Ga naar inhoud

CSW_Wouter

Computer expert
 • Aantal items

  252
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Community antwoorden

 1. CSW_Wouter's bericht in Heeft Google mijn video gezien, en nu eindelijk het probleem dat al veel langer, bestaat erkend ? werd gemarkeerd als het antwoord   
  Opgelost: Nieuwe video online hoe je vanaf nu heel makkelijk kan switchen tussen de kleuren thema's in Google Chrome voor Windows computers.
  Link: https://www.youtube.com/watch?v=XL5GfhVH4qQ
   
 2. CSW_Wouter's bericht in Bedraad internet tablet werd gemarkeerd als het antwoord   
  hoi, het beste kan je dit verloop blokje gebruiken.dat is van usb-micro naar usb-c. 
  daarop kan je dan weer elke usb-c naar ethernet converter aansluiten die je maar wil. 
  https://www.allekabels.nl/usb-micro-kabel/4911/3299233/micro-usb-adapter.html?gclid=EAIaIQobChMIhPS2_azt8gIVF853Ch0WtwMDEAQYDSABEgKvsvD_BwE
   
  heb ik hiermee jouw vraag/probleem opgelost? 
 3. CSW_Wouter's bericht in Waar kan ik mijn netwerk wachtwoord vinden? werd gemarkeerd als het antwoord   
  deze kan je hier vinden:
  mvg, CSW Wouter 
 4. CSW_Wouter's bericht in internetkabel loskoppelen als je wilt schrijven zonder pottenkijkers moet toch voldoende zijn? werd gemarkeerd als het antwoord   
  Als je bang bent voor "pottenkijkers" met het gebruiken van een computer met internet is het advies een VPN gebruiken. Een VPN geeft jouw pc een ander IP adres en encrypt al het internet verkeer zodat meekijken onmogelijk wordt. Naast een VPN zou ik dan in Windows aanmelden met een lokaal account ipv een Microsoft account en erg kritisch naar de privacy instellingen kijken van Windows. Mvg, CSW Wouter, ook op YouTube.
 5. CSW_Wouter's bericht in Pc start niet op? werd gemarkeerd als het antwoord   
  Welk wattage heeft de voeding? Als je een laag vermogen voeding gebruikt in een pc waar diverse componenten ingebouwd worden (Naast vermogen wat moederbord/processor/RAM vraagt) en je zet dan je pc aan,…… tja dan kan je hele nare situaties krijgen tot aan een compleet defecte computer aan toe met alleen maar kapotte componenten. Alle onderdelen van een pc vragen voeding en dus vermogen (Watt) van je voeding. Als het vermogen van de voeding te laag is, raakt een voeding over belast. In het meest gunstige geval klapt dan de zekering kapot van de voeding, maar dat hoeft niet altijd. Ook kan de voeding ineens verkeerde Voltages afgeven of instabiele Voltages. De meeste computer componenten kunnen wel tegen dergelijke schommelingen en werken met een marge, maar dat is maar weinig natuurlijk. Schommelingen in een voeding moet je ook niet willen hebben in een computer, hiertegen zijn moderne voedingen dan ook gecertificeerd met bijv, een 80+ certificaat. Dat geeft eigenlijk aan dat de voeding ge-kijkt is en zeer stabiel Goed, terug naar jouw probleem. Nadat je de kabels hebt losgetrokken werkt de computer maar je muis en toetsenbord niet meer. Dit kan dus duiden op een gedeeltelijk defect moederbord waarbij de USB of ps/2 (ligt aan welke stekkers je gebruikt) over belast kunnen zijn geweest, of zelfs de chips op het moederbord die voor de aansturing zorgen defect zijn geraakt door die onstabiele spanningen. Ik zou voor nu adviseren niet langer van alles te proberen om alles weer werkend te krijgen met diezelfde onstabiele voeding. Ik zou eerst een goede gecertificeerde voeding (80+ of een ander certificaat 82+) in de systeembehuizing plaatsen. Vervolgens alleen moederbord 24pins ATX stekker aansluiten en de 4 pins CPU stekker en verder niets. Ook alle losse componenten als insteek-kaarten uit de computer laten. Nog niet aansluiten op het stroomnetwerk! Vervolgens zou ik voor de zekerheid de BIOS batterij loshalen en de BIOS ontladen (clear cmos) hierbij de aa/uit-knop van de computer even 10sec ingedrukt houden. Sluit hierna de computer op het stroom netwerk aan en start de computer. Werkt de basis nu weer normaal incl. Muis en toetsenbord? Gelukkig, de schade op moederbord valt mee en je kan de pc uitzetten en verder afbouwen. Werkt de basis nog steeds niet optimaal of doet toetsenbord of muis het nog steeds niet en ook niet op andere usb/ps/2 aansluitingen? Stop maar met afbouwen van de computer. In deze situatie is er dan dus al schade op het moederbord ontstaan en heeft afbouwen al helemaal geen zin. Je hebt in deze situatie ook een nieuw moederbord nodig helaas. Ik hoop dat je met dit antwoord wat kan en/of een en ander duidelijker is geworden. Mvg, CSW Wouter, ook op YouTube.
 6. CSW_Wouter's bericht in Kan ik mijn voeding veranderen? werd gemarkeerd als het antwoord   
  Ja dat kan. Meer vermogen betekent dat je meer of zwaardere componenten toe kan voegen aan een build. Het moederbord en alle huidige componenten nemen niet meer vermogen af dan ze nu reeds doen. De spanning (volt) blijft voor deze componenten hetzelfde. Wel dien je even te controleren dat de stekker voor het moederbord als ook processor de juiste zijn in dergelijke builds zodat een andere voeding dezelfde stekkers heeft. En je dient de huidige afmetingen van de voeding in acht te nemen. Doordat het een relatief smalle behuizing betreft kan het zijn dat niet zomaar elke voeding past (lxbxh) Voor wat betreft de video kasrt: ook daar kunnen stekkers aan zitten die dan wel op de nieuwe voeding aanwezig dienen te zijn (6 of 8 pins) Voor de rest geen probleem. Mvg, CSW Wouter, ook op YouTube
 7. CSW_Wouter's bericht in welke ssd? werd gemarkeerd als het antwoord   
  Er zit verschil in lees en schrijfsnelheid en van ssd's Samsung 960 evo Samsung 970 EVO plus Laatstgenoemde is veel sneller Ben de laatste tijd diverse onderdelen van een desktop aan het upgraden en daar komen ook beide ssd's aan bod. Tevens hoe alle data incl. Windows tussen Samsung SSD's te migreren is, als ook dat er een snelheidsverschil zit in beide M.2 aansluitingen op het moederbord (4x en 2x). En ook zet ik de specificaties van beide naast elkaar. Hieronder kan je dat allemaal zien:
  Mvg, CSW Wouter ook op YouTube.
 8. CSW_Wouter's bericht in Vraag over amd radeon vega8 en graphics card werd gemarkeerd als het antwoord   
  Het korte en snelle antwoord: ja dat kan. De wat langere versie: geen idee welke computer componenten u allemaal gebruikt aangezien dat niet vermeldt staat. Een "dedicated" video-kaart, zoals dat heet, kunt u normaal gesproken in het PCI-e slot steken van het moederbord. Moderne video-kaarten hebben wel weer een 6 of 8 pins voedingsstekker nodig afkomstig van de systeem-kast voeding. Deze moet dan wel aanwezig zijn op de voeding natuurlijk, anders kunt u de kaart niet voorzien van voeding. Verder is het verstandig om te kijken hoeveel Wattage de huidige voeding van uw computer heeft. Als u dus een grote zware video-kaart op een te lichte voeding aansluit dan kunt u voor voedingsproblemen komen te staan, zeker als u dan de video-kaart door gamen zwaar gaat belasten. Dat uw AMD processor een videochip onboard heeft is geen enkel probleem. Doordat u een dedicated video-kaart aan uw systeem toevoegt wordt automatisch overgeschakeld naar deze kaart. U dient dan wel uw video-kabel uiteraard aan te sluiten op de dedicated video-kaart en niet meer op het moederbord zelf, maar dat spreekt voor zich toch ? :) Door het toevoegen van een dedicated video-kaart ontlast u ook tevens de processor, immers deze hoeft geen grafische taken meer uit te voeren. En dus is er weer meer rekenkracht beschikbaar voor andere taken. Tja, en welke video-kaart u neemt is persoonlijk als ook budget gebonden. Zelf gebruik een een Gigabyte GTX 1660 Super Gaming OC 6G met een kloksnelheid van 1860MHz, heel geschikt om alle spellen op een hoge instelling te kunnen spelen en ook nog eens een betaalbare kaart. (de RTX varianten die hierna komen vind ik nog te prijzig en scoren lager in Mhz) Link: https://www.gigabyte.com/nl/Graphics-Card/GV-N166SGAMING-OC-6GD#kf Deze kaart is ook nog eens voorzien van het nieuwste GDDR6 video-geheugen en kan dus wel een aantal jaren vooruit. Dan komt het volgende punt: hoeveel ventilatoren wilt u op de kaart ? 1, 2 of 3 ? Dit bepaald ook tevens de lengte van een video-kaart, en dient u dus even vooraf te meten of een 3-fan kaart wel in uw huidige systeembehuizing is in te bouwen. Tja dan kunt u ook nog een andere video-kabel nodig hebben door de diverse aansluitingen op kaarten. VGA en DVI zijn echt uit grootmoeders tijd ;) HDMI maar zeker DP (Display Port) zijn de betere aansluitingen (met name de DP) maar dan moet uw monitor weer voorzien zijn van een dergelijke aansluiting natuurlijk en heeft u een dergelijke kabel ook nodig. Hoop dat dit u een beetje vooruit helpt ? Op mijn kanaal diverse video's te vinden over upgraden van hardware, ook van video-kaarten en ook van een voeding, , mocht u daarin geïnteresseerd zijn. Mvg, CSW Wouter, Ook op YouTube.
 9. CSW_Wouter's bericht in Kan ik mijn radeon r7 240 vervangen door een radeon rx 580? werd gemarkeerd als het antwoord   
  Door het upgraden van een videokaart verandert er niet zo veel aan de snelheid waarmee uw pc nu werkt. Hiermee pakt u alleen de grafische verwerking aan. Upgraden van een HDD naar SSD of beter nog een M.2 SSD (en dan een hoge lees snelheid) doet dit echter wel. Moet het moederbord wel een M.2 aansluiting hebben, en zo niet dan zijn daar tegenwoordig insteek-kaarten voor te verkrijgen. Ook upgraden van de hoeveelheid RAM geheugen geeft de computer een snelheids boost. Let hierbij wel op soort RAM, voltage en Megahertz. En natuurlijk het moederbord naar een z390 gamingbord doet erg veel met de algehele prestaties van het systeem. Een schone Windows installatie doet ook vaak wonderen in snelheid, zeker als je hier al de nodige tijd mee werkt en diverse programma's en spellen op hebt staan. Diverse upgradevideo's op mijn kanaal over dit onderwerp te vinden. Suc6 Mvg, CSW Wouter, ook op YouTube.
 10. CSW_Wouter's bericht in hoe kan ik mijn mail icoon terug zetten? werd gemarkeerd als het antwoord   
  Dit kan op een aantal manieren:
  - Vanuit programma's slepen naar buroblad
  - Of Vanuit programma's rechtsklikken en vastmaken aan taakbalk
  - Of Vanuit store mail opnieuw installeren
 11. CSW_Wouter's bericht in Ik heb een MSI moederbord met twee aansluitingen om de CPU te voorzien van stroom? werd gemarkeerd als het antwoord   
  beide atx (12V) stekkers dienen aangesloten te zijn. de 8pins is de reguliere die elk moederbord wel heeft. en de 4pibs zit er tegenwoordig ook op. https://youtu.be/M-uZcHsOfUY als je beide niet aansluit kan je voor problemen komen te staan betreffende voedingsproblemen. de processor krijgt te weinig spanning waar allerlei fouten door kunnen ontstaan en uiteindelijk een instabiel systeem met bsod's tot gevolg. je kan kiezen om een andere psu te plaatsen met de juiste stekkers, maar er zijn ook verloop stekkers van molex naar de 4pin atx bijvoorbeeld. dan kan je nog blijven werken met de psu en het scheelt behoorlijk wat geld. mvg, CSW_Wouter
 12. CSW_Wouter's bericht in Vast in aanmeldscherm Users veilige modus? werd gemarkeerd als het antwoord   
  klik op start en typ direct "msconfig" gevolgd door een enter. in het menu bij opstarten, onderin het vinkje uitzetten bij "veilige modus" klik op "ok" start de pc opnieuw op vanuit de melding die je krijgt. de pc start nu weer normaal op mgv, CSW_Wouter, ook op YouTube
 13. CSW_Wouter's bericht in hoe kan ik windows 11 installeren? werd gemarkeerd als het antwoord   
  1. aanmelden als insider 2. insider kanaal kiezen 3. om nu te installeren kies dan dev kanaal 4. opnieuw opstarten 5. updates checken en 11 installeren suc6 CSW_Wouter
 14. CSW_Wouter's bericht in hoe kan ik tv programma naar tv opnemen of streamen? werd gemarkeerd als het antwoord   
  je hebt dan een hdmi capture kaart of dongle nodig zoiets als dit voorbeeld 
   
 15. CSW_Wouter's bericht in windows 11 weer opstarten zonder wachtwoord? werd gemarkeerd als het antwoord   
  klopt, netplwiz zit niet meer in Windows 11. ik heb ook een hekel aan wachtwoorden of een pin, dus daarom heb ik gekozen voor Windows hello gezichtsherkenning. ik zet de computer aan, krijg het Windows aanmeldscherm, kijk in de camera en Windows 11 start direct door zonder een wachtwoord of pin in te moeten voeren. handig en sneller. of netplwiz nog terugkomt in Windows 11 's maar de vraag, aangezien TPM 2.0 een harde eis is om Windows 11 te kunnen gebruiken. maar,... Windows 11 is nog niet compleet af en bevindt zich nog in de testfase onder insiders, waar ik aan deelneemt. mvg, CSW_Wouter
 16. CSW_Wouter's bericht in WD elements MyBook werkt niet meer maar hoe aansluiten als externe HD? werd gemarkeerd als het antwoord   
  vaak werkt een dergelijke schijf met tussenkomst van een hdd controller. een printplaat die de omzetting regelt van usb naar sata, als ook de voeding. zonder controller werkt in principe de hdd niet meer en kan data niet zomaar uitgelezen worden als je de hdd op een andere manier aansluit. als het alleen gaat om de hdd weer aan de praat te krijgen en de data die er evt op staat als verloren beschouwd mag worden, kun je de hdd helemaal uitbouwen. je hebt dan een normale hdd zonder controller. je kan deze dan opnieuw partitioneren en formatteren voor gebruik in een speciaal docking station voor sata harde schijven. zo gebruik ik een Sharkoon quickport duo v2 met usb 3.0 link.
  Hier plaats je 2.5" als ook 3.5" hdd's of ssd's in die je dan op eenzelfde manier kan benaderen als zijnde een op usb aangesloten externe hdd. voordeel is ook dat je hdd's of ssd's kan clonen zonder tussenkomst van een pc. mvg, CSW_Wouter
 17. CSW_Wouter's bericht in email op telefoon en ook op laptop hoe? werd gemarkeerd als het antwoord   
  als het om een provider onafhankelijk mailadres gaat zoals bijvoorbeeld een Gmail adres, dan kan je op de computer in de Google browser of edge inloggen met hetzelfde Gmail account en dien je synchronisatie aan te zetten, dan komen dezelfde mailtjes in Gmail binnen. betreft het een mailadres van de provider zelf, dus bijvoorbeeld ziggo, dan heb je de pop en smtp server adressen nodig met bijbehorende gegevens, als ook de bijbehorende provider accountgegevens. mvg, CSW_Wouter
 18. CSW_Wouter's bericht in gebruikers id? werd gemarkeerd als het antwoord   
  een andere mogelijkheid waar ik nog aan denk. zet je hardwarematige media speler eens terug naar fabrieksinstellingen. maak opnieuw verbinding met je nas (maar nu direct met de nieuwe admin gegevens natuurlijk) stel de verbinding opnieuw in op je speler. nu zijn alle verbindingen en gegevens op de speler vanaf fabrieks-toestand opnieuw aangemaakt met de juiste gegevens van je nas. het kan dus zijn dat je speler toch bepaalde (oude) gegevens van je nas verbinding en je film map onthoud. lukt het nu wel ?
 19. CSW_Wouter's bericht in Nieuwe laptop kopen ? werd gemarkeerd als het antwoord   
  aanvulling: de lijsten zijn aangevuld zo blijkt. de 4500u in de hp wordt wel ondersteund voor Windows 11 de 5500u in de lenovo wordt niet ondersteund voor Windows 11
 20. CSW_Wouter's bericht in Ik ben mijn wachtwoord vergeten om in te loggen op mijn time care mortsel voor raadplegen van mijn uurrooster? werd gemarkeerd als het antwoord   
  vraag je werkgever naar een password reset. je krijgt per mail een link toegestuurd waarmee je zelf een nieuw wachtwoord aan kan maken. denk dat dit de meest snelle en eenvoudige oplossing is
 21. CSW_Wouter's bericht in Mijn weg vinden :) werd gemarkeerd als het antwoord   
  ok, een antwoord met foto waar aantekeningen in gemaakt zijn werkt ook 😊
  mooi zo

×
×
 • Nieuwe aanmaken...