Ga naar inhoud

jaap-1080

Lid
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

  Nooit

jaap-1080's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

 • Eerste reactie
 • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

 1. @Kasander1 Bedankt. Ik had gehoopt dat er andere hardware dan Raspberry beschikbaar was. Momenteel gebruik ik Volumio op Raspberry, doch dat komt niet altijd even betrouwbaar over.
 2. Ik zou graag een mediaplayer kopen die audio-files vanaf mijn dropbox kan afspelen naar mijn hifi-installatie. Bestaan die en waar te koop?
 3. Na uitschakeling windows firewall heb ik weer toegang op de bekende manier. Het zou toch ook moeten werken met firewall ingeschakeld?
 4. Ik heb inderdaad een Synology. Bij find.synology.com wordt de NAS gevonden. Hij heeft overigens een vast IP-adres, dat staat er ook bij. Ik gebruik verder total commander. Als ik daar netwerkverbinding maken activeer krijg ik het windows scherm waar ik de drive letter kan kiezen. Daar staat dan de driveletter:\\nasnaam\mapnaam, zoals altijd in gebruik. Windows kan niets vinden. Dan komt de vraag zoeken naar probleemoplossing. Daar komt ook niets uit. Als ik inlog op mijn NAS blijkt deze naar behoren te werken. Zoals al eerder opgemerkt met ftp kan ik bestanden overdragen naar beide richtingen.
 5. @CSW_Wouter Bedankt voor je reactie. Ik heb het altijd zo gedaan. \\nasnaam\mapnaam. Windows kan deze map niet meer vinden. Bij netwerkverbinding maken zie ik wel het bekende rijtje. Windows wil het oplossen, doch kan het niet. Wat is hier aan de hand?
 6. Ja ik kom er wel op. Ik doe het nu even met ftp, maar dat is wel omslachtiger.
 7. Ik had altijd toegang tot mijn NAS via een drive-letter. Sinds kort lukt dat niet meer. Het lijkt iets te maken te hebben met Windows defender of firewall. Althans ik verdenk Windows hiervan. Ik heb F-secure van XS4ALL die ook een firewall heeft. Bijten die elkaar?
 8. Met welke mediaspeler kan ik dropbox audio files afspelen?
 9. @Kasander1 Bedankt voor je reactie. Ik heb veel tijd (84 jaar) en ben nogal nieuwsgierig uitgevallen. Bovendien heb ik al meerdere malen met Linux gestoeid. Ik blijf het nog heel even proberen. Gegroet
 10. @Kasander1 Daar ben ik weer. Uitputtend geprobeerd met 7zip en win32. Het .bin bestand kan hij weliswaar lezen, maar het levert geen "installable" image op. Daarna heb ik geprobeerd de gebruikersomgeving van cloudready (neverware), ook op chromium os gebaseerd. Dat levert wel een bootable usb stick op. Ogenschijnlljk wordt dit image wel geïnstalleerd doch als ik daarna boot blijft windows 10 opkomen. Dus de chromium omgeving is niet geinstalleerd. SD kaart of externe schijf lukken ook niet. De Ockel mini PC draait wel op windows10 heeft 2 GB Intern en een SSD van 32GB, dus chromium zou wel moeten kunnen draaien. Dus nu weet ik het even niet meer.
 11. @Kasander1 Natuurlijk ga ik met je mee. Bedankt voor de (mogelijke) oplossing. Ik ga het direct proberen. Blijkbaar overheen gekeken. Ik ga het ook nog proberen op een SD-kaartje, die is groot genoeg. Ik hoop dat de Ockel mini PC waarop ik Chromium wil zetten van daar af kan booten.
 12. Dit is de site https://chromium.arnoldthebat.co.uk/?dir=special%2F&order=modified&sort=desc Als je deze uitpakt met 7 zip krijg je een .bin file i.p.v. een .img file. Als het niet gaat met een externe schijf via usb3 aangesloten kan ik evt een grote usb stick kopen. Ik ben benieuwd!
 13. Bedankt kasander1 Het is bekend waar de image staat, echter win32 wil .img hebben en de output van 7zip is blijkbaar bin. Is het noodzakelijk via USB-stick te werken? Ik heb een externe schijf die ik zou willen gebruiken. Ik ga ook naar Rufus kijken.
 14. Het stappenplan gevolgd: 7 zip levert een image op met als extensie bin. Win32 disk imager kan deze niet vinden. Hoe los ik dit op?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...