mappen van de xp... Dus ik stopte de vista-schijf erin en drukte t03n op enter... Daarna kon ik wel kiezen uit XP en vista, dus meteen voor vista gekozen. Toen een keer opnieuw opgestart om te kijken of het wel kon, weer dezelfde error over de map D:/NLTDR ofzo... Nu ben ik van plan om de hele D-partitie te verwijderen, kan dit gewoon zonder dat ik vista beschadig? En kan ik anders vista nog een keer installeren met dezelfde code die ik vorige maand heb gebruikt voor de eerste installatie?
Link naar reactie
  • 0
Het is ondertussen al gelukt en heb het zo gedaan. 1. Hele HDD formateren. 2. Opsplitsen in 2 partities 3. XP eerst geinstalleerd op de kleinste 4. en daarna vista pas. Dus voor de mensen die een dual-boot systeem willen met vista en XP, zorg ervoor dat je eerst XP doet want als je het oudste OS als laatste doet herkent deze de nieuwere niet en kan je niet dual-booten.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...