Ga naar inhoud

6 feiten over zonnepanelen


Kieskeurig.nl

834 weergaven

Over zonnepanelen bestaan een hoop feiten en fabels. Maar wat is nou echt waar? In dit blog gaan we in op de feiten over zonnepanelen. Zo weet jij wat je kunt verwachten bij het aanschaffen van je zonnepanelen.

1i0a1134-min_optimized.jpg.42d39ff4c7342f023d3c192ff1293f60.jpgFeit 1: Zonnepanelen verhogen de waarde van je woning

Om maar meteen met een rendabel feitje te beginnen: zonnepanelen zorgen ervoor dat de waarde van je woning toeneemt. Met het oog op de toekomst wordt het steeds belangrijker dat onze huizen van duurzame en hernieuwbare energie worden voorzien. Door zonnepanelen te laten plaatsen kan je woning ook een beter energielabel krijgen. Dit zijn allemaal factoren die gunstig werken op toekomstige kopers.

Feit 2: Zonnepanelen kunnen gesubsidieerd worden

De aanschaf van zonnepanelen kan aardig prijzig zijn. Maar gelukkig kun je bij veel gemeentes subsidie krijgen op de aanschafprijs. Daarnaast zijn er nog meerdere mogelijkheden om je nieuwe zonnepanelen te subsidiëren, zoals een duurzaamheidslening of een energiebespaarlening.

Feit 3: Met zonnepanelen bespaar je geld

Een van de belangrijkste redenen om zonnepanelen aan te schaffen, is de besparing van geld op je energierekening. En dit is zeker waar: met zonnepanelen op je dak bespaar je gemiddeld 698,- euro per jaar op je energierekening. Zonnepanelen zijn zowel goed voor het milieu, als voor je portemonnee.

Feit 4: De btw op zonnepanelen krijg je terug

De overheid wil graag dat we onze huizen verduurzamen, waardoor er een aantal gunstige regelingen zijn bij het aanschaffen van zonnepannelen. Eentje daarvan is dat je de btw die je betaald hebt gewoon weer terugkrijgt. Tot uiterlijk zes maanden na het jaar van aanschaf van de zonnepanelen kun je de btw van 21% over de koop en installatie grotendeels terugvragen. Dit geldt alleen voor de aanschaf van je eerste set zonnepanelen. Dit scheelt aanzienlijk in je kosten.

1i0a1174-min_optimized.thumb.jpg.9bde94abd835c7f7d27b4498b44b8db3.jpgFeit 5: Ook op een bewolkte dag wek je zonne-energie op

Veel mensen denken dat Nederland nou niet bepaald het meest geschikte land is voor zonnepanelen. Dat is een misvatting. Zonnepanelen werken namelijk op licht (lumen) en niet op warmte. Het is zelfs zo dat het rendement op een hete dag iets afneemt. Door onze lange lentes en zomers, waarbij de zon hoog aan de hemel staat, hebben wij juist een geschikt klimaat voor zonnepanelen. Ook op een bewolkte dag wek je dus zonne-energie op.

Feit 6: de zon is een zekere energiebron

Waar andere energiebronnen zoals kolen en gas ooit op kunnen raken, blijft de zon nog wel even schijnen. De zon straalt bovendien in een uur net zoveel energie uit als wereldwijd in een jaar gebruikt wordt. Voldoende energie voor iedereen dus.

Deze zes feiten zijn slechts een greep in de vele gunstige aspecten omtrent zonnepanelen. Hopelijk helpt het je verder in je zoektocht naar de perfecte zonnepanelen voor jouw huis.

Heb jij zonnepanelen of ben je je aan het oriënteren? Neem dan een kijkje op ons zonnepanelen forum. Daar vind je ervaringen van andere gebruikers en kun je vragen stellen.

Ga naar het zonnepanelen forum.

Wil je helemaal niks missen over zonnepanelen? Schrijf je dan in voor de zonnepanelen livestream.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...