Ga naar inhoud

Fantasticfox

Lid
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Fantasticfox won de laatste dag op 9 mei 2022

Fantasticfox had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Fantasticfox's prestaties

  1. Hoi Alex, merci ik had hem online al gekeken. LG zou hier dus eigenlijk geen last van mogen hebben volgens de meneer van Daikin.
  2. @HereIsTomzou Dank voo rje antwoord, het zou natuurlijk kunnen dat het merkafhankelijk technisch niet hetzelfde wordt opgelost (geen idee of dit waar is maar ik heb me laten vertellen bv dat sommige Lucht/water WP de defrosts oplossen met een warmtelint en andere door de werking om te keren, en dan merk jet er via L/W niet van omdat er dan een warme buffer tussen zit). Ik sprak iemand die een LG heeft hierover en die heeft een 3,5kw versie en gaf aan dat het toch wel elke dag is gebeurd dit voorjaar.... Wellicht een te kleine unit genomen dan waardoor deze eerder aanvriest. In het voorbeel wat ik geef ging het wel over een instapmodel van LG dus wellicht dat de bouwkwaliteit hierin nog een (kleine) rol speelt?
  3. Hoi Alex, ik had een eigen topic gemaakt maar het was me niet helemaal duidelijk of dit op dit bericht moest gebeuren of in een eigen topics vandaar even de link naar mijn vraag. Verwarmen en defrosts - Airco en ventilators - Kieskeurig Community
  4. Hoi Tijdens het verwarmen met een airco zal je defrosts krijgen. Is het zo dat alle merken en types dan koude lucht in de te verwarmen ruimte afgeven, hetgeen een oncomfortabele luchtstroom (kou) geeft? Of zijn er bepaalde merken en of types die dit niet/minder of anders doen? Ik heb gehoord dat LG bv koude lucht naar binnen stuurt tijdens de defrosts?
  5. @StijnHeatTransformersik heb je collega tom net even een e-mail gestuurd wanneer een eerdere optie mogelijk is. Merci alvast zover. wel alvast een andere vraag, we hebben een ecomline hangen met 10kw min vermogen. Ik merk bv opneen dag als vandaag dat hij heel vaak aan en uit gaat (modulerende ketel en nefit easy thermostaat) wss ivm low load regeling omdat de 10kw min nog te veel is op moment. Zou dit dan betekenen dat een wp hiermee nog veel efficiënter kan uitvallen om dat deze een veel lager min vermogen heeft?
  6. @StijnHeatTransformers ik heb tijdens de live stream al een afspraak gemaakt destijds was de eerste optie maart 2022. Je geeft nu aan dat dit sneller kan (op welke termijn zijn er mogelijkheden?
  7. Ja dit soort warmtepompen heten ventilatie warmtepompen bv zoiets maar er zijn er veel meer Ecolution ventilatiewarmtepomp van Inventum - Inventum.com
  8. Hoi Alex, Ik ben me ook aan het oriënteren op een (hybride) warmtepomp maar heb een aantal onderwerpen die ik lastig vind: * Besparing Wat is een reële besparing die je mag verwachten indien je nu een cv ketel gebruikt met radiatoren met nachtverlaging en gedurende dag niemand thuis is (een normaal werkend gezin). Met welke COP mag je dan ongeveer rekenen om de afname gas en toename Stroom te bepalen. Je verbruik gaat er nl heel anders uit zien waar je nu vaak nacht en dag verlaging toepast zal dit straks veel meer constant/regelmatiger stoken worden. * Geluid in de specificaties staat een geluidsdruk, is dit op vollast, met andere woorden op een lager vermogen maakt de Buitenunit aanzienlijk minder geluid? Is het verstandig om de buitenunit te monteren aan de gevel of juist op de grond? * CV ketel Is het verstandig om een oude cv ketel > 8jaar te vervangen voor of tijdens het plaatsen van de hybride warmtepomp of is dit niet noodzakelijk en kan deze vervangen worden op het moment dat deze stuk gaat. En zo ja welke combinaties is een goede tussen WP en CV? Ik neem aan dat je dan een CV moet zoeken die qua minimaal vermogen in de buurt moet komen van het maximaal vermogen van de WP (dus iets van 4kw of 6kw afhankelijk welke elga je kiest). * Voorraadvat in sommige webshop zie je het Remeha voorraad vat staan bij de elga, echter over het algemeen zie je dit in de folders en dergelijke nergens terugkomen. Wat is de functie van dit voorraad vat en wat is de beoogde toepassing hiervan? * Capaciteit kan ik met de CV een test doen om te bepalen of ik met een bepalde buitentemperatuur de woning voldoende warm krijg? bv de 50 graden test en wat zijn dan de randvoorwaarden (geen dag/nachtverlaging toepassen) en kan ik het gasverbruik tijdens deze test gebruiken om te bepalen wat het oplevert om een elga te plaatsen? * Subsidie cash-back, de nieuwe subsidie gaat van 20 naar 30% hoe heeft dit invloed op de cashback (met name omdat nu bestellen is overal pas volgend jaar leveren)?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...