Ga naar inhoud

merlin_thegreat

Lid
 • Aantal items

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

  Nooit

Alles dat geplaatst werd door merlin_thegreat

 1. Het bureaublad uitschakelen zal niet lukken. Wat je dan wel kan doen is het volgende: - geef je bureaublad een effen kleur, eventueel gewoon zwart. GEEN afbeelding als achtergrond! - haal ALLE iconen van het bureaublad weg. Je kan je programma's nog altijd starten via het start menu. - verberg de takenbalk. Op die manier lijkt het bij het opstarten alsof er niets gebeurt tot het door jou gekozen autostart programma actief wordt.
 2. Ik vermoed dat je 'Toolwiz Time Freeze' bedoelt. Er zijn nog zulke programma's die een zandbak vormen om je eigenlijke PC af te schermen van het programma dat je erin laat lopen. 'RebootRestoreRX' is er ook zo een. 'RollBack Rx Home Edition' ook. Waar je mee moet opletten met zulke programma's is dat als je een grote update/upgrade van Windoze installeert kan het zijn dat je PC vastloopt tijdens dit proces omdat de restore software in de weg zit. Je kan dat oplossen door de software volledig uit te schakelen of te verwijderen en na de update weer te activeren/in te schakelen. Gemakkelijker is dan een virtuele omgeving zoals hierboven aangegeven werd. Daarin kan je ook snapshots maken van de toestand voor het installeren/testen van nieuwe software. Zo kan je snel terug naar die toestand terugkeren. Updates van Windoze ondervinden in deze oplossing geen problemen.
 3. Word kan dit niet zomaar. Ja zal elk bestand moeten openen, alles selecteren, het lettertype aanpassen en het document weer opslaan. Maar misschien kan je in Word een macro maken die dat voor jou doet. De map met documenten overlopen, document openen, aanpassing doen, document opslaan, volgend document... tot alle documenten omgezet zijn.
 4. Kan met verkenner. Je opent dan twee verkennervensters naast elkaar en sleept de bestanden van het ene venster naar het andere. Zonder extra toets of met Ctrl worden de bestanden gekopieerd, met Shift worden ze verplaatst. Je kan ook gebruik maken van een verkennerachtig programma met twee mappenvensters zoals bijvoorbeeld Total Commander of FreeCommander of MultiCommander. De laatste twee zijn gratis, TotalCommander vraagt om een licensie te kopen. Eigenlijk zijn dat allemaal klonen van het oude NortonCommander uit het DOS tijdperk. Als het je te doen is om mappen te synchroniseren kan je ook FreeFileSync gebruiken.
 5. Zou moeten kunnen. Best laat je de video spelen en spreek je je eigen commentaren in in bijvoorbeeld voicerecorder. Nadien open je OpenShot, voegt de video in. In het audiokanaal voeg je vervolgens je ingesproken geluidsbestand in. Je kan het resultaat in OpenShot bekijken en beluisteren. Als je tevreden bent sla je het geheel op in een nieuw video bestand waarin dan jouw commentaar zit.
 6. Dat hangt ervan af of het een portable programma is of niet. Alleszins kan je een programma niet draaien vanuit een zip bestand als het ook nog andere bestanden nodig heeft die in het zip bestand zitten. Je zal het programma uit het zip bestand moeten halen en in een map plaatsen die je best de naam van het programma geeft zodat je het programma snel kan terugvinden. Als het een portable versie van het programma betreft kan je het dan wel vanaf een usb stick of schijf op verschillende werkplekken laten draaien. Is het een programma dat geïnstalleerd moet worden, dan zal dat niet kunnen. De meeste betaalde softwares laten slechts een installatie op één PC toe. Dikwijls wordt dan ook verbinding gemaakt met de server van de maker(s) om te zien of het programma reeds geïnstalleerd werd, op welke PC en wanneer. Soms kan je een gekocht programma op meerdere PCs installeren, maar of dat kan/mag en op hoeveel PCs, wordt door de softwarebakker bepaald.
 7. De productcode van je Windoze 10 zit op de servers van Microsoft. Je computer maakt om de zoveel tijd verbinding met die server(s) om te controleren of je code wel geldig is. Als je Windoze 10 opnieuw installeert gaat je computer weer verbinding maken met die server(s) en zal jouw code vinden en Windoze 10 activeren. Als je de code zelf wil vinden kan dat met een klein tooltje van Nir Sofer (nirsoft) namelijk 'ProduKey'. Kan je hier vinden: https://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
×
×
 • Nieuwe aanmaken...