Ga naar inhoud

rhm.brouwers

Lid
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

rhm.brouwers's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • 30 dagen mijlpaal
  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

  1. Het heeft even geduurd maar de relais, de aanloopcondensatoren en de clixon zijn vervangen. Ook zijn alle sensoren nu schoon, vrij van pluizen e.d. en de luchtstroomkanalen vrij van obstakels. De droger loopt weer zonder problemen. Ik hoop dat deze het nu langer dan anderhalve maand vol gaat houden. ? In ieder geval bedankt voor het meedenken en de aangedragen oplossingen. Met vriendelijke groet, Reg.
  2. Dank je voor deze oplossing. Echter is daarmee, zoals je al eerder aangaf, het echte probleem niet opgelost. Wellicht zijn inderdaad een van de of beide relais van het verwarmingselement blijven plakken. Ik heb deze besteld en ga ik nu ook vervangen. Ook wil ik de aanloop condensatoren vervangen om er zeker van te zijn dat de snelheid van de ventilatoren goed is. Mocht de clixon er dan nog eruit trippen, zal ik hem vervangen door een resetbare. Groet, Regi.
  3. Hallo Lampje, Op het element zit inderdaad een NTC, deze zal wel voor de regeling zijn. Deze functioneert gewoon, de weerstand daalt bij (met de hand) opwarmen en meet +/- 6,5 K Ohm. De andere NTC in de machine is ook nog goed en heeft dezelfde weerstand. Op het typeplaatje staan de vermogens van de elementen. Het zijn 2 elementen. 1 element is 1900 Watt en het tweede is 700 Watt. Wat de stroomsterkte is heb ik niet gemeten, maar zal bij het eerste ongeveer 8,3 A en bij het tweede zo’n 3 A zijn. Maar het is mij nog niet duidelijk of dat onderdeel nu een thermische zekering is of een thermostaat. Als ik het nummer opzoek via Google, kom ik uit op thermostaat, maar dan zou deze bij afkoelen toch moeten sluiten? Groet, Regi.
  4. Hallo Lampje, Dank je voor de snelle reactie. Ik begrijp dat de oorzaak verholpen moet worden. Maar het is vreemd dat een thermostaat niet meer sluit als deze afgekoeld is. Het nummer wat op de thermostaat staat is: 36FXE24 - L140C Ik zal deze week de relais gaan bekijken en misschien vervangen. De machine is schoon en er zijn geen blokkerende sokken ? Met vriendelijke groet, Regi.
  5. Hallo, Dik anderhalve maand geleden heb ik van deze droger (AEG TC09H6DHW) het verwarmingselement vervangen. De thermische beveiliging op het oude element gaf bij meten geen doorgang. Ik had reeds gelezen dat dit een zelfherstellende zekering zou zijn is maar het kon zijn door schakelen onder last deze toch defect kan raken. Ik heb derhalve een hele nieuwe unit besteld (+/- €90,00). Nu is deze zekering (na slechts een keer of 10 draaien) weer defect. Dus deze is schijnbaar niet zelf herstellend? Wat zou dan de oorzaak kunnen zijn dat deze nu weer defect is. Ik heb de NTC aan de invoerkant en de beide ventilatoren op de motor-as al schoon gemaakt. Ook de filters zijn allen schoon. Is het mogelijk om alleen de zekering te vervangen door een zelf herstellend exemplaar? Kan iemand mij helpen aan een type nummer o.i.d. hiervoor? Ik ben zelf wel handig genoeg om de popnagels te verwijderen en te vernieuwen. Alvast bedankt voor het meedenken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...