Ga naar inhoud

Renate-187

Lid
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Renate-187's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie

Recente badges

0

Reputatie

  1. Beste Harry, ik heb de type nummer vermeld in mijn eerdere berichten. Ik heb zelfs met Miele hier over gebeld en gemaild en ze kunnen me geen duidelijke antwoord geven. Ik heb het een tijdje getest met eigen wasmiddel in de bijgekochte reservoirs en of ik grote of kleine wassen draai, de wasmachine doseert dezelfde hoeveelheid wasmiddel en volle wastijd. Alleen bij Miele wasmiddel met Twingo’s programma meet hij nauwkeurig af en past ook de wastijd aan de hoeveelheid was. Conclusie is dus; wil je je eigen wasmiddel gebruiken. Koop en geen Miele Twindos maar een gewone Miele of een ander merk wasmachine. Ik draai mijn handdoeken, keuken doeken en ondergoed altijd op 60 graden. En ik gebruik met regelmaat ook de wasmachine reiniging programma van 70 graden (wasmachine geeft dat zelf aan als het weer nodig is). Ik weet wat het verschil is tussen was dat te lang in de trommel heeft gezeten (schimmel) of was dat lijkt dat gewassen is met geurloze Miele wasmiddel dat na het wassen lijkt dat je door een regenbui hebt gelopen qua geur. Ik mis toch het frisse was luchtje wat je krijgt bij wasverzachter of geparfumeerd wasmiddel. Maar goed, ik ben 2 jaar verder en fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die het gevoel heeft dat dit een grote duurkoop was. Ik gebruik gewoon nu pods in de wasmachine. Ik lees ook dat ‘mielefan’ aan gaf dat de wasmiddel goedkoper ging worden maar deze is zelfs duurder geworden. 12,95 nu voorheen 9,95 (en nee ik koop geen half jaar pakket..... wat voor mij 3 maanden is.... want ik blijf steeds met nr 2 zitten omdat ik bijna geen witte was heb). En met de geur is nog duurder.
  2. Bedankt voor uw reactie. De tijd springt zeker weten wel terug bij de ultraphase progamma als je een half wasje draait. Vandaag nog gezien. Nadat je hem aan heb gezet gaat hij draaien en voegt hij al wat water toe, centrifugeerd en dan verspringt de tijd van 2:40 naar 1:15 uur. Ik weet niet of het mogelijk is om een fimpje te plaatsten want dan film ik het namelijk even. Misschien dat de miele wasmiddel idd langer mee gaat en dat de kosten gelijk zijn maar de geur staat me tegen en dat ik afhankelijk ben van utraphase 2, de witte was. Zonder kan ik hem niet instellen. Ik heb bijna geen witte was en zou graag wasverzachter daar in plaats van willen hebben maar dat kan dus niet want ik moet utraphase 2 gebruiken. En dus ook aanschaffen. Het staat me ook tegen dat ik het moet bestellen en veel afval er van heb. Kortom ik wil gebruiken wat ik wil gebruiken. Ik snap dat als je schuim ziet dat je de doseerhoeveelheid moet veranderen. Dat is het hele probleem ook niet. Het probleem is dat de miele medewerker mij zelf heeft verteld, en nog even zelfs heeft nagevraagd want hij begon te twijfelen aan zijn eigen woorden, dat de machine standaard voor 9 kilo doseerd dus 125 ml wasmiddel in dit geval. Dan kan ik toch net zo goed een wasbolletje gebruiken ipv een over de top dure doseer machine? Wat heb je aan een automatisch doseer systeem als de wasmachine dus standaard 1 hoeveelheid toevoegd ongeacht de hoeveelheid was? En dus alleen het juiste doseerd bij de ultraphase progammen en de wasmiddel. Ik vind het een vorm van chantage.
  3. Hoi, ik ben sinds een maand of 6 in bezit van een Miele twindos. Het leek me handig een machine te hebben die zorgt dat je altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toevoegd. Ik nam de miele want ik wilde dit keer een echt goede machine. Hier zat miele wasmiddel bij voor een aantal maanden. Op zich werkte het wel maar er zit geen geur aan het middel en je kan geen wasverzachter erbij laten doseren omdat je afhankelijk bent van ultraphase 1 en 2. Ook heb ik bijna geen witte was dus het is mijn wasmiddel niet. Toen dit op was wilde ik graag terug naar de wasmiddel die ik altijd gebruikte. Ik heb 2 flacons gekocht voor 50 euro en ben eens gaan zoeken in de handleiding hoe je dat in moest stellen. Het was me wat onduidlijk dus ik heb met Miele gebeld en die vertelde me dat ik het voor max aantal kilo’s moet instellen en als ik eigenwasmiddel wil gebruiken dat hij standaard voor 9 kilo (dat is max gewicht wat je kan wassen voor deze machine) doseerd. Ik was een beetje verbouwereerd toen in dit hoorde want ik had dus eigenlijk een gewone wasmachine kunnen kopen en zelf weer in een bolletje wasmiddel toevoegen. Het verhaal klopt ook wel want als ik dus de machine instel op andere wasmiddel lijkt hij de was niet meer te wegen want de tijd verspring niet meer bij een halve trommel wat wel gebeurde bij de Miele wasmiddel en progamma. Ik lees nergens de waarschuwing dat als je eigenwasmiddel wil gebruiken dat hij de dosering niet meer aanpast op het gewicht van de was en dus ook de wastijd niet meer aanpast. Ik voel me een beetje misleid door Miele. Zeker omdat je dan gefoceerd wordt om hun wasproducten af te nemen wat ik helemaal niet wil. Mag dit zomaar? Of ben ik nu gek? Hebben meer mensen met een twindos dit ondervonden? Of heb ik het verkeerd begrepen? Ik hoor graag jullie mening en ervaring. Ps ik hem Miele dit verhaal ook gestuurd met de hoop dat ik een antwoord zou krijgen zwart op wit maar Miele geeft niet thuis.
  4. Goedeavond, Ik heb een miele twindos en nu wil ik eigen wasmiddel gaan gebruiken ipv de utrafase 1-2 van Miele. Ik heb hem netjes gereinigd en alle stappen uitgevoerd en nu moet ik aangeven hoeveel hij moet doseren per was buurt. Dit moet ik van de verpakking aflezen. Maar daar staat op wat ik moet toevoegen als ik 4-5 kilo was goed heb of 6-7 kilo. De miele wasmachine kan 9 kilo aan maar ik doe hem niet altijd vol. weeg hij nu niet meer af dan en gaat hij altijd uit can 9 kilo? Of moet ik per kilo wasmiddel in voeren? Dit staat namelijk niet beschreven in de gebruiksaanwijzing en ik kan het nergens vinden op internet. Ik ben blijkbaar de enige die dit dus induidlijk vindt ;). Dit geld ook voor de wasverzachter.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...