Ga naar inhoud

jeroen12

Lid
  • Aantal items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door jeroen12

  1. Dank je. Zit er dan zo'n groot verschil in levensduur tussen een losse en een vaste kabel? Voordeel van een vaste kabel lijkt me dat je nooit achterin je auto hoeft te zijn om de kabel te pakken maar dat je gelijk na het parkeren kunt inprikken en weglopen.
  2. Er zit een vergrendeling op de stekkerverbinding, zowel bij de auto als bij de laadpaal. Dus even eruit trekken is er niet bij. Ergens maar goed ook, anders zou het een moderne vorm van belletje lellen worden.
  3. Dank je wel! 6mm2 lijkt me wel zo veilig voor de toekomst inderdaad. Verbruik en vermogens zullen alleen maar groter worden.
  4. Ja, goed dat je het meldt Tukkertje, dank je wel. En ik zie kansen voor een meterkast-upgrade Lampje..:-)
  5. Tja, wie mileu- en portemonneevriendelijk wil zijn moet pijn lijden. De meeste elektrische auto's zien er ook niet uit..:-) Het hangt hoog genoeg dus de meeste gemeenten zullen er geen problemen mee hebben. Gootjes en van die rubber kabelstrips zijn ze veel moeilijker mee vanwege de toegankelijkheid en ongevalgevaar voor minder validen.
  6. Even wat berekeningen uit de losse pols. Bij 40A heb je het waarschijnlijk over een 1-fase elektriciteitsaansluiting. Dan moet je rekenen met een 25A-zekering, alhoewel er vast installateurs zijn die wat hoger gaan zitten. Reken je met 25A, dan kom je uit op een omvormervermogen van net geen 6kW en zo rond de 7000Wp aan panelen. Dat zijn er al snel 16-20 en dat kan lang niet iedereen op zijn dak kwijt. Kun je dat wel, dan zou ik zeker naar een 3-fase aansluiting overstappen. Dat wordt ook door netbeheerders aangeraden bij omvormers van 5kW of hoger. Dan kun je al 3x 16A kwijt en dat is een 11kW omvormer en 12000-13000Wp aan panelen. Dat zijn zo'n 30-35 panelen en die situaties zullen zeker bestaan , maar bij het overgrote deel van de huizen is het beschikbare dakoppervlak eerder de bottleneck dan de elektriciteitsaansluiting.
  7. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om laadpaal én auto op eigen terrein te zetten. Dus moet je je kabel over de stoep laten lopen. Mag dat eigenlijk wel? Er bestaat ook zoiets als https://chargearm.com/nl/, mag dat dan wel?
  8. Bij de ene offerte van een laadpaal aanleggen zie ik dat er 4mm2 draad wordt gebruikt, bij de ander 6mm2. Wat is verstandig?
  9. Wat is handiger als ik een laadpaal wil laten plaatsen. Eentje met een vaste kabel of eentje met een losse kabel (dus eigenlijk zonder kabel)? En hoe lang zou die kabel dan moeten zijn?
  10. Je kunt het zelf zonder back-office doen door een kWh-meter voor de laadpaal te zetten bij de installatie van de laadpaalgroep. Dan kun je foto's van de kWh-stand en je km-stand nemen en die bij je declaratie voegen. Dat is vooralsnog voor de belastingdienst voldoende.
  11. Lastige is dat het verbod ook flink is te omzeilen door de laadsnelheid in je auto terug te schroeven. Dan duurt het laden veel langer, en kun je dus langer parkeren. De ideale oplossing voor laadplekklevers is zo nog niet gevonden.
  12. Die stroom komt wel op. Salderen wordt trapsgewijs afgebouwd dus daar houd je nog wel even voordeel van. Tegen de tijd dat het voordeel ophoudt, zullen er vast betaalbaarder thuisaccu-oplossingen zijn of je koelt je huis met je warmtepomp of airco als de zon harder schijnt dat je 'gewone' verbruik.
  13. Check de polis van je opstalverzekering. Bij veel verzekeraars zijn zonnepanelen al meeverzekerd, soms moet je het wel even melden.
  14. Zeker met de tarieven die sinds dit jaar gelden (mocht je je tarief niet voor langere tijd voor een lager tarief hebben vastgezet), wordt de terugverdientijd flink korter.
  15. Ik heb plek voor 24 panelen en een elektrische auto, volleggen dus..:-)
  16. Dank voor de antwoorden. Ik heb ruimte voor 24 panelen en een 3x 25A aansluiting. Ook heb ik een elektrische auto dus dan zal een 3-fase omvormer voor mij dan wel het beste geschikt zijn.
  17. Bij de keuze voor een omvormer kan ik kiezen uit een 1-fase omvormer en een 3-fase omvormer. Wat is nou de beste keuze? Ik heb al een 3-fase meterkast.
  18. Ik heb de mogelijkheid om zonnepanelen op mijn dak te leggen. Kan ik het beste in een keer mijn hele dak volleggen of beter nu een deel volleggen wat ongeveer mijn verbruik afdekt en in de toekomst nog wat bijleggen om zo te profiteren van de mogelijke verbeteringen in de techniek?
  19. Is er verschil tussen zonnepanelen qua levensduur en opbrengs op de lange termijn? Kan ik beter voor bepaalde typen kiezen?
  20. Ik kan kiezen voor een gewone omvormer, micro omvormers en optimizers. Wat moet ik kiezen, wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende typen omvormers?
  21. Als je een (verwarmde) garage hebt waarbij het niet veel kouder wordt dan 10-15 graden, dan zou ik hem lekker daar laten. Gaat het om een niet-geïsoleerd schuurtje waarbij het tijdens de vrieskou ook richting 0 gaat, dan zou ik de accu naar binnen halen. Zie ook https://www.hartvannederland.nl/nieuws/steeds-vaker-brand-door-accus-van-e-bikes-met-deze-tips-laad-je-m-veilig-op
×
×
  • Nieuwe aanmaken...