Ga naar inhoud

Gooly

Lid
 • Aantal items

  43
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

  Nooit

Alles dat geplaatst werd door Gooly

 1. Ik zit hier met een probleem waarbij Firefox (26.0) / Windows 7 niet de juiste karakters weergeeft en slechts de helft 'begrijpt'. Dat leek me een geval 'Verkeerde character encoding geselecteerd', dus ik dook in de instellingen van FireFox. Kijk ik echter in: Options / Content(tab) / Advanced (knop) / Fallback Character Encoding (Dropdown) Dan kom ik daar een heel summier lijstje van enkele talen tegen. Kijk ik op een andere computer naar hetzelfde, dan krijg ik de mogelijkheid om uit een lange lijst van talen en bijbehorende encoding types te kiezen. Wat kan hiervan de oorzaak zijn en belangrijker, hoe los ik het op?
 2. Ik heb goeie ervaringen met CloneZilla http://clonezilla.org/
 3. Voor Windows vond ik altijd veel op http://www.snapfiles.com/freeware/ Tegenwoordig zit ik op Linux Mint, dan wordt het een ander verhaal :)
 4. Thuis is de accu van mijn batterij (Samsung / Android) binnen 10 uur van vol naar leeg als ik hem op de WiFi houdt. Doe ik dat niet, dan gaat de batterij drie dagen mee. Als ik een andere WiFi router aan zet en daarmee verbind, dan doet het probleem zich niet voor. Het gaat om een Sitecom router, waarop via de WiFi zitten: - 1 laptop - 2 iPads - 2 smartphones - 1 Smart TV De iPads lijken het probleem niet te hebben.
 5. Door de mailheaders te bekijken. In de meeste mail programma's staan die standaard uit, maar er is altijd wel ergens een optie bij de instellingen om de volledige headers te bekijken. In zo'n header zie je allerlei relevante data voor het bezorgen van die mail, en een daarvan is de mail sender. Je ziet daar ook "return path" maar dat is niet wat je zoekt.
 6. Onder in de mail staat een link waar je op kunt klikken. Zo te zien is het een gepersonaliseerde link, dus ik kan hem hier niet voor je posten.
 7. Hoe wil je dat er geen nieuwsbrieven meer naar je gestuurd worden als je geen enkel detail vermeld? Onderin de nieuwsbrief staat hoe je dat kunt wijzigen.
 8. Onder in de mails staat hoe je er van af kunt komen. Een melding als deze, zonder accountnaam of mail adres zal niks oplossen, want zelfs al zou men willen, het is onmogelijk om er iets aan te doen met alleen de informatie in deze opmerking.
 9. Bij de meesten wel, maar dat zou je bij de betreffende provider moeten informeren.
 10. Dat lijkt me niet iets dat je van jou kan op kunt lossen, maar waar Yahoo zelf iets aan moet doen. Kijk eens op de help pagina's of neem contact met ze op. http://help.yahoo.com/kb/index?page=product&locale=en_US&y=PROD_MAIL_ML&pir=GEDeQrFibUlTvafYjVnN6oiEd6w41R1qW.LWtVyJVy4- https://io.help.yahoo.com/contact/index?y=PROD_MAIL_ML&locale=en_US&page=contact
 11. Daar is nog helemaal niets over bekend. Eind oktober komen voorlopig eerst de 5S en 5C uit. http://webwereld.nl/hardware/79604-iphone-5s-en-5c-op-25-oktober-in-nederland
 12. Jazeker kan dat, met een partition manager. Gparted is een heel goed gratis exemplaar. Downloaden, op een schijfje branden, computer opstarten met Gparted (Want Windows mag niet draaien als je aan de C schijf gaat rommelen) en ga je gang :) http://gparted.sourceforge.net/
 13. Misschien is Yahoo ergens in een spamfilter terecht gekomen? Komen ze ook niet aan in de junk/spam folders van de ontvangers?
 14. Met je vinger er op drukken? Sorry maar je bent niet echt duidelijk. Wat voor Samsung heb je?
 15. Ik heb geen enkel probleem. Met drie browsers geprobeert onder Windows7 en met 2 onder Linux Mint, maar de advertenties staan bij mij nergens overheen. Ik heb het idee dat het aan je browser ligt.
 16. Krijgt je device wel een IP adres toegewezen? Het klinkt namelijk alsof dat niet het geval is. In dat geval kan het zijn dat je device niet staat ingesteld op 'automatisch IP adres ontvangen' of dat de DHCP op je router uit staat.
 17. Ik gebruik al jaren Ashampoo Burning Studio Free naar volle tevredenheid http://www.snapfiles.com/get/burningstudiofree.html
 18. Check je BIOS eens vanaf welke device hij probeert op te starten. Anders eventueel met een live CD of i.d? Overigens heb ik die melding ook eens gehad, waarna bleek dat mijn Bios vanaf een USB stick probeerde op te starten die er toevallig in zat.
 19. Alle oude vragen van het forum staan in het forum archief: http://computertotaal.nl/forumarchief
 20. Ik zou wel oppassen, Wat de een met 'schoonmaken' bedoeld , is nog niet wat de ander onder 'schoonmaken' verstaat. Als ik mijn PC schoonmaak dan bedoel ik dat ik met Ccleaner caches, prullenbakken, tiidelijke bestanden etc. verwijder, overbodige software deinstalleer en de boel defragmenteer :) Als het toch formatteren moet zijn, dan gebruik ik altijd GParted: http://gparted.sourceforge.net/ Ik vind het een geweldig ding. Eigenlijk is het een uitgekleedde Linux distributie. Gewoon downloaden, op een schijfje branden, en de PC daarmee opstarten. Als het eenmaal is opgestart kom je op een soort desktop met allerhande handige tooltjes. En daar kun je naar hartelust formatteren en partitioneren.
 21. Het is een beetje moeilijk te beantwoorden, want ik weet niet in welk bestandsformaat de bestanden op je harde schijf staan (ik gebruik zelf ook geen iTunes), maar de meeste bestandformaten zijn prima te converteren. En veel hoeven ook niet eens geconverteerd te worden. iTunes is b.v. ook gewoon beschikbaar voor Windows dus wie weet kan je het gewoon blijven gebruiken. Anders Google eens op "convert to MP3" (waar dan b.v. staat voor 'aac' of 'ogg') Geheid dat je dan een boel relevante informatie vindt.
 22. Als je NAS aan dezelfde router zit als je PC, dan kan je voor de default gateway en subnet mask gewoon de gegevens van je PC overnemen. En die gegevens zie je door op je PC een CMD ("DOS") schermpje te openen en in te typen: ipconfig / Voor een statisch IP adres kan je de richtlijnen van voorgaande reageerder opvolgen, of simpelweg 'obtain IP automatically from DHCP' (of iets dergelijks) aanvinken voor een automatisch IP adres
×
×
 • Nieuwe aanmaken...