Ga naar inhoud

KTN

Lid
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

KTN's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Helpende hand
  • Eerste reactie

Recente badges

2

Reputatie

2

Community antwoorden

  1. Wij zijn van mening dat deze test voor all-electric een no go is. hoe kun je nou op basis van deze test zeggen of er een all-electric warmtepomp geschikt is. Beste advies laat je lokaal informeren en maak een warmteverlies berekening dit geeft daadwerkelijk inzicht van uw woning en dan weet u het zeker. Buitendat hoe vaak we installaties zien waar een Hybride warmtepomp is gemonteerd of all-electric zonder dat de installatie goed is ingeregeld. kortom werk aan de winkel Heattransformers
  2. Gewoon bestellen, risico dat de warmtepompen volgend jaar duurder gaan worden is groot. je kunt gewoon subsidie aanvragen in 2022 dat zal het probleem ook niet zijn.
  3. Belangrijk om te melden is dat er zeker een beperking zit tussen binnen en buitenunit. minimaal 3mtr, maar vaak ook max niet meer dan 7,5-8,5mtr. Het koelvloeistof heeft olie aan boord en moet voldoende rondgestuurd worden, iedere haakse bocht van de koelleidingen is 1 mtr leiding weerstand. Wij zien vaak 4 bochten in een installatie dit betekent 4 mtr leidingweerstand houd je nog een 3,5mtr ongeveer over. Dus houd dit goed in de gaten, we komen teveel installaties tegen die ondervult zijn helaas.
  4. U bedoelt een ventilatie warmtepomp…? ik denk qwa installatiegemak misschien een prima oplossing, maar het geluid zit dan ook binnen, en het rendement is niet al te best. je ventilatie luchtstroom moet vaak een bepaalde hoeveelheid lucht afzuigen om rendabel te zijn, tevens zien we vaak dat het electrische element vaak wordt aangesproken, dit is een COP van 1 en dat is echt niet best. Maar goed dat is onze ervaring tot nu toe, maar misschien zijn er mensen die wel heel tevreden zijn!
  5. Om een bestaande woning gasloos te maken is ons advies een warmteverlies berekening te laten maken, dit geeft inzicht in uw woningisolatie maar ook verliezen van energie. Dit bepaalt dan eigenlijk wat er wel of niet mogelijk is, je kunt maar één keer goed investeren is ons advies.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...