Ga naar inhoud

kiesjes

Lid
  • Aantal items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

kiesjes won de laatste dag op 3 januari 2023

kiesjes had de meest gelikete inhoud!

kiesjes's prestaties

Junior

Junior (2/8)

  • 30 dagen mijlpaal
  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

2

Reputatie

  1. Uitstekend! Sinds de vervanging van de pomp geen probleem meer gehad. Dank voor de interesse!
  2. Ah kijk, dat klinkt logisch. Want een pressostaat zit er wel in, dus die dalingssnelheid kan hij weten. Dus dan is het ook logisch dat een slechte pomp kan leiden tot zowel SE (afvoerprobleem) als SUD (teveel schuim, vastgesteld o.b.v. te trage daling van het niveau, maar dat komt eigenlijk door de pomp). Dank voor je uitleg, nu begrijp ik het.
  3. Het moet wel berekend worden inderdaad. Ik denk door de voeding die de pompen trekken of iets dergelijks, evt. in combinatie met de data van de pressostaat. Het niveau wordt niet gemeten, althans daar zit geen rechtstreekse sensor voor. Succes! Voordat je ook de pomp gaat vervangen, bij mij was het SUD én SE, dus niet precies hetzelfde.
  4. Ja klopt. Ik vraag me dan ook nog steeds af hoe die machine e.e.a. vaststelt. Als ik alle draden naga, dan is er de pressostaat die informatie over het waterniveau ophaalt. Daarnaast is er de pompunit, waar twee draden naar elke pomp gaan. Meer verbindingen zijn er niet naar het waterzijdig systeem.
  5. Hallo beide, dankjewel. Volgens mij heb ik letterlijk elke slang en buisje losgehad en brandschoon gemaakt. Op een gegeven moment blijft er toch geen plek meer over die nog vies kan zijn. Een 90gr programma en machinereiniger heb ik allemaal al meermaals gedaan. Anway, ik had gisteren een nieuwe pompunit besteld en vandaag binnengehad en ingebouwd. De eerste was is vandaag zonder foutmelding afgerond. Ik ga het in de gaten houden. Fijne jaarwisseling!
  6. Helaas, vandaag weer een eerste was gedraaid, en meteen weer herhaaldelijk SE, nu nog vroeger in het programma. Zou ik de pomp moeten vervangen? Aangezien er geen sensor verbonden is aan de trommel of aan de zeepbak of de slangen van zeepbak naar trommel, vraag ik me af hoe de machine de melding SUd (te veel schuim) kan vaststellen. Zou dat gebeuren aan de hand van de pompkarakteristiek van de beide pompen, of zit die sensor in die unit?
  7. Ik weet nog niet of het probleem verholpen is. Er lekte onbedoeld flink wat water binnendoor uit de slangen, waardoor hij nu nog open staat te drogen met een ventilator erop. Maar ik kan mij moeilijk voorstellen dat ik iets heb verholpen vandaag, aangezien het zeepbakje en de slangen niet echt geblokkeerd waren én het apparaat het m.i. niet zou kunnen meten. Resetten heb ik nog nooit gedaan. Hoe doe ik dat?
  8. Hoi hoi, vandaag tijd gehad om hem weer open te maken. De beide propellers van de pompen voor en na het filter voelen goed. Ze kunnen draaien en er zit verder geen speling op. Het zeepbakje los gehaald en schoongemaakt, incl. de slangen naar de trommel. Hieronder twee foto's. Er gaan twee slangen vanaf de kraanzijde naar het zeepbakje. En vanaf het zeepbakje twee slangen (een dikke - hoofd- en een dunne - overloop?) naar de trommel. Die twee, vooral de dikke, waren behoorlijk vies, maar niet verstopt. Ik vraag mij echter af hoe verstopping daarvan tot SUd zou kunnen leiden. Er zit geen sensor of draad aan vast, dus hoe zou dat kunnen worden vastgesteld? Hoe wordt dat teveel schuim dan vastgesteld?
  9. Dankjewel wederom. We gaan hem weer open maken. Ik heb inderdaad niet gevoeld aan die impellor. En het zeep systeem gaan we ook aanpakken.
  10. Goed, vorig weekend dus de wasmachine op zijn kant en vanaf de onderkant erbij. Zo ziet het eruit: Allereerst de centrale afvoer uit de trommel (1) los. Die was mooi schoon. Ook de afvoer richting filter+pomp (2) was schoon, als ook de aftakking richting de pressostaat (3): Vervolgens de grijze afvoerslang die door de achterkant heen gaat richting rioolaansluiting los van de pomp en eruit gehaald. De aansluitingen van het pomphuis gecheckt met een spiegeltje, alles brandschoon. De grijze slang was zeer smerig. In de badkuip met een trekveer voor elektra en veel water schoongemaakt. Daar kwam een hoop bruine bagger uit. Volgende stap het schoonmaken van (4), (5), (6) en (7): De korte slang 4 gaat ook richting het pomphuis. Deze was redelijk vies, hebben we schoongemaakt, maar ik vraag me af waar hij voor is? Er gaat immers al slang (2) naar de pomp? De witte buis 5 was een beetje vies, niet zo erg. Toch schoongemaakt. Verderop gaat deze over in een zwarte geribbelde slang naar de pressostaat. Deze slang was brandschoon. De zwarte slang 6 was redelijk vies, dus ook schoongemaakt. Deze gaat aan de bovenkant weer rechtstreeks de trommel in. Waarvoor is deze slang? Slang (7) is het aftapslangetje voor het handmatig legen van het systeem. Die was geblokkeerd door een prop viezigheid en zal nu weer moeten werken. Na dit alles vol goede moed een nieuwe was gedraaid. Meteen bij het eerste programma melding SUd. Na 2x pauzeknop ging het programma door. Vervolgens enkele wassen zonder foutmelding. Maar sindsdien bij vrijwel elke was weer meermaals de melding SE en soms SUd. Ik zie nu dat we in onze focus op de onderkant niet hebben gekeken naar de slang vanaf het zeepbakje. Dat moeten we dus nog doen. Maar er vanuit gaande dat dat de SUd verklaart, wat kan er nu nog leiden tot SE, gezien alles wat we hebben schoongemaakt? Dank voor je hulp!
  11. Dank voor je aanvullingen. Ik ga hem openschroeven zodat ik bij de onderkant kan.
  12. Hallo Lampje, dank voor je reactie. Hoe bereik en herken ik de genoemde balg, luchtkamer en sumphose? Met pompfilter bedoel je het voor consumenten makkelijk verwijderbare filter aan de voorzijde?
  13. Beste allen, We hebben een Samsung wf80f5e5q4w wasmachine (8kg) die sinds enige tijd storing geeft. Meestal SE, soms SUd. Soms wil hij het programma afmaken, nadat twee maal op pauze is gedrukt, maar meestal niet. Dan moeten we het water er handmatig uit halen. Ik heb de meeste makkelijke tips op dit forum al geprobeerd, zoals het controleren van de afvoerslang en rioolaansluiting, het schoonmaken van het zeefje/filter (was nauwelijks vies), het doorblazen van het slangetje naar de pressostaat vanaf de zijde van de pressostaat, het schoonmaken van en doorspoelen vanaf het zeepbakje, het (nog) minder zeep doseren, en het vervangen van de pressostaat door een nieuwe. Het vervangen van de pressostaat heeft de frequentie van het optreden van de foutmeldingen tijdelijk verminderd, maar een maandje later is het weer elke wasbeurt raak. We gebruiken kwalitatief goede zeep en er is geen noemenswaardig schuim in de trommel te zien. Het gebeurt ook wel eens dat de indicatie van resterende tijd in het programma groter is dan de vorige keer dat iemand op de display keek. Wat ook vreemd is, is dat er nooit water uit het zwarte slangetje bij het filter wil komen. Het handmatig legen van de machine bij storing moeten wij altijd doen door het filter eruit te draaien met een bak eronder en een waterballet tot gevolg. Wat kan ik nog meer proberen? Moet ik de pomp eruit halen? Dank voor het advies!! Groet, Wouter
×
×
  • Nieuwe aanmaken...