Ga naar inhoud

Kruimeltje

Lid
  • Aantal items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Kruimeltje won de laatste dag op 16 oktober 2021

Kruimeltje had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Kruimeltje's prestaties

  1. Dank je wel, we gaan er eens naar kijken. Optie is om de huidige data schijf in een behuizing te doen en via usb aan een computer te hangen of aan de nieuwe NAS. Ik laat mijn probleem voor nu maar lekker gaan, gelukkig kan ik via de browser op de NAS en via de desktop. Bedankt voor je tijd. Groetjes Monique
  2. Wouter heel erg bedankt tot zover. Bedoeling is een nieuwe NAS te gaan kopen omdat deze inderdaad erg verouderd is en ook erg traag. Misschien dit nu wel versneld gaan doen. Neem aan dat ik de harde schijf met data in de nieuwe NAS kan overzetten, ik zit te denken aan een NAS met 4 schijven, de 2 oude schijven en 2 nieuwe schijven. Ik ga morgen de admin account veranderen/deactiveren. Ik ga nu even de computer afsluiten, ben er al de hele dag mee bezig. Tijd voor ontspanning.
  3. Even gezocht naar Share, mapje op share gezet, uitgeprobeerd en krijg een foutmelding, zie hieronder.
  4. De TP link is een switch, puur omdat we LAN poorten tekort kwamen ? De NAS is een DS210J met DSM versie 5.2-5967 update 9, datum 26/12/2018 Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met shares, maar als ik intik //server#NAAM#/ dan kan die niet vinden. Ik ben nu ingelogd als admin, heb ook een ander account.
  5. Laptop draait op Windows 10 Pro. Alles zit in dezelfde werkgroep. Desktop zit direct in Fritzbox, NAS zit in een TP link die direct in Fritzbox zit. Voor mij nog geen probleem dat desktop de laptop niet ziet. Vind het belangrijker dat de Laptop de NAS te zien krijgt vanwege bestanden overzetten etc. Ik heb geen netwerkmappen aangemaakt, ik zie alles, behalve de NAS zie bijlage.
  6. Find gedaan en krijg dan te zien: geen diskstation te vinden in LAN. Ik zit nu via de wifi, beter bekabeld?
  7. Hoi Wouter, bestands en printer deling is ingeschakeld op de laptop. Ik kan op de laptop wel de nas benaderen in de browser via het ip adres. mvg Monique
  8. De situatie is: 1 desktop en 1 laptop en 1 nas en 1 smart tv en 1 printer. Laptop en printer zijn via wifi aangesloten op het internet, desktop, nas en smart tv bekabeld. Allemaal zitten ze in dezelfde werkgroep. Desktop ziet printer, smart tv en NAS maar niet de Laptop. Laptop ziet desktop, smart tv en printer maar niet de NAS. Niet als deze via wifi of via utp is aangesloten. Router is een FritzBox. Ik heb op de laptop al de beveiliging uitgeschakeld maar het lukt me niet om via de laptop de (Synology) NAS te benaderen. Dit heeft in het verleden wel gewerkt, vorig jaar zijn we verhuisd, enkele maanden geen thuis opstelling gehad. Desktop werkte gelijk weer na de installatie, maar bij de laptop krijg ik het niet werkend. Wie weet raad?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...