Ga naar inhoud
  • 0

Installatieprobleem XP - knipperende cursor


anoniem

Vraag

Het probleem: Installatie XP lukt niet Opvallende verschijnselen: na de eerste kopieerslag van de XP-bestanden moet de PC normaal opnieuw opstarten, echter het beeldscherm blijft bij een knipperende cursor steken. Verder valt een melding bij het booten op "Updating ESCD - NVRAM protected" (en vooral dat 'protected' zint mij niet - hoe krijg ik die beveiliging weg) "Heb ook nog geprobeerd het BIOS te updaten. Dat laatste lukte om één of andere reden niet (heb in het BIOS de “BIOS Flash Write Control” op ENABLED gezet en ook de Jumper op het mobo was niet aanwezig (volgens instructie manual). Bij het updaten krijg ik de melding “BIOS Flash Write protection.......check wether lockout jumpers is set to correct or not”. " Mijn gestripte PC: Mobo: MSI-6545 (manual op http://www.kambeel.nl/data/manual.pdf) Pent-IV 1.7 GHz Geheugen: 256 RIMM HD: Maxtor 80 Gb Grafische Kaart: NVIDIA TNT2 (32 MB) Wat heb ik geprobeerd: - installatie Win98se lukt wel - Knoppix-cd versie 5 werkt ook - Andere XP-cd - Vervanging RIMM - Vervanging Grafische kaart - Vervanging HD - Vervanging CD-speler - MSI D-bracket geeft 4 groene lampjes - BIOS gereset Heeft iemand nog een idee wat ik nog kan doen/proberen?! (heb ook de diverse andere topics mbt installatieproblemen en de knipperende cursor bekeken) Groeten, John
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
MSI-live Driver.......Klopt! Maar dan moet ik eerst een OS hebben geinstalleerd. Bovendien had ik de update al via DOS geprobeerd te installeren en krijg ik die beveiligingsmelding. Wordt dat laatste dan via live driver omzeild (zo ja, dan moet ik ff Win98 installeren. Groeten en bedankt voor je reaktie!
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...