Ga naar inhoud

Wat is het verschil tussen een combimagnetron en een combi-oven?


Kieskeurig.nl

1997 weergaven

Een combimagnetron? Is dat hetzelfde apparaat als een combi-oven? We vertellen je in dit artikel graag over de verschillen tussen beide huishoudelijke apparaten. Ook gaan we in op de voor- en nadelen.

Wat zijn combimagnetrons en combi-ovens?

Ondanks dat veel mensen de termen door elkaar gebruiken, is een combimagnetron toch echt niet hetzelfde als een combi-oven. Voordat we ingaan op die verschillen, geven we eerst een korte omschrijving van beide apparaten.

  • Een combimagnetron is een magnetron die ook beschikt over een klein aantal ovenstanden, zoals een grill- en heteluchtstand. Het apparaat combineert zijn magnetronfunctie dus met een paar ovenfuncties.
  • Een combi-oven doet het omgekeerde: het apparaat combineert verschillende ovenfuncties met een klein aantal magnetronfunctie. Het is dus een oven – compleet met allerlei ovenfuncties, zoals onder- en bovenwarmte – met een magnetronfunctie.

light-technology-white-house-window-glass-1331600-pxhere_com.thumb.jpg.c8a572dd1d3b82c58cd116a812b8d54b.jpg

Verschil combimagnetrons en combi-ovens

Bij de combimagnetron ligt de nadruk op de verschillende magnetronfuncties, terwijl de ovenfuncties beperkt zijn. Bij een combi-oven geldt het omgekeerde: de nadruk ligt op de verschillende ovenfuncties, terwijl de magnetronfuncties beperkt zijn. Ondanks dat er wel enige overlap is, is er dus wel degelijk een verschil wat betreft functionaliteit.

Voor- en nadelen van combimagnetrons

Waarom zou je voor een combi-apparaat kiezen? Het grootste voordeel is ruimtebesparing: je hoeft maar één apparaat te kopen in plaats van twee aparte apparaten. Dat geldt zeker voor combimagnetrons, die vaak een stuk kleiner zijn dan combi-ovens en ook nog eens stuk goedkoper. Bij een kleine keuken en een klein budget is een combimagnetron daarom vaak een betere keus.

Het kleine formaat van een combimagnetron is ook meteen het grootste nadeel: je hebt veel minder ruimte om je gerechten in klaar te maken. Combimagnetrons hebben vaak alleen een (klein) draaiplateau of slechts twee inschuifhoogtes. Wanneer je meerdere gerechten of grote ovenschotels klaar wilt maken, kom je dus al snel ruimte tekort.

Ook ben je met een combimagnetron toch wel een beetje beperkt in welke gerechten je klaar kunt maken. Zoals gezegd heeft een combimagnetron vaak maar een paar ovenfuncties, zoals een hetelucht- en een grillfunctie. 

bowl-meal-food-breakfast-snack-popcorn-9850-pxhere_com.thumb.jpg.8df1a11eab0f3d01c978670c8777c339.jpg

Voor- en nadelen van combi-ovens

Ook een combi-oven kent verschillende voordelen en nadelen. We schreven hierboven al dat combi-ovens vaak een stuk groter zijn dan combimagnetrons. Dat kan zowel een vloek als een zegen zijn, afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt en welke gerechten je precies met het apparaat klaar wilt maken.

Wil je meerdere gerechten (tegelijkertijd) klaar kunnen maken? Dan kom je al snel uit bij een combi-oven, aangezien dit apparaat beschikt over meerdere inschuifhoogtes en meerdere functies, zoals een heteluchtfunctie, een grillfunctie, én onder- en bovenwarmte.

Vanwege zijn grotere formaat en uitgebreidere ovenfuncties, is een combi-oven vaak een stuk duurder dan een combimagnetron. Wat heet: een simpele combi-oven is zelfs vaak duurder dan een uitgebreide combimagnetron.  

Combi-ovens zijn eigenlijk altijd inbouwovens: je hebt erg weinig keuze als je toch graag een vrijstaand model wilt. In dat geval kom je eigenlijk altijd uit bij ofwel een losse oven of toch een combimagnetron.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...