Ga naar inhoud

sellh

Lid
 • Aantal items

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

  Nooit

sellh's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

 • IJsbreker
 • Eerste reactie

Recente badges

0

Reputatie

 1. Tot voor kort konden de afleveringen ook gedownload worden als pdf via www.computertotaal.nl/digitaallezen. Optie is van het ene op het andere moment verwijderd, zonder de abonnees te verwittigen. Voor mij een reden om het abonnement per direct op te zeggen, want hiermee maakt de uitgever duidelijk het principe van "iets aanschaffen" niet snapt.
 2. Een zeer zorgelijke ontwikkeling dat uitgevers hun tijdschriften in digitale vorm niet meer fysiek leveren aan de leden, maar alleen nog maar laten inzien. Als je als klant je lidmaatschap opzegt, ben je alles waar je tot dan toe voor hebt betaald, in één klap kwijt. Datzelfde geldt als de uitgever in al haar wijsheid beslist om een aantal jaren uit de geschiedenis te verwijderen of stopt te bestaan. Als je betaalt voor iets, heb je simpelweg recht op het produkt en niet alleen maar recht om het in te mogen zien!
 3. Ik sluit me erbij aan. Krijg de laatste tijd telkens reclame toegestuurd van Computer Totaal om dure themanummers te bestellen, terwijl ik een abonnement heb. En tegelijkertijd is het oktobernummer dat op 15 september verscheen (en waarvoor door de web-only abonnees is betaald) nog steeds niet beschikbaar op http://computertotaal.nl/digitaal-lezen en wordt er niet gereageerd op mail, twitters en een bericht in dit forum daarover. De prioriteiten zijn duidelijk verschoven van het reguliere blad (waarvoor klanten al hebben betaald) naar de dure themanummers die los te bestellen zijn.
 4. Helaas nog steeds niet beschikbaar, ondanks bovenstaande melding, een aantal twitterberichten en een mail aan de uitgever. Denk erover mijn abonnement te gaan beëindigen, want vind het nogal slordig dat niet geleverd wordt waarvoor betaald is.
 5. In Paypal is de koper beter beschermd dan de verkoper. Als de koper beweert de bestelling niet te hebben ontvangen en de verkoper niet kan bewijzen het verstuurd te hebben wordt het geld terug gestort door Paypal. Dus, als je al gebruik maakt van Paypal, sowieso eisen dat de bestelling aangetekend verstuurd wordt, zodat je een verzendbewijs hebt. Of Paypal simpelweg niet als betaalmethode accepteren.
 6. Zou al op 15 september verschenen zijn, maar is nog steeds niet zichtbaar onder mijn account op http://computertotaal.nl/digitaal-lezen
 7. Thuis heb ik de volgende opstelling gemaakt: In meterkast komt glasvezel internet binnen in KPN glasvezelmodem. Van daaruit gaat een cat5e kabel naar de slaapkamer, aangesloten op mijn router. Aan die router hangt een netwerkspeler en een externe harde schijf (Netgear Stora), waaraan via een USB hub nog eens 7 harde schijven met media (videobestanden) hangen. De router is via een cat5e kabel verbonden met een splitter in de huiskamer waaraan nog een mediaspeler, een desktop en een laptop verbonden. Met deze constructie kan ik op beide mediaspelers de media op de 7 harde schijven afspelen en de schijven ook benaderen op mijn computers (zodat ik er regelmatig nieuwe media op kan plaatsen). Het werkt.... maar met wat problemen: 1. De snelheid waarmee media op de schijven gekopieerd wordt vanaf mijn PC varieert, maar is overwegend erg traag (drie kwartier tot anderhalf uur voor 4GB) 2. Beide mediaspelers hebben erg veel tijd nodig om te verbinden met de harde schijven (zeker 3 tot 5 minuten). Is de verbinding er uiteindelijk, dan spelen de films overigens probleemloos af. Mij is al meerdere malen een NAS systeem geadviseerd. Maar dat is ontzettend duur voor 7 harde schijven. Indertijd is mij verteld dat de Netgear Stora als NAS fungeert in deze opstelling. Is er buiten een NAS systeem nog een andere oplossing denkbaar waarmee de schijven via mijn netwerk toegankelijk zijn, maar dan met wat hogere snelheid? Heb zelf het idee dat die 7 harde schijven het systeem overbelasten. Ik heb zitten denken aan een USB switch tussen de 7 harde schijven en de Netgear Stora, zodat er maar 1 harde schijf tegelijk benaderd wordt. Zou dat een oplossing kunnen zijn?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...