Ga naar inhoud

reshiftjpc

Lid
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

reshiftjpc's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie

Recente badges

0

Reputatie

  1. De saldering wordt vanaf 2025 niet in 1x maar in stappen afgeschaft. Athans, dat is de bedoeling, want met de overheid weet je het helaas maar nooit ? Opslag zal vanzelf goedkoper worden en met systemen zoals Bliq lever je terug tegen het hoogste tarief en koop je voor het laagste tarief. De toekomst zal het leren.
  2. Dat hoor je mij niet zeggen. Dat weet je niet. Het is volledig afhankelijk van de kosten die je moet maken, de terugleververgoeding die je dan krijgt en de ontwikkelingen die gaande zijn. Het is al mogelijk om zelf opgewekte elektriciteit in een batterij op te slaan en het overschot op een zo gunstig mogelijk moment te verkopen, en extra benodigde stroom op een zo gunstig mogelijk moment in te kopen en ook op te slaan. Voorbeeld: https://bliq.energy/ Overigens snap en deel ik je wantrouwen, want gunstige afspraken en beloftes kunnen zomaar veranderen, zeker op de langere termijn.
  3. @lampje nou dat is allemaal wel heel erg kort door de bocht en past niet bij een moderator die wat mij betreft genuanceerder zou moeten optreden. Mijn zonnepanelen heb ik via Vereniging Eigen Huis (VEH) gekocht, dat was perfect geregeld. Ze werken als 'tussenpersoon' die een grote groep geïnteresserden bij elkaar brengt om dan als collectief een goede prijs te bedingen en in te kopen. Zou jij als individu rechtstreeks bij dezelfde leverancier inkopen dan zou je veel meer betalen. VEH doet helemaal niets in eigen belang. Het is een belangenvereniging voor huiseigenaren, dus ze doen alles in het belang van hun leden. En ja, hoe meer inschrijvingen ze voor een collectieve inkoop hebben hoe beter de prijs zal worden. Niet in hun belang maar in het belang van de deelnemers. Er is ook niets mis mee dat je een jaar GRATIS lidmaatschap krijgt als je meedoet en het is simpel genoeg om dat lidmaatschap meteen op te zeggen als je geen betalend lid wilt blijven. Los daarvan zul je via VEH minder risico lopen om belazerd te worden dan via een rechtstreekse inkoop bij een zonnepanelen leveranciers. Daar zitten een hoop cowboys tussen... @HereIsTom heel vreemd verhaal dat ik me wel voor 6 panelen kan inschrijven en jij het niet kan met 8. Is dat via de huidige inschrijving of een uit het verleden. Bel ze anders gewoon eens. Ik heb via VEH geen enkel probleem gehad bij aanschaf en installatie. Alles was perfect en tot in de puntjes geregeld. @ton1947 met zonnepanelen blijf jebesparen, zelfs als het salderen volledig is afgebouwd.
  4. @HereIsTom Bizarre prijzen dan. Je kunt je bij vereniging eigen huis gewoon voor die collectieve inkoop inschrijven. Ik heb het zojuist voor 4 panelen kunnen doen. https://www.eigenhuis.nl/collectieve-inkoop-zonnepanelen#/
  5. @HereIsTom ja dat klopt. Voor hoeveel panelen was die offerte van je eigenlijk, want ik heb de indruk dat er iets niet klopt. In het oorspronkelijke bericht kosten 10 panelen € 4.500,- dus € 450,- per paneel. Die leveren 3.200 kWh opleveren, dus 320 kWh per paneel. Als de panelen in jouw offerte 2000 kwH opleveren, dan zou het om 2000/320 = 6,25 panelen gaan. En die kosten dan € 6000,- / 6 = € 1000,- per paneel, bijna het dubbele. Mijn eigen 6 panelen hebben 10 jaar geleden € 4.150,- gekost, dus € 691,- per paneel. Ze leveren 1.224 kWh per jaar op, dat is 204 kWh per paneel. Nu 10 jaar later zijn zonnepanelen én goedkoper én leveren ze meer rendement. Dat zou betekenen dat jouw offerte voor weinig panelen de hoofdprijs vraagt, of dat het om veel panelen met een laag rendement gaat. Of dat de prijs met de huidige inflatie enorm is gestegen. Ben je lid van Vereniging Eigen Huis? Die hebben een collectieve inkoop van zonnepanelen. Via hen heb ik het destijds ook geregeld. In het najaar hebben ze weer een nieuwe ronde waar je nu al (vrijblijvend) voor in kan schrijven. En vergeet niet na te gaan of je in aanmerking komt voor een subsidie... Overigens is het wel lastig om nu een reële terugverdientijd te berekenen. Met de huidige energieprijzen gaat het snel omdat nu nog 100% wordt gesaldeerd en je voor het overschot een vergoeding krijgt. Als de tarieven weer kelderen, de saldering wordt afgebouwd en ook de terugleververgoeding lager wordt dan gaat het een stuk langer duren.
  6. @HereIsTom nee, de berekening van je saldering klopt niet. Je verbruikt zelf 33%, dan lever je 100-33 = 67% terug ipv 64%. Verder reken je met een terugleververgoeding van 0,23 per kWh, in het voorbeeld wordt met 0,09 gerekend. De terugleververgoeding die jij daadwerkelijk krijgt is afhankelijk van je energieleverancier. Het was altijd hetzelfde bedrag dat je voor verbruik betaalde, maar inmiddels hebben de meeste leveranciers dat voor variabele contracten fors verlaagd. Zo betaalt NLE nu 50% en Energiedirect nog maar 0,05. Dus zodra jouw vaste contract afloopt en vernieuwd moet worden is er een grote kans dat je ook minder terug krijgt. Daarbij is het ook nog zo dat de terugleververgoeding per maand wordt berekend. Dus in de zomer lever je veel terug (x je lage terugleververgoeding) en in de winter moet je extra afnemen (x de normale hoge energieprijs).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...