Ga naar inhoud

Blogs

Kieskeurig blogs

 1. Monitors

  • 1
   ingang
  • 0
   reacties
  • 19
   views

  Recente ingangen

  Je wilt graag een goede gamemonitor kopen, maar weet niet zo goed waar je precies op moet letten. Komt dat je bekend voor? Lees dan snel verder: we zetten in dit artikel namelijk de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje.

  Waarom zou je kiezen voor een gamemonitor?

  Je hebt flink geïnvesteerd in een goede pc. Het enige dat nog ontbreekt, is een goede monitor. Kies bij voorkeur voor een echte gamemonitor. Met een gamemonitor haal je namelijk het beste uit je pc. Een goede gamemonitor is daarmee minstens zo onmisbaar als een gamemuis of een headset.

  Wat is een gamemonitor?

  Maar wat is een gamemonitor eigenlijk? Waarin verschilt een gamemonitor van een ‘gewone’ monitor? Er bestaat helaas geen eenduidige definitie. Zowel fabrikanten als gamers gebruiken allemaal hun eigen criteria. Waar iedereen het echter wel over eens is, is dat een gamemonitor een hogere verversingssnelheid moet hebben dan een gewone monitor. Laten we ons lijstje met aandachtspunten bij het kopen van een gamemonitor daarom met verversingssnelheid aftrappen.

  game-screen-display-device-electronic-device-technology-computer-monitor-1608779-pxhere_com.thumb.jpg.a283ffe12271698b7e250cb8d9b809f7.jpg

  1. Verversingssnelheid

  Met frames per seconde (fps) drukken we de hoeveelheid frames uit die je monitor in één seconde weergeeft. Een hogere fps zorgt voor een vloeiende, snellere ervaring. Wil je een hogere fps? Dan is het natuurlijk belangrijk krachtige hardware te kopen. Vergeet echter ook de verversingssnelheid (ook wel refresh rate genoemd) van je monitor niet. Een voorbeeld: een gamemonitor met een verversingssnelheid van 60Hz ververst zijn beeld 60 keer per seconde en kan dus nooit 120 fps tonen. Kies daarom voor een gamemonitor met een hogere verversingssnelheid, bij voorkeur van meer dan 120Hz.

  2. Resolutie

  De resolutie van een monitor is het aantal pixels dat maximaal kan worden weergegeven op het scherm. Steeds meer mensen kiezen voor een 4K-monitor. Om van al die pracht en praal te kunnen genieten, heb je echter wel een flink krachtige videokaart en processor nodig. Heb je een krachtpatser van een pc staan? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om een 4K-gamemonitor te overwegen. Deze resolutie (3840x2160p) is namelijk maar liefst vier keer zo scherp als Full HD (1920x1080p). Als tussenoplossing zou je ook kunnen kiezen voor een 1440p-monitor (2560×1440p).

  3. Responstijd

  Ten derde noemen we responstijd van een monitor. De responstijd is de snelheid waarmee een pixel van zwart naar wit gaat en weer terug. Bij een te langzame responstijd zie je bij beweging een soort waas, ook wel ghosting genoemd. Hoe sneller de responstijd van je gamemonitor, hoe beter. Een responstijd van vijf milliseconden is snel, maar bij voorkeur kies je voor twee milliseconden of minder. Over het algemeen vind je de snelste responstijd bij zogenoemde TN-schermen. Daarover hieronder meer.

  electronics-light-purple-magenta-lighting-stage-1561945-pxhere_com.thumb.jpg.f34745818fefaefcfb1f1bf7dd2674ed.jpg

  4. Schermtechniek

  Bij het kopen van een gamemonitor kun je kiezen voor verschillende soorten schermen, zoals TN, IPS en VA. Al deze schermen hebben hun eigen voor- en nadelen. Een TN-scherm heeft zoals gezegd de laagste responstijd, wat ideaal voor shooters is. IPS-panelen daarentegen kennen een levendige kleurweergave, waardoor je heerlijk kunt verdwalen in een rpg. VA-schermen staan ten slotte bekend om een hoge contrastratio en écht zwart, zodat het flink griezelen is bij horrorgames. Welk scherm je moet kiezen, is afhankelijk van je eigen voorkeur en de games die je wilt spelen.

