Ga naar inhoud
  • 0

[WIN98] opstartprobleem


anoniem

Vraag

Als men de computer opstart in normale modus, valt het scherm uit net voor het windows bureaublad geladen wordt. Echter, in veilige modus lukt het wel. Gisteren werd de vga-kabel losgemaakt om iets te controleren en deze werd vandaag terug aangesloten. Sindsdien is er dit probleem. In hardware zag ik dat er 2 vga-kaarten stonden. Een Geforce4 mmx(of zo iets) en een pci-kaart(ook al is deze niet aanwezig, heb ik maar verwijdert in hardware) Heeft dit te maken met de videokaart of kan het probleem bij windows zelf liggen? In veilige modus worden de cd-romspelers niet herkent, enkel de harde schijf en het diskettestation.
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
het kan allebei zijn: het zou kunnen dat de drivers voor de videokaart corrupt zijn (die komen in veilige modus ook niet aan bod) , én het kan zijn dat andere software de boel versteert..... dat laatste lijkt waarschijnlijker. wat te doen: start op in veilige modus, ga naar start - uitvoeren - typ in: msconfig -geef enter. ga naar tabblad opstarten en ontvink alles behalve ´load powerprofile´ en ´scanregistry´, klik op toepassen en dan ok. start nog niet opnieuw op, maar check eerst nog even of start - programma´s - opstarten helemaal leeg is. zo niet: rechtklikken op zo´n item en kiezen voor verwijderen. laat pc opnieuw starten. start de pc nu wel goed door, dan is de boosdoener één van de genoemde items in msconfig-tabblad opstarten. door telkens iets weer aan te vinken en opnieuw te starten kun je uitvinden wat de echte boosdoener is.
Link naar reactie
  • 0
[quote:8c8bccb40e="derkdejong"]het kan allebei zijn: het zou kunnen dat de drivers voor de videokaart corrupt zijn (die komen in veilige modus ook niet aan bod) , én het kan zijn dat andere software de boel versteert..... dat laatste lijkt waarschijnlijker. wat te doen: start op in veilige modus, ga naar start - uitvoeren - typ in: msconfig -geef enter. ga naar tabblad opstarten en ontvink alles behalve ´load powerprofile´ en ´scanregistry´, klik op toepassen en dan ok. start nog niet opnieuw op, maar check eerst nog even of start - programma´s - opstarten helemaal leeg is. zo niet: rechtklikken op zo´n item en kiezen voor verwijderen. laat pc opnieuw starten. start de pc nu wel goed door, dan is de boosdoener één van de genoemde items in msconfig-tabblad opstarten. door telkens iets weer aan te vinken en opnieuw te starten kun je uitvinden wat de echte boosdoener is.[/quote:8c8bccb40e] Dat zal ik dinsdag eens proberen. Het kan niet eeder, want werken moet ook nog gebeuren. Hopelijk kan het hier mee opgelost worden, want driver-cd's van moederbord enz, zijn niet te vinden :cry: En alles opzoeken bij een verouderd type is ook niet aangenaam. Ik hou je op de hoogte
Link naar reactie
  • 0
Windows 98 bewaart de registers van de laatste 5 dagen dat je bent opgestart.Bij storingen,kun je dan een van die registers van voor de storing terugzetten. Start op in de MS-Dos modus met F8 of de CTRL-toets en type "scanreg /restore"(zonder de ") dan enter.In het scherm wat dan verschijnt,kun je kiezen van welke datum je het register wilt terugzetten. Begin dan met de datum van de dag voor de storing,wil die niet werken,kun je steeds verder terug gaan. Kijk ook even of je de drivers in de veiligemodus kunt opslaan met Double Driver. http://download.softpedia.ro/dl/10f2c88fe1865f0abedb5bf68f874d2f/4781e6aa/300018225/drivers/OTHERS/dd100.exe Mocht je het programma niet kunnen installeren in de veilige modus,doe dat dan even op een andere PC,het programma is een stand-alone exe. Ik wil je het ook wel even mailen. Greetz
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...