Ga naar inhoud
  • 0

Hoe krijg ik zowel geluid uit tv als uit koptelefoon?


anoniem

Vraag

Als ik een draadloze koptelefoon (Sennheiser TR120II) aansluit op de desbetreffende uitgang van mijn nieuwe Samsung LED UE46ES7000S Smart TV, valt het geluid weg over de normale TV-speakers; die koptelefoon neemt het signaal dus over. Hoe krijg ik voor elkaar dat het geluid zowel via de TV-speakers als via de koptelefoon wordt weergegeven? (Eén van ons beiden is hardhorend, de ander niet...). Via mijn oude Philips TV was dit helemaal geen probleem, dus voor een splinternieuwe TV met vele moderne foefjes moet dit toch ook lukken? De handleiding van Samsung is uiterst summier en de ondersteuning via hun helpdesk loopt helaas ook niet echt lekker. Wie kan mij helpen?
Link naar reactie

12 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Je probleem is vrij gangbaar aangezien de logica is dat als je over de koptelefoon wilt luisteren de speakers uit moeten en dat is dan dus ook de standaard voor de meeste apparaten. Soms is dit in het menu van de tv toch te selecteren dat de speakers aan moeten blijven---> manual---> menu door spitten Als dat niet gaat is een optie de koptelefoon aan te sluiten op een line-out van de tv voorgesteld dat de koptelefoon zijn eigen versterker heeft en om kan gaan met een line signaal, ik kan jouw koptelefoon niet vinden met google dus geen idee of dit gaat werken. Een line-out is een signaal uitgang waaruit een continu,niet regelbaar, signaal komt welke niet zo maar geschikt is om te verbinden met een koptelefoon of speakers, het line signaal moet eerst versterkt worden voordat je het kan aansluiten op een koptelefoon, aangezien je een draadloze hebt is het heel goed mogelijk dat de versterker in de koptelefoon voldoende heeft aan het line signaal.
Link naar reactie
  • 0
Hoi heb samgsung 40eu6200 led t v. luidspreker en hoofdluisprekers werken niet te gelijk. Bij mijn philips tv kon ik de roden witte audi0aansluiting voor de headphone in daar voor bestemde stekkers sluiten en kon luisteren via de tv en hoofdluidsprekers. Samsung heeft de mogelijkheid niet. Je kunt wel als je een systeem apparaat bv KPN hebt de de plug voor hoofd luidsprekers hier op aansluiten en heb je de zelfde faciliteit als bij de phi... tv. weet niet of de andere providers dit ook hebben maar het is het uitzoeken waard. suc6
Link naar reactie
  • 0
Eén van de mogelijkheden (direct op de TV): Veel moderne TV's hebben een digitale (optische) uitgang op basis van een glasvezel. Een koptelefoon die dit ook ondersteunt (vaak de duurdere) kunnen dan worden aangesloten met het meegeleverde optische kabeltje. De speaker van de TV zijn onafhankelijk via de afstandsbediening te regelen. Het volume van de koptelefoon wordt geregeld via de eigen ingebouwde versterker. Tweede mogelijkheid is gebruik te maken van de line out van de digitale (kabel)ontvanger. Deze heeft vaak een line out die eenvoudig kan worden aangesloten op een koptelefoon met een line-in aansluiting. Dit zijn de bekende rode en witte stekkertjes.
Link naar reactie
  • 0
Het blijkt heel simpel te kunnen: Er bestaat een SCART-kabeltje waarop je direct met de 3,5 mm plug van de koptelefoon kunt aansluiten: Scart adapter 3,5 mm audio handig om apparatuur aan de scart aan te sluiten of een headset waardoor het geluid niet meer afsluit bij het normaal aansluiten van de head set € 9,= bij: http://www.mcsnet.nl/contents/nl/d11_scart-adapters.html
Link naar reactie
  • 0
Ik heb een LG OLED55E6V TV aangeschaft en liep tegen het probleem aan van de Sennheiser koppeling met de uitgang op de TV waarbij de geïntegreerde soundbar werd uitgeschakeld. Om toch gebruik te kunnen maken van de Sennheiser en de soundbar wordt gebruik gemaakt van de Toslink connector op de TV. Bij Okaphone Elektronica in Groningen (www.okaphone.nl) heb ik een Audio Converter VASDAC2 gekocht voor € 27,65, een Verloopkabel KNA22255E 02 voor € 4,95 en een Toslink Digitale Optische kabel CAB620/1 voor € 3,95 en hiermee de aansluiting met de Sennheiser tot stand gebracht. De voeding van de Audio Converter kan van een USB poort op de TV worden gehaald. Het werkt perfect en kost totaal € 36,55.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...