 2. We vertellen je in dit artikel alles over het snel en gemakkelijk opzuigen van haren, zowel van jezelf als van je huisdieren. Want hoe dol je ook op je kat of hond bent, je bent de haren die ze achterlaten toch echt liever kwijt dan rijk…

  Wat maakt haren opzuigen zo lastig

  Haren opzuigen is lastig. Vooral dierenharen laten zich heel moeilijk verwijderen. Ze hechten zich namelijk snel aan je meubels en stapelen zich daar als het ware op, zodat het een hele klus is om ze los te krijgen. De haren blijven maar aan je meubels en vloerkleed plakken, zelfs als je er voor de derde keer overheen zuigt. Ook op je vloeren zijn haren trouwens geen pretje: ze verzamelen zich tot plukken, die zich het liefst nestelen in moeilijk bereikbare hoekjes en onder meubels.

  Kies voor een stofzuiger met turboborstel

  Gelukkig zijn er tegenwoordig stofzuigers die speciaal bedoeld zijn om je snel en gemakkelijk van dierenharen te verlossen. Zeker wanneer je huidige stofzuiger moeite heeft met het verwerken van de hoeveelheid haar in je huis kan een speciale stofzuiger voor (huisdier)haren uitkomst bieden. Deze stofzuigers beschikken namelijk over een speciaal opzetstuk: de turboborstel. Omdat de borstels van dit opzetstuk op hoge snelheid ronddraaien, worden haren veel gemakkelijker opgezogen.

  vacuum-cleaner-floor-leg-flooring-hardwood-cleaner-1607639-pxhere_com.thumb.jpg.a8a1169069f94cb8acf298a04f0d718a.jpg

  Waar moet je verder nog op letten

  Helaas hebben sommige stofzuigers simpelweg niet genoeg zuigkracht om de haren die zich vastgehaakt hebben in je meubels los te zuigen. Een turboborstel op zich doet al wonderen, maar de beste stofzuigers voor (dieren)haren zijn daarnaast ook uitgerust met flink wat zuigkracht. Ook niet onbelangrijk: een goede filter. Met een goede filter wordt de lucht schoon uitgeblazen. Sommige filters weten zelfs maar liefst 99,9% van de stofdeeltjes uit de lucht te filteren.

  Kijk eens naar een steelstofzuiger

  Zoals gezegd nestelen haren zich vaak in de lastigste hoekjes. Daarom is een wendbare stofzuiger ook geen overbodige luxe. Kies bijvoorbeeld voor een draadloze steelstofzuiger. Daarmee ben je niet langer afhankelijk van de lengte van het snoer of de plaatsing van je stopcontacten. Bijkomend voordeel: veel steelstofzuigers hebben een stofreservoir, zodat je geen stofzakken meer hoeft te kopen. Tegenwoordig is het stofreservoir vaak ook gemakkelijk en snel te legen, zonder dat je in aanraking met het stof komt.

  Werkt een robotstofzuiger ook?

  Wil je graag een robotstofzuiger? Kies dan bij voorkeur voor een model met ronddraaiende middenborstels. Deze borstels pakken de haren als het ware van de grond af en zorgen ervoor dat de zuigmond niet verstopt raakt.

  hair-white-cute-pet-fur-portrait-1414493-pxhere_com.thumb.jpg.6134306695553490ee0ea087284beb15.jpg

  Vaker stofzuigen…

  Wanneer haren de kans hebben gekregen om zich te hechten en op te stapelen, zijn ze nóg lastiger te verwijderen. Je kan daarom waarschijnlijk al raden wat ons laatste advies is: vaker stofzuigen. Een paar keer per week stofzuigen – met een goede stofzuiger! – is echt de enige remedie tegen (dieren)haar.

 3. Tablets

  • 1
   ingang
  • 0
   reacties
  • 23
   views

  Recente ingangen

  Videobellen met familie, een spelletje spelen en een e-mail versturen? Tablets winnen aan populariteit onder veel ouderen. Ben je op zoek naar een goede tablet voor senioren? We vertellen je in dit artikel waar je op moet letten bij het kopen van een tablet voor senioren.

  Waarom zou je voor een tablet kiezen?

  Tablets werken erg intuïtief: net als bij een smartphone bestuur je het apparaat door het scherm aan te raken. Het voordeel van een tablet ten opzichte van een smartphone is dat het scherm een stuk groter is, en dat maakt het makkelijker om alles goed te zien én om het apparaat te bedienen. Je kunt zelfs een toetsenbord aansluiten als je veel wilt typen. Bijkomend voordeel is dat een tablet een stuk lichter is dan een laptop en veel gemakkelijker is om met je mee te nemen.

  Een seniorentablet of een normale tablet?

