Ga naar inhoud

Kies je voor een combi-apparaat of een aparte oven en magnetron?


Kieskeurig.nl

761 weergaven

Ben je op zoek naar een nieuwe oven en een nieuwe magnetron? Je zou dan voor een combimagnetron of zelfs een combi-oven kunnen kiezen. Er valt echter ook wat voor het kopen van twee losse aparte apparaten te zeggen… We helpen je graag op weg!

Het verschil tussen combimagnetrons en combi-ovens

Wanneer je een nieuwe oven en een nieuwe magnetron wilt kopen, kun je ook overwegen om een combi-apparaat te kopen. Daarmee bedoelen we een combimagnetron of een combi-oven. We gaan eerst kort in op het verschil tussen deze apparaten. 

Wat is het verschil tussen een combi-oven en een combimagnetron? Kort gezegd ligt de nadruk bij een combimagnetron op een groot aantal magnetronfuncties. De ovenfuncties zijn veel beperkter. Bij een combi-oven is het omgekeerde waar: het apparaat kent slechts een paar magnetronfuncties, omdat de nadruk bij dit apparaat op een groot aantal ovenfuncties ligt.

old-kitchen-fireplace-heat-cook-stove-995025-pxhere_com.thumb.jpg.eb315d7ef71995ddf2094a6e9e27a420.jpg

De voordelen en nadelen van een combi-apparaat

Het grootste voordeel van een combi-apparaat is ruimtebesparing: je hoeft immers maar één apparaat neer te zetten. Dat geldt in het bijzonder voor combimagnetrons die vaak nog een slag kleiner zijn dan combi-ovens. Het kiezen voor één apparaat kent natuurlijk ook een financieel voordeel. Heb je een kleinere keuken en een beperkt budget? In dat geval is een combi-apparaat zeker het overwegen waard.

Daar waar een kleiner, handzaam apparaat in een kleine keuken een voordeel is, is het juist een nadeel als je veel gerechten tegelijkertijd wilt klaarmaken. Een combimagnetron heeft bijvoorbeeld vaak maar twee inschuifhoogtes of enkel een draaiplateau. Een grote ovenschotel voor het hele gezin bereiden, is in een combimagnetron daarom geen optie. Mede omdat er zoals gezegd ook bepaalde ovenfuncties ontbreken. Je komt in dat geval dus toch al snel uit bij een combi-oven, die juist weer een aantal magnetronfuncties mist en een stuk duurder is. Ook lastig: een combi-oven is eigenlijk altijd een inbouwmodel; er zijn vrijwel geen vrijstaande combi-ovens.

home-hall-kitchen-property-room-apartment-1067232-pxhere_com.thumb.jpg.b8a371ee7f2f4e333640a2353f906bda.jpg

De voordelen en nadelen van losse apparaten

Kies je voor twee losse apparaten dan beschik je over alle functies die beide te bieden hebben, oftewel: een magnetron met alle magnetronfuncties en een oven met alle ovenfuncties. De echte bakliefhebber zal er daarom al snel voor kiezen om twee apparaten aan te schaffen. Je kunt de losse apparaten ook in allerlei formaten kopen, zo groot (of klein) als je wilt. Wil je je magnetron het liefst (laten) inbouwen? Je hebt op het gebied van losse magnetrons veel meer keuze uit inbouwapparaten.

Het kopen van een losse oven en een losse magnetron is vaak veel duurder dan het kopen van één enkel combi-apparaat. Vooral het contrast met een combimagnetron is groot; dit apparaat is meestal de goedkoopste van de twee opties. Ook nemen twee losse apparaten natuurlijk veel meer ruimte in.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...