Ga naar inhoud

Frank.Schellen

Lid
  • Aantal items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Alles dat geplaatst werd door Frank.Schellen

  1. Hoi Manuel De connectie met een MODEM hoeft niet per sé direct en kan ook via een netwerk switch. Het is inderdaad wel aan te bevelen - en soms ook verplicht- om 1 node van je apparatuur direct aan je MODEM te verbinden via een netwerk kabel. Ik ben groot voorstander van ELKE node aan te sluiten aan een netwerk kabel. Dan hoeven de nodes dus niet via WIFI met elkaar te communiceren wat de stabiliteit en snelheid ten goede komt.
  2. Hoi Tesro Je kunt te allen tijde MESH WIFI apparatuur installeren zonder ook maar te kijken naar je MODEM ? Mvg Frank
  3. Hoi Wanneer iemand anders op dezelfde computer in kan loggen EN de rechten van deze user HOOG zijn (Administrator bijvoorbeeld) dan kan deze persoon ALLES op de computer zien. Maar als deze gebruiker GEEN administrator is maar een gewone gebruiker - dan kan deze in principe jouw gegevens NIET zien.
  4. Je kunt het zelf testen. Maak een gewone user aan en log daarmee aan. Probeer dan maar eens iemand anders zijn persoonlijke folders in te zien...... Succes. ?
  5. Klopt - een gewone Windows gebruiker kan andermans persoonlijke folders NIET inzien.
  6. Een account bij Windows PC's zijn óf een gewone user óf een administrator. Je dient dus te checken of de aanwezige accounts allemaal administrators zijn. Als dat zo is kunnen deze gebruikers alles inzien op de pc.
  7. Je hebt inderdaad altijd een account anders kun je niet inloggen tenslotte. Feitelijk zijn er géén bestanden vanuit applicaties zoals browsers welke NIET van iemand zijn. Er zijn óf bestanden van Windows (programma's etc.) óf van een persoon. Dus er zijn geen browser gegevens zónder dat ze van iemand zijn die de computer gebruikt. Dus als je met meer gebruikers 1 PC deelt en de bestanden van een betreffende gebruiker zijn NIET versleuteld- dan kunnen deze bestanden vrijwel ALTIJD worden ingezien. 100% veilig ben je dus niet tenzij je de PC helemaal alleen gebruikt.
  8. Ja - theoretisch kan dat. Maar dan moeten de aangelegde gebruikers op de computer allebei een ADMINISTRATOR zijn. Want pas als iemand ADMINISTRATOR is kan deze in alle folders kijken op de PC. En dus ook op de locatie waar de historie staat van BING. (Ik weet echter niet 100% zeker of BING deze wel op de disk plaatst- en of deze ook leesbaar is. Het zou zomaar kunnen dat BING de zoekgeschiedenis versleuteld opslaat opdat anderen dit op deze manier niet zomaar kunnen zien. Dat zou je dus even moeten opzoeken.
  9. Hoi Marius Zou het kunnen zijn dat je telefoon het gesprek overneemt van je PC? Bestaat er misschien de optie op je telefoon om het betreffende gesprek over te nemen van je PC? Ik ken het verder niet maar ik zou me zoiets kunnen voorstellen. Ik heb hetzelfde met mijn auto maar dan andersom Wanneer ik aan het bellen ben met mijn telefoon en mijn vrouw pakt mijn auto om boodschappen te doen- dan neemt mijn auto mijn gesprek over wat ik op dat moment in mijn huiskamer aan het voeren ben. Iets dergelijks gebeurt nu bij jou lijkt het. Mvg Frank
  10. Hoi Toine Vaak zijn de bestanden niet weg maar simpelweg niet meer zichtbaar. Zelfs na het formatteren van een disk zijn de oude bestanden nog aanwezig maar je ziet ze alleen niet meer. Probeer tools zoals deze : https://www.stellarinfo.com/europe/hard-drive-recovery.php?gclid=EAIaIQobChMI7Jahs4Dz9QIVTeN3Ch1zcAziEAAYASAAEgLrMfD_BwE Er bestaan er meer- dus probeer gerust andere tools. Andere opties dan de disk wegbrengen naar een bedrijf welke gespecialiseerd is in data recovery is er niet echt. Of er moet een computerbedrijfje zijn welke je kent- welke je kan helpen met je probleem (En dus ervaring hebben met dit probleem). Ik heb het ooit zelf eerder gedaan en hoefde alleen de eerste letter van het betreffende bestand op te geven. De recovery tool herstelde toen succesvol het bestand. Succes! Frank
  11. Hier kun je vinden hoe je een MAC disk converteert naar een WINDOWS disk: https://www.howtogeek.com/195530/how-to-convert-a-mac-formatted-drive-to-a-windows-drive/
  12. Hier staat hoe je een disk leegmaakt met diskpart https://www.seagate.com/nl/nl/support/kb/how-to-diskpart-eraseclean-a-drive-through-the-command-prompt-005929en/
  13. Gebruik DISKPART vanuit een CMD box. Deze kan weleens werken in dit geval omdat deze op laag niveau disks kan manipuleren/configureren. De disk moet helemaal 'schoongemaakt' worden - alles moet eraf. Eventueel kun je een disk utility downloaden zoals AOMEI partition assistant.