  Net als bij smartphones zijn er ook speciale tablets voor senioren. Deze seniorentablets zijn vaak wat simpeler te bedienen, zo zijn er minder icoontjes te zien op het scherm en zijn deze overzichtelijk weergegeven. Ook zijn de knoppen vaak groter gemaakt. Er zijn verschillende seniorentablets, bijvoorbeeld van SeniorenTAB, Compaan, Memory Lane en KOMP. Veel van deze tablets hebben ook comfort- en zorgfuncties, zoals videobellen met zorgverleners.

  Het is ook mogelijk om een gewone tablet zelf aan te passen en op die manier het gebruiksgemak te vergroten. Je kunt bijvoorbeeld het startscherm aanpassen en het lettertype vergroten. Er zijn talloze apps te vinden om de tablet geschikt te maken voor gebruikers die weinig ervaring hebben met technologie, of voor mensen met verminderd zicht of met geheugenproblemen.

  1787939976_tabletstartschermiconen.thumb.jpg.49fa1cd6ec0b430a8f2bd4e55e235539.jpg

  Waar moet je op letten bij het kopen van een tablet voor senioren?

  Schermformaat

  Of je nu een seniorentablet of een normale tablet wilt kopen, het is altijd verstandig om een aantal criteria in je achterhoofd te houden. Te beginnen met het schermformaat. Het formaat varieert van 7 inch tot aan 13 inch, gemeten over de diagonaal. Het voordeel van een grotere tablet is dat je alles beter kunt zien, een kleinere tablet is echter weer gemakkelijker mee te nemen.

  Besturingssysteem

  Tablets zijn uitgerust met verschillende besturingssystemen, zoals Android en iOS. Het ene besturingssysteem is niet per se beter dan het andere. Over het algemeen is het echter verstandig om hetzelfde besturingssysteem te gebruiken dat je ook op andere apparaten hebt. Heb je een iPhone? Kies dan voor een Apple-tablet. De tablet werkt dan in grote lijnen hetzelfde als je telefoon.

  Prestaties

  Hoe krachtiger je tablet is, hoe fijner deze in gebruik zal zijn. Lang wachten totdat een app is opgestart, een haperende videoverbinding; je kunt jezelf veel frustratie besparen door voor een krachtiger model te kiezen. Om iets te kunnen zeggen over de prestaties van een tablet kijk je naar de processor en het werkgeheugen.

  Opslag

  Ten slotte noemen we opslag. Wil je veel foto’s kunnen opslaan en veel apps kunnen downloaden? Hoe meer je op de tablet wilt kunnen zetten, hoe groter de opslagcapaciteit moet zijn. Foto’s kun je ook opslaan op een externe harde schijf of usb-schijf, maar als je ze altijd bij de hand wilt hebben, kun je beter voor een model met meer opslag kiezen.

  1911715042_tabletiosimac.thumb.jpg.c5bc72b66f8b49f1615a90794994d76d.jpg

  Zo veilig mogelijk

  Zoals gezegd kun je tablets heel gebruiksvriendelijk inrichten. Maak je je toch nog zorgen of een tablet wel iets voor je is? Vraag een bekende om de tablet zo in te stellen dat je niet per ongeluk apps kunt wissen. Installeer bij voorkeur ook een virusscanner, zodat je beter beschermd bent tegen hackers.

  • 1
   ingang
  • 0
   reacties
  • 25
   views

  Recente ingangen

  Heb je het over koffie, dan heb je het eigenlijk altijd over koffiebonen van de Coffea Arabica-plant. Arabica-koffie is namelijk verreweg de meest gedronken koffiesoort ter wereld. We vertellen je graag meer over deze Arabica-koffiebonen. Wat is Arabica-koffie en waar komen de bonen vandaan?

  Arabica: de meest gedronken koffie

  Er bestaan tientallen soorten koffie. Die vind je echter niet allemaal terug in de winkel. Er zijn namelijk maar een paar soorten geschikt voor consumptie. Van deze koffieplanten zijn Arabica en Robusta de bekendste. Arabica-koffie is de meest gedronken koffiesoort ter wereld: de koffiemarkt bestaat zelfs voor zo’n 70 procent uit Arabica.

  Waar komen Arabica-bonen vandaan?

  De naam Arabica is afgeleid van de koffieplant Coffea Arabica. Deze plant kent verschillende variëteiten, zodat niet alle Arabica-koffiebonen dezelfde smaak hebben. Daarover straks meer, eerst gaan we in op de herkomst van deze bonensoort.

  Coffea Arabica wordt tegenwoordig geteeld in een bergachtig gebied rondom de evenaar, vooral in Midden- en Zuid-Amerika. Arabica-planten groeien namelijk het beste op een hoogte van minimaal 600 meter; het liefst rond de 1500 meter hoog en zelfs nog hoger. De koffieplant houdt ook wel van een beetje warmte en vruchtbare grond.

  In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, worden Arabica-bonen dus vooral in Midden- en Zuid-Amerika geteeld en niet in Arabië. Waar komt de naam dan vandaan? Dat zit zo: van oorsprong komt de Coffea Arabica-plant uit Ethiopië. Van daaruit werd de soort eerst naar de Arabische wereld vervoerd. Botanicus Carl Linnaeus gaf de plant in 1753 zijn naam. Hij koos voor Coffea Arabica omdat hij dacht dat de plant in Arabië groeide.

  629467417_koffiegemalen.thumb.jpg.1ed08439cf32d69e73575ccc8ffde4ed.jpg

  Waar komt mijn koffie vandaan?

  Benieuwd waar jouw koffie vandaan komt? Je kunt de herkomst vaak terugvinden op de verpakking. Wanneer je niets kunt vinden, is dat niet per se een slecht teken. Jouw koffie is dan hoogstwaarschijnlijk een koffiemelange. Dit betekent dat er verschillende koffiebonen gemengd zijn om de perfecte smaak te bereiken, of bijvoorbeeld omdat een oogst mislukt is.

  De smaak van Arabica-koffiebonen

  Arabica-koffiebonen kun je herkennen aan hun zachte en aromatische smaak. De koffie smaakt vaak wat fruitig of bloemig. De ene koffieboon, is de andere echter niet: er zijn namelijk ruim 20 varianten van de Arabica-boon bekend, die allemaal verschillen qua smaak. Ook het land van herkomst is van invloed op de smaak, net als de hoogte waarop de koffieboon wordt geteeld. Dat laatste leggen we graag uit:

  Door cafeïne aan te maken, beschermt een koffieplant zichzelf tegen parasieten en ziekten. Omdat de Arabica-planten op grote hoogte groeien, worden deze planten minder blootgesteld aan deze problemen en maken ze dus minder cafeïne aan. Ter vergelijking: Robusta-planten (Coffea Canephora) groeien in lager gelegen gebieden, hebben zodoende een stevigere weerstand en bevatten daarom veel meer cafeïne dan Arabica-koffiebonen.

  374295570_kopjekoffie.thumb.jpg.924848cc2d930485ab9cbe86fe272765.jpg

  Welke boon kies je voor je koffie?

  Zoals gezegd, hebben Arabica-bonen een zachte, ietwat zoetachtige smaak. Wanneer je meer van krachtige, intense koffie houdt, kun je beter kiezen voor een koffiemelange met Arabica én Robusta. Hoe meer Robusta er toegevoegd wordt, hoe sterker en bitterder je koffie zal smaken. Je vindt Robusta-bonen vooral in espresso's.

  • 1
   ingang
  • 2
   reacties
  • 61
   views

  Recente ingangen

  Steeds meer apparaten zijn uitgerust met spraakaansturing en slimme assistenten, zoals Siri of de Google Assistent. De assistenten staan klaar op je smartphone, speaker, smart-tv en sinds kort zelfs je slimme thermostaat. Met name de Google Assistent heeft veel in zijn mars. Geen reden dus om verlegen te zijn, je kunt de Google Assistent vragen en commanderen wat je wil. Maar wat kun je vragen?

  Spraakassistenten zijn al langere tijd beschikbaar en fabrikanten zetten enorm in om ze op ieder apparaat op ieder moment paraat te hebben. Je Androidsmartphone reageert al op ‘Hey Google’, maar er zijn veel meer apparaten die op je spraakcommdando’s reageren. Google biedt zelf de Nest Hub en Google Home slimme speakers. Maar ook smart-tv’s met Google TV, de nieuwe Chromecast met Google TV (waarbij de microfoon voor de spraakassistent in de afstandsbediening zit). Ook andere apparaten, zoals de slimme speakers van Sonos, de nieuwste generatie Nest-thermostaten en Chromebooks hebben het luisterende oor van de Google Assistent ingebouwd.

  Hey Google! Euhh...

  Afhankelijk van het apparaat en de locatie van het apparaat zijn er veel relevante spraakcommando’s die je kunt gebruiken voor de Google Assistent. Heb je bijvoorbeeld een Google Nest Hub in de slaapkamer, dan zul je waarschijnlijk niet zo snel om recepten voor gerechten vragen. Heb je die in de keuken geplaatst, gebruik dan eens het spraakcommando “Hey Google, ik ben op zoek naar een recept voor boter, kaas en eieren!”. Je kunt de ingrediënten gebruiken die je op dat moment paraat hebt in de keuken, om zo toch een verrassend gerecht te bereiden.

  Staat het apparaat wél in de slaapkamer, gebruik dan eens het spraakcommando “Hey Google, goedemorgen!”, wanneer de wekker net afgegaan is. Je krijgt alle informatie gepresenteerd om je dag goed mee te beginnen, zoals het weerbericht en het ochtendnieuws.

  Google Assistent op je smartphone

  Je smartphone biedt natuurlijk overal de Google Assistent-hulp. Bijvoorbeeld op vakantie. Met het spraakcommando “Hey Google, start de tolkmodus”. Vervolgens helpt de Google Assistent je met het vertalen van ingesproken teksten, van en naar een taal naar keuze.

  Vergeet ook niet het gemak van direct antwoord op een vraag die te binnen schiet. “Hey Google, wanneer begint de zomer?”, “Hey Google, wat is 957 gedeeld door zeven?”, “Hey Google, hoe knoop ik een das?” of “Hey Google, wat zegt een vos?”.

  Voor de hand

  Ongeacht het apparaat en je locatie zijn de meeste vragen en spraakopdrachten voor de hand liggend. “Hey Google, doe het licht aan in de woonkamer” is handig voor je slimme lampen. Op dezelfde manier kun je ook je slimme thermostaat vertellen dat hij de boel op mag stoken. Voor je smarthome valt steeds meer te bedienen, en met een simpel “Hey Google, speel U2 in de woonkamer” ontdoe je je slimme huis van bezoek dat net even te lang blijft hangen.

  Heb je een smart-tv met de Google Assistent of een Chromecast in je huidige televisie, dan is deze ook meteen met spraak bedienbaar. “Hey Google, speel Peaky Blinders af op Netflix op de tv in de woonkamer”.

  Bijzondere spraakcommando’s

  Mogelijk was je al bekend met bovengenoemde spraakcommando’s van de Google Assistent. Kende je deze ook al? “Hey Google, vertel een verhaal”, ... vertel een grap, zet een timer voor vijf minuten, navigeer me naar huis, kun je voor me beatboxen, zet het alarm voor morgenochtend 6 uur.

  De assistent kan ook een koppeling maken met andere diensten, zoals de supermarkt of de NOS. Deze start je door te zeggen “Hey Google, praat met ...”.  Deze functie heet ‘actions’ en geeft andere diensten ook de mogelijkheid te koppelen met de spraakassistent, zodat deze nog veelzijdiger wordt. Want veelzijdigheid, dat is waar Google flink op inzet, zodat de spraakassistent iedereen kan helpen.

  Waar gebruik jij spraakassistentie voor?

 4. Goed nieuws! Kieskeurig.nl heeft sinds vandaag een eigen community. Een plek waar je terecht kunt met al je vragen over producten of gewoon voor de gezelligheid. Een plek waar je met andere consumenten je ervaringen deelt of anderen helpt met jouw advies.

  Wat kan ik allemaal in de community?

  • Wasmachine lek, droger kapot of problemen met je laptop? Iedereen heeft weleens hulp nodig bij het oplossen van een probleem. Stel al je vragen vanaf nu op de Kieskeurig community. Er is altijd iemand die je kan helpen.
  • Stel vragen over producten waar je naar op zoek bent. Vind handige tips over producten of ga met elkaar het gesprek aan over producten.
  • Help andere gebruikers met het beantwoorden van hun vragen.

  Waar vind ik de community en hoe werkt het?

  • Stap 1: Klik op deze link en je komt terecht in de community.
  • Stap 2: Kies rechtsboven voor ‘log in’.
  • Stap 3: Heb je al een account bij Kieskeurig.nl? Voer deze gegevens hier in en je bent klaar om de community te gaan verkennen. Heb je nog geen account? Registreer je dan eenvoudig.

  Veel plezier op de Kieskeurig-community!

  Met vriendelijke groet,

  Het team van Kieskeurig

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 24
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 14
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 17
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 18
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 12
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 14
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 13
   views

  Nog geen blog ingangen

 5. Vriezers

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 15
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 18
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 19
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 14
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 12
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 12
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 18
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 12
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 20
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 12
   views

  Nog geen blog ingangen

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 20
   views

  Nog geen blog ingangen

 6. E-readers

  • 0
   ingangen
  • 0
   reacties
  • 20
   views

  Nog geen blog ingangen

 • Blog statistieken

  34
  Totaal aantal blogs
  7
  Totaal aantal ingangen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...