Ga naar inhoud

HND

Lid
  • Aantal items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

HND's prestaties

  1. Er zat een slang los naar de pomp. Die heb ik er weer ingezet en nou doet ie het weer! Bedankt voor het meedenken, en tot de volgende keer, Handige Harry
  2. Nog even verder gezocht, zoals een handige Harry betaamt. Ik heb onder aan de machine dat plaatje aan de voorzijde eraf geschroefd en ja: Er staat water onderin de machine. Waarschijnlijk nog aangevuld door die emmers water :-( Dan moet ik alleen nog even verder zoeken waar de lekkage zit.
  3. Bedankt Lampje, dat zet mij even op scherp. Ik ben nu bij het apparaat, en het zit toch net even anders. Na het pompen wat 15 minuten ongeveer duurt, schakelt het apparaat zichzelf uit. Geen lampjes meer, reageert op geen enkele knop. Als je dan de stroom van het apparaat haalt, lijkt ie het daarna weer normaal te doen. Als je hem inschakelt, begint het programma, wordt water ingelaten, maar na 2 minuten piept ie herhaaldelijk 3 keer, daarbij knippert het lampje met het symbool ->| en de pomp blijft ca. 15 minuten pompen. Volgens de handleiding betekent dit 3 keer knipperen dat "het beschermingssysteem" tegen waterlekkage aan is. Als mogelijke oorzaak en oplossing staat er: - draai de waterkraan dicht (dit maakt geen verschil) - Zorg ervoor dat het apparaat correct geïnstalleerd is* - Zorg ervoor dat de korven geladen zijn volgens instructies in de gebruiksaanwijzing (ze zijn leeg, daar zal het niet aan liggen). * Water inlaat werkt, water afvoer idem, stroom ok, dus . . . Duidt dit op lekkage in het apparaat? Als ik er een halve emmer wat ingooi, pompt ie dat overigens netjes weg, maar daarna blijft ie pompen. Benieuwd naar jullie advies en analyse. . .
  4. Bedankt Bennie, Ok, er staat wel stroom op het stopcontact, dat is al wel gecontroleerd. Ik zal van de week er langs gaan en de printplaat opzoeken en een paar foto's maken. Wordt vervolgd. Groet, Harry (ja, ik laat dat Handig hier beter maar weg ;-))
  5. Goeiedag, Ik heb nu een probleem met een Zanussi vaatwasser bij mijn zoon thuis, dit apparaat is amper een half jaar oud, maar ja, was een showroommodel dus geen garantie, die helemaal niets meer doet, nog geen Lampje. De avond daarvoor bleef er water in staan, is de afvoer ontstopt, maar bleef de pomp nog uren draaien. De volgende ochtend deed het apparaat niets meer. Als ik hier op het forum wat rondlees, dan zou het zo'n weerstand kunnen zijn die ter beveiliging bij de electronica zit, of kent dit apparaat ook een zekering (dat hoop ik natuurlijk)? Dat eerder die pomp bleef draaien, zou dat aan een vervuilde sensor kunnen liggen? Groet, HandigeHarry
  6. Dank, zou een kabelbreuk oid wel een storingsmelding geven dan?
  7. Probleem met Samsung wasmachine. Trommel draait niet meer, water inlaat ok, afpompen ok. Geen storingsmelding. Als je hem op centrifugeren zet pompt ie af, en blijft daarna op 12 min hangen. Stekker verbindingen heb ik visueel gecontroleerd, lijkt ok. Koolborstels, kan dat het probleem zijn? Zou ik dan geen storingsmelding moeten krijgen?
  8. Dag Bennie, Je bent een held!! We hebben dit vanmiddag geprobeerd met een paar liter water en daarna heeft de vaatwasser al twee keer het programma foutloos doorlopen! Ik had al een nieuwe vaatwasser besteld bij Bemmel en Kroon, maar die heb ik net 's avonds nog telefonisch kunnen annuleren, dus ook B&K verdient een groot compliment voor hun service! Ik had er geen vertrouwen in dat het apparaat nog weer aan de praat zou krijgen. Heb in het verleden al twee keer een reparateur bij een vaatwasser gehad en beide keren was de uitkomst dat ik maar beter een nieuwe kon kopen omdat reparatie een paar honderd euro zou kosten. Weet niet of deze truc toen ook had kunnen helpen . . . Hoe dan ook, ik ben erg blij met je advies en het resultaat! Ik zal zo gelijk mijn dankbaarheid in een donatie omzetten. Groet, Harry
  9. Dag Bennie, Bedankt alvast! Even voor de duidelijkheid: met "er gaat echter geen water stromen" bedoel ik dat er geen vers leidingwater wordt ingelaten tijdens de paar minuten dat ie aan staat.
  10. Ik heb vandaag geprobeerd een Whirlpool ADG6353 A+PCFD type WAYFD van een jaar of 8 oud weer tot leven te brengen. Servicenummer 10543832 Vooralsnog niet gelukt. Wat doet ie: - programma kan gestart worden - een paar minuten hoor je de pomp draaien - er gaat echter geen water stromen - één piep - de pomp bromt nog een halve minuut door - weer een piepje en de machine stopt - het stopknopje in het bedieningstableau knippert 8 maal. Volgens de gebruiksaanwijzing betekent het 8 maal knipperen dat de afvoer geblokkeerd is. Nou, daar is niets aan te vinden, alle slangen zijn ok, het sifon is niet verstopt of zo. Er staat geen water in de machine, alleen onderin het pompputje onder het filter een centimeter water. Ben benieuwd naar jullie advies of analyse!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...