  14. Hallo Ank, Als je iets print vanuit Windows naar een printer komt het printje éérst in de Windows printqueue terecht. Dat is wat je onder je scherm ziet. Als je deze printqueue opent zie je inderdaad het printje erin terecht komen. Wanneer het daaruit verdwijnt betekent dat dat deze naar de printer zelf is gestuurd. In de printer zit namelijk intern geheugen waar het printje in terecht komt. Het verdwijnt dus niet- maar wordt naar de printer zelf gestuurd. Je ziet het dan ook niet meer in je printerqueue van Windows. Dit is normaal. Als de printer vervolgens het printje niet fysiek uitprint ligt dat aan de printer. In dit geval kan deze weleens stuk zijn. Laat eens een handig iemand naar de printer kijken of deze iets ziet. Breng de printer niet naar een winkel om na te laten kijken want dit is zodanig duur dat je beter een nieuwe printer kunt kopen. Mvg Frank
  15. De indeling van deze disk is gemaakt op een Apple. Deze is anders dan op Windows. De disk dient "reset" te worden en vervolgens geschikt gemaakt te worden voor Windows. Probeer of je de disk geheel leeg kunt maken met DISKPART. Alle partities moeten weg. Koppel de disk eventueel aan een APPLE met een USB kabel (IDE naar USB) of M2 naar USB - afhankelijk welke de interface is van de disk. Maak de disk dan geheel leeg op de Apple. Koppel de lege disk aan Windows- en probeer dan of je deze kunt indelen (partities aanleggen) via Windows. Daarna kun je de disk gewoon in Windows blijven gebruiken
  16. Windows is zo gemaakt dat deze per gebruiker van de PC een zogenaamd profiel heeft. Dit profiel zit in een aparte subdirectory C:\users\gebruikernaam. Alle persoonlijke zaken zoals desktop iconen, favorieten etc. zitten in deze folders. Zo ook de zoekgeschiedenis van Google. Echter- wat wél mogelijk blijft is dat wanneer je voldoende rechten hebt- de betreffende informatie kunt opzoeken in andere gebruikers hun folders. Helemaal safe ben je dus niet. Wanneer je incognito surft dan wordt je zoekgeschiedenis niet bewaard- dus wanneer je niet wit dat anderen je zoekgeschiedenis kunnen zien- dan dien je incognito te surfen.
  17. Met het filmpje is het erg handig om de omzetting te doen. Ook om jouw huidige disk configuratie te corrigeren. Safety first - zorg dat je al je bestanden veiligstelt. Als alle misloopt kun je je systeem helemaal opnieuw opbouwen indien nodig en heb je al je persoonlijke bestanden nog.
  18. Hoi Ronald Maak eerst een backup van al je disks voordat je start met wijzigingen. Zorg dat je een restore uit kunt voeren door een boot device (USB stick) aan te maken waar je vanaf kunt starten en de restore uit kunt voeren. Test dit ook van tevoren. Restore een disk welke zich daarvoor leent. Daarna kun je dit artikel eens proberen: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/mbr-to-gpt Even goed lezen of jouw PC aan alle voorwaarden voldoet. Kijk ook even of je kunt booten op de modernere UEFI manier (Of je dat kunt kiezen in je BIOS). En dan proberen maar ? Succes!
  19. Kijk eens of je op kunt staren vanaf een DVD of CD in plaats van de harddisk. Of eventueel vanaf een USB stick met daarop Linux geïnstalleerd. Als je maar niet opstart vanaf je harddisk. Mogelijk is deze defect. Beste optie is opstarten vanaf een USB stick met Linux daarop. Je gebruikt de harddisk dan helemaal niet. Grote kans dat Linux gewoon loopt...... En er dus iets mis is met de harddisk.
  20. Hoi - Een toetsenbord indeling hoort bij een systeemtaal. Je kunt even bij je geïnstalleerde talen kijken of daar een taal bij staat die niet nodig is. Ik heb zelf Engels en Nederlands als taal op mijn PC - en mijn toetsenbord indeling is VS-Internationaal. Ik heb deze 2 talen opdat ik dan ook beide talen grammaticaal kan laten checken wanneer ik documenten maak. Kijk dus eens bij de taal/language instellingen - vanuit daar kun je eventuele toetsenbord indelingen toevoegen of verwijderen.
  21. Druk je windows toets in - ga naar settings -> time and language -> typing - advanced keyboard settings. Maak hier je keuze voor je toetsenbord indeling- of meerdere indelingen.
  22. Dat is het mooie Manuel - dan kom ik uit tussen 400 en 800 megabit. Maar dat is geen filetransfer maar gewoon http verkeer.
  23. Hoi Manuel Bedankt voor je reactie. Ik heb een glasvezel verbinding welke direct op Draytec modem van T-Mobile zit. Mijn bekabeld thuisnetwerk is een gigabit netwerk. Ik heb de snelheid van de internet poort op mijn router bekeken en deze is ook gigabit. Dezelfde situatie is bij mijn viend maar dan op een KPN netwerk (ook glasvezel). Er zitten aan onze thuis kanten dus geen belemmeringen welke een vertraging verooraken naar 100 megabit. Mijn vermoeden gaat dus uit naar het netwerk van T-Mobile- waar een vertraging naar 100 megabit plaatsvindt. Echter kan ik dat niet bewijzen. Ik ben daarom op zoek naar mensen die weten dat ze hetzelfde meemaken. En dan misschien ook weten wáár het aan ligt. Ik heb ook getest met een kabel van mijn (gigabit) laptop direct in mijn Draytec modem - dus zonder gigabit switch ertussen. Exact hetzelfde resultaat. IPERF blijft uitkomen op 90-100 megabit netwerk snelheid.
  24. Wat denk je van een kabel naar een WIFI access point? Vanuit je meterkast leg je dan een netwerk kabel naar de eerste verdieping bijvoorbeeld- en stopt deze in een WIFI access point. Op die manier werk je met WIFI naar het betreffende WIFI access point. Vanaf het WIFI access point gaat het internet verkeer dan verder via de kabel. Op deze manier kun je een of meerdere kabels leggen naar 1 of meer WIFI access points (Of switches - zodat je vanaf de switch verder met meerdere kabels kunt werken). Ja dus - je kunt werken met kabels en WIFI tegelijkertijd in je huis.
  25. Beste leden Ik heb recentelijk gezien dat mijn T-Mobile gigabit internet verbinding niet verder komt dan ruim 100 Megabit. Ik werk bekabeld op een gigabit lan en heb wat up- en download tests gedaan met mijn broer. De tool hiervoor is IPERF. Deze is erg simpel- IPERF -c start een client en IPERF -S een server. Wanneer je IPERF gebruikt moet je eventueel poort 5200 openzetten in je router/firewall. Of eventueel een andere poort naar keuze. De tool stuurt 10 keer een bestand van 10 Mbyte naar de server en berekent dan de snelheid van het transport. Wat ik ook doe- de snelheid is vrij constant rond de 90 Megabit per seconde. Nu wil ik graag vragen of er ook mensen zijn die deze tool kennen - en hierover iets kunnen vertellen. In mijn beleving op dit moment heb ik wél een Gigabit internet abonnement bij T-Mobile - maar wordt ik geknepen op 100 Megabit. Heeft iemand dezelfde ervaring (wellicht bij een andere provider?) Vriendelijke groeten Frank
×
×
  • Nieuwe aanmaken...