Ga naar inhoud

Kieskeurig.nl

1367 weergaven

Voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarnaast voorkomt dit schade aan de wasmachine tijdens de verhuizing. Zorg dus dat je goed voorbereid aan de slag gaat.

Water verwijderen

Het is belangrijk dat er geen water meer in de wasmachine zit als je deze gaat verhuizen. Draai de waterkraan dicht en koppel de wasmachine af. Onderaan de wasmachine zit een deksel met daarachter een draaidop. Via deze afvoer kan je het resterende water uit de wasmachine laten lopen in een bak of teil.

Transportbouten

Nieuwe wasmachines worden geleverd met transportbouten. Bewaar deze gedurende de levensduur van het apparaat goed. Meestal zitten achterop de wasmachine klemmen waar je de transportbouten in kan klemmen. Op deze manier raak je ze niet kwijt.

DSC08558.thumb.JPG.296d8cfc0711dda9b6e3c0df06f8b6d0.JPG

Bij het verhuizen van de wasmachine zet je de trommel van de wasmachine vast met deze transportbouten. Deze transportbouten zorgen ervoor dat de trommel tijdens het transport niet kan bewegen. Hierdoor beschadigd de trommel niet tijdens de verhuizing.

Mocht je de transportbouten toch onverhoopt kwijt zijn, kun je meestal gewoon een nieuwe set kopen bij de leverancier van het merk van de wasmachine.

Hulpmiddelen bij vervoeren

Een wasmachine vervoer je bij voorkeur rechtop. Op deze manier heb je de minste kans op beschadigingen. Het is een zwaar en log apparaat, daarom zijn hulpmiddelen welkom bij het verhuizen van een wasmachine. Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar, zowel voor verplaatsen van boven naar beneden en vice versa, als op gelijke hoogte. Bij het verplaatsen op dezelfde hoogte kun je bijvoorbeeld denken aan een hondje of steekwagen. Bij het verplaatsen van boven naar beneden en vice versa kun je denken aan een trapsteekwagen of witgoed verhuiszak.

Hondje

Een hondje is een plateau op zwenkwielen. Hierop kunnen allerlei meubels en apparaten worden verhuisd zonder veel moeite. Je hoeft het gewicht namelijk niet te tillen, maar alleen nog te duwen. Let op bij het verhuizen van een wasmachine met een hondje, dat de capaciteit van het hondje overeenkomt met het gewicht van de wasmachine.

Steekwagen

Bij het verhuizen van een wasmachine kan ook een steekwagen worden gebruikt. Let op dat je de wasmachine dan goed vastzet met een spanband aan de steekwagen, zodat de wasmachine er niet vanaf valt. Het voordeel van een steekwagen ten opzichte van een hondje is dat je met een steekwagen gemakkelijker over drempeltjes en stoepjes komt. Let ook bij een steekwagen op de capaciteit ten opzichte van de te verhuizen wasmachine.

Trapsteekwagen

Voor het verhuizen van een wasmachine via een trap, biedt een trapsteekwagen een uitkomst. Dit werkt hetzelfde als een gewone steekwagen, maar deze heeft extra wielen om gemakkelijk de trap op en af te gaan. Ook hier is voorbereiding weer essentieel. Het is belangrijk om eerst te meten of de wasmachine via de trap past, zeker als er lastige of krappe bochten in de trap zitten.

Witgoed verhuiszak

Tot slot bestaat er een witgoed verhuiszak. Dit is een sterke verhuiszak met handgrepen/tillussen, die je om de wasmachine kan doen. Hiermee verhoog je de grip op de wasmachine, waardoor deze niet uit je handen glijdt.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...