Ga naar inhoud

WimDeLeeuw

Lid
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

WimDeLeeuw's prestaties

Junior

Junior (2/8)

  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

2

Reputatie

  1. Dag Manuel, laat ik nu meerdere iPads hebben en een iPhone. Is het nu de bedoeling dat ik op elk apparaat handmatig foto's ga verslepen om ze in de juiste volgorde te krijgen??? Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Overigens bedankt voor alle moeite die je neemt! Dat waardeer ik... Maar mijn haat-liefdeverhouding blijft vooralsnog in stand ?
  2. Dag Manuel, misschien dat dat op een macbook zo werkt, niet op een iPad. Het blijft natuurlijk vreemd dat de volgorde van bestanden, nadat je de EXIF-data hebt veranderd, hetzelfde blijft....
  3. Dag Manuel, ik doe de synchronisatie vanaf iTunes (op mijn windows machine), die mappen zijn dus subdirectory's van mijn foto-directory. En ik bekijk de foto's dan in de Photo's app van mijn iPad. Is dat een antwoord op je vraag?
  4. Ik geef het direct toe, ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn Apple-hardware. Ik hou van het spul als ik een nieuwe iPhone of iPad heb gekocht die na het terugzetten van een backup, inclusief open bestanden, direct weer doet wat ik verwacht terwijl dat me bij elke Windows-machine zomaar een halve dag prutsen kost. Winst dus. Maar die winst heeft een prijs. Want ik haat het Apple-spul als dat gebruikersgemak als prijs heeft dat ik zaken in onvoldoende mate naar mijn hand kan zetten. Ik bewerk foto's van mijn Nikon in Lightroom op een Windows-machine. Die foto's wil ik, samen met door mij of door anderen (met andere hardware) gemaakte foto's, in één map op mijn iPad hebben. In een voor mij logische volgorde. Onder Windows geen enkel probleem. Ik kan bestanden sorteren hoe ik wil (op bestandsnaam) en in elke volgorde bekijken. Zo niet op de iPad. Probleem schijnt te zijn dat de iPad foto's automatisch sorteert op de datum waarop de foto's geschoten zijn. Geen probleem, dan pas ik die toch gewoon aan met (Exif Date Changer). Afijn. Ik deselecteer de map in iTunes, bewerk de Exif-Date van de bestanden, overschrijf de oorspronkelijke bestanden in de map en synchroniseer de map opnieuw met mijn iPad. Effec? NIHIL. Want blijkbaar is er ergens in dat eigenwijze apparaat een index'je geparkeerd dat zich niet meer zomaar laat wijzigen door mijn moeizame gepruts. HELLUP. Hoe krijg ik dit voor elkaar?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...