Ga naar inhoud

J9123

Lid
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

J9123's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie

Recente badges

0

Reputatie

  1. https://www.neverware.com/ https://guide.neverware.com/critical-requirements/
  2. Het beste is om er een Chromebook van te maken: https://www.neverware.com/freedownload Wel goed de handleiding lezen. Niet moeilijk, wel aantal belangrijk dingetjes die je moet volgen! Succes!
  3. FreeOffice.com is beschikbaar op elk platform: Windows, Mac en Linux. Het heeft bewezen de beste compatibiliteit met MS Word én is geschikt voor lange documenten zoals boeken, waar Libre/Free Office weer slecht in zijn.
  4. Als je een Chromebook van je laptop wilt maken dan CloudReady van Neverware: https://www.neverware.com (alleen 64 bit). Extreem 'licht', snelste boot-time, extreem veilig want geen virussen of andere malware ellende meer. Maar wel dus met (slechts) Chrome browser. Lees bij CloudReady van Neverware (ChromeOS) goed de installatie instructies! Als je er Linux op wilt zetten dan een 'lichte' Linux als je meer dan 3 tabjes op je browser open wilt kunnen hebben vanwege je beperkte geheugen (4GB RAM). ZorinOS Lite is het makkelijkst, mooist en meest gebruikersvriendelijk: https://zorinos.com/download/#lite Gebaseerd op Ubuntu (maar dan verbeterd). Overigens net als Linux Mint en vele anderen smaken. Terwijl Ubuntu weer op Debian is gebaseerd. Linux Mint is af te raden omdat ingewikkeld en gebruikersonvriendelijk (kernel kiezen en andere onzin). Het zijn sowieso nogal distro-relie-gekkies en onprettig fanatiek en onvriendelijk. Bovendien biedt Linux Mint niks meer/beters dan de al bestaande Distro's maar wel archaïsche Desktop omgevingen waar er dus velen anderen Desktops makkelijker, mooier en gebruikersvriendelijker zijn. Hou altijd een internetverbinding (liefst netwerk kabel) tijdens installatie aan. Wat betreft dat bootprobleem: lukt booten van de USB zelf wel of het installeren daarna niet? Misschien is het schrijven van de ISO bestanden niet goed gegaan. Installeer de ISO bestanden op de USB drives met https://www.balena.io/etcher/ . Misschien gaat er iets grafisch mis. Vanaf Ubuntu 19.10 zit NVidia in de kernel. Probeer eens Lubuntu https://lubuntu.me/downloads/ . Helaas heeft de 19.10 geen 32 bits meer. Zet sowieso quick-boot en secure-boot in je BIOS uit. En probeer beiden de BIOS en UEFI boot-mode; als het ene niet werkt dan het andere. Succes ? Info: https://en.wikipedia.org/wiki/Neverware https://en.wikipedia.org/wiki/Zorin_OS (How to install Zorin OS 12.4): https://www.youtube.com/watch?v=r0M-KDcumWU&t=6s NB Hou je in beginsel van de installatie van Zorin OS en Ubuntu (e.a.) aan de standaard installatie type, tenzij je bijzondere dingen wilt doen. Maar kijk eerst of installatie sowieso lukt en dat gaat vrijwel altijd het beste met standaard. How to install Ubuntu 19.10 https://www.youtube.com/watch?v=hymr5v-XSqc
×
×
  • Nieuwe aanmaken...