Ga naar inhoud

Robin4507

Kieskeurig moderator
  • Aantal items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Community antwoorden

  1. Robin4507's bericht in Chromebook vs gewone laptop/notebook werd gemarkeerd als het antwoord   
    Hi @mimi1
    een chromebook is niets anders dan een normale laptop maar met een besturingssysteem dat anders is dat de bekendere besturingssystemen. Een laptop kan als besturingssyteem windows, MacOS, Linux of ChromeOS hebben. Wanneer de laptop ChromeOS van Google geinstalleerd heeft dan noemen we het ook wel een Chromebook.
    Een Chromebook doet veel van zijn taken in de cloud (op internet en dus niet op de laptop zelf), hierdoor hoeft de laptop vaak niet zo krachtig te zijn als bijvoorbeeld een laptop met Windows die veel lokaal moet berekenen. Hierdoor kunnen de componenten van een chromebook soms goedkoper zijn.
    Heb ik je vraag zo beantwoord?
    Off-topic. Leuk dat je een vraag hebt gesteld op de community. Deze maand kun je te gekke prijzen winnen door een vraag te stellen en jij maakt nu kans. Meer informatie vind je hier
  2. Robin4507's bericht in JBL type CS46 werd gemarkeerd als het antwoord   
    Hi, 
    Het is natuurlijk nooit de bedoeling dat er onverwachte, niet bedoelde geluiden uit een luidspreker komen. Ditzelfde geldt voor subwoofers (luidsprekers enkel voor de lage tonen). 
    Vaak betekent dit wel dat er iets mis is in de subwoofer zelf. De subwoofer is na zoveel jaar natuurlijk wel al uit de garantie. Wat ik zou aanraden is om ermee langs te gaan bij een hifi speciaalzaak om te kijken of het probleem verder onderzocht kan worden. Dan is het misschien iets heel simpels en wellicht kan het gerepareerd worden. Hiervoor ben je hem dan waarschijnlijk wel even kwijt. Het kan in dit geval ook zo zijn dat de kosten voor reparatie hoger liggen dan de aanschafkosten van een vergelijkbaar nieuw apparaat. In dat geval kun je daar naar kijken.
    Succes met de zoektocht!
  3. Robin4507's bericht in Surround system met begrenzer. Wat raden jullie aan? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Hi Keluarga.a.dias.
    het beste antwoord wat ik je kan geven is heel flauw gezegd, ik weet het niet. Dit komt voornamelijk omdat ieder oor anders is. Er zijn heel veel verschillende luidsprekers en heel veel verschillende versterkers, allemaal met verschillende functies die wel of niet handig zijn per individu. Het vinden van de juiste combinatie voor jouw schoonvader is iets wat wij hier op afstand eigenlijk niet voor je kunnen doen. Wat we WEL kunnen doen is advies geven over de manier waarop je de beste oplossing kan vinden!
    Wij raden aan om met je schoonvader langs te gaan bij een Hifi winkel/specialist en hier je specifieke wensen te laten weten. De medewerkers in de winkel helpen jullie graag om een oplossing te vinden die voor je schoonvader precies past.
    Een andere optie voor wanneer je schoonvader de tv niet meer zo goed hoort is om even langs te gaan bij een hoorspecialist. Er zijn een hoop oplossingen waarbij het geluid van de televisie voor je schoonvader beter te horen is en het je schoonmoeder minder stoort. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan speciale geluidssystemen voor om de nek of een hoofdtelefoon zodat het volume apart in te stellen is. Dit is natuurlijk geen surround systeem en het kan zijn dat dit voor je schoonvader nu nog een veel te grote stap is. Vandaar het advies om jullie te laten voorlichten in een hifi speciaalzaak.
  4. Robin4507's bericht in Veranderingen in software na update van Sony wx1000xm3 koptelefoon werd gemarkeerd als het antwoord   
    Hi Ronald6012,
    Sony heeft een vrij goede app voor op de telefoon waarbij je je voorkeuren kan aanpassen in hoe het omgevingsgeluid en de noise cancelling precies werken. Wellicht kun je hier het een en ander aanpassen om zo tot jou gewenste resultaat te komen.
    in die app kun je er ook voor kiezen om deze vrouwenstem in totaal uit te zetten, waarschijnlijk heb je dan geen last meer van het probleem uit je tweede vraag. 
    mocht dit je niet verder helpen dan is het waarschijnlijk echt een software bug en kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice van Sony NL https://services.sony.nl/supportmvc/nl/Contact/Email?cat=headphones-hp
  5. Robin4507's bericht in Bluetooth of bedrade Over Ear koptelefoon? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Puur technisch gezien is het beter om een hoofdtelefoon met draad aan te sluiten op een geluidsbron, je behaalt op die manier de hoogst mogelijke verbindings kwaliteit. Via bluetooth moet de audio tot nu toe altijd bewerkt worden om over de draadloze verbinding gestuurd te kunnen worden en hierbij gaat vrijwel altijd kwaliteit verloren. (dit proces wordt wel steeds beter nu bluetooth beter wordt en er kwalitatief betere codecs gebruikt worden om de kwaliteit te behouden.)
    Daarbij moet wel gezegd worden dat wanneer je een bedrade koptelefoon gebruikt met een bron die niet zo goed is, je dus ook nooit een hele goede geluidskwaliteit kan halen. Stel je hierbij voor dat je bedrade hoofdtelefoon van topkwaliteit aansluit op een instapklasse mobiele telefoon. In deze telefoon zit geen goede audioverwerkingsapparatuur en dus zal de kwaliteit nooit top zijn. In audio geldt dat de zwakste schakel in een keten de kwaliteit altijd tegen zal blijven houden.
    Het is dus ook geen wet van Meden en Perzen, wanneer je een kwalitatief hoogstaande draadloze hoofdtelefoon koopt, dan klinkt deze vrijwel zeker beter dan een instap bedrade hoofdtelefoon (en vanzelfsprekend geldt dit ook andersom)